search
Scandinavische parel is nog kort te zien op Netflix: "mysterieus en morbide"
Series / Netflix Kijktip

Scandinavische parel is nog kort te zien op Netflix: "mysterieus en morbide"

Eind deze maand haalt Netflix een van de beste Scandinavische misdaadseries offline.

Het is een komen en gaan van uiteenlopende series en films op Netflix. Deze maand haalt de streamingdienst misschien wel de beste Scandinavische serie ooit gemaakt offline. We hebben het uiteraard over The Bridge.

De Deens-Zweedse serie van bedenker Hans Rosenfeldt, ook bekend van het latere Marcella, is ook bekend onder de originele titel Bron en de vier seizoenen verschenen in 2011, 2013, 2015 en 2018.

Lijk op brug


In het eerste seizoen wordt er een lijk gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden in. Dit zorgt ervoor dat een Deense en Zweedse detective moet samenwerken tijdens de zoektocht naar de dader.

In het eerste seizoen hebben Sofia Helin als de Zweedse Saga Norén en Kim Bodnia als de Deense Martin Rohde de hoofdrollen en vanaf seizoen drie is Thure Lindhardt de voornaamste Deense detective, Henrik Sabroe.

Wereldwijde hit


De serie werd uitgezonden in meer dan honderd landen en de serie was zo'n succes dat seizoen 4 in het Verenigd Koninkrijk op BBC Two werd uitgezonden. De eerste aflevering van dat seizoen werd bekeken door 2 miljoen Britten. Op Rotten Tomatoes staat onder meer het volgende in critics consensus over het laatste seizoen: "De mysteries van The Bridge smeulen nog steeds van morbide intriges" en "de serie voelt gespannen in het vierde seizoen met griezelige beelden."



De serie was zo'n groot succes dat er meerdere remakes kwamen, met The Tunnel (Groot-Brittannië/Frankrijk), The Bridge (VS/Mexico), The Bridge (Rusland/Estland), The Bridge (Maleisië/Singapore), Der Pass (Duitsland/Oostenrijk) en Gefyra (Griekenland/Turkije).

Nog even op Netflix


Op dit moment staan de vier seizoenen van The Bridge op Netflix. Na donderdag 28 maart haalt de streamingdienst de reeks offline, dus graag nog snel de kans om de serie te kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We noemen 'The Bridge' een parel: ben jij het daar mee eens?

  • Ja, topserie!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee | Niet gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen