search
Wil je na 'Dune: Part Two' meer 'Dune'? Kijk dan deze kort maar krachtige sciencefictionserie
Series / Specials

Wil je na 'Dune: Part Two' meer 'Dune'? Kijk dan deze kort maar krachtige sciencefictionserie

Nu Dune: Part Two een succes is in de bioscoop, kun je ook Children of Dune kijken op Prime Video.

Sinds vorige week draait de film Dune: Part Two in de wereldwijde bioscoopzalen en na de sterke ontvangst loopt het publiek flink warm voor de film die gebaseerd is op het werk van schrijver Frank Herbert.

Mocht je na de twee films meer Dune willen, dan kun je op Prime Video kijken naar de serie Children of Dune waarin acteur James McAvoy (Split, The Last King of Scotland) een belangrijke rol speelt.

Children of Dune


Children of Dune uit 2003 is een driedelige serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Herbert. Het betreft het derde boek in de zesdelige Dune-serie van de schrijver.

In dit verhaal zien we meer over de kinderen van Paul "Muad'dib" Atreides, de tweeling Leto en Alia, gespeeld door respectievelijk McAvoy en Daniela Amavia. Alec Newman is te zien als hun vader.

Arrakis


De serie, met een redelijke 7,3 op de IMDb, laat net als de films meer zien van het politieke landschap van Arrakis / Dune en de rest van het Universum. Leuk is ook dat heel wat bekende personages te zien zijn, zoals Duncan Idaho en Jessica Atreides.



De moderne bioscoopfilms Dune: Part One en Part Two zijn gebaseerd op het eerste boek van Herbert en de derde film wordt gebaseerd op het tweede boek Dune Messiah. De serie Children of Dune focust zich op het derde doek met vooral de kinderen van Muad'dib, aangezien de serie Dune uit 2000 al een verfilming was van delen uit de eerste twee boeken van Herbert. Helaas is deze serie nergens op een Nederlandse dienst te streamen.

Streamen


Je kunt de serie Frank Herbert's Children of Dune kijken op Prime Video. Wil je verder terug in de tijd en de film Dune uit 1984 van regisseur David Lynch kijken, dan vind je deze op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Dune: Part Two draait nu in de bioscoop: ben jij al geweest?

  • Jazeker! of ik ga nog

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, geen interesse

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen