search
Hoge kwaliteit met weinig budget: Deze onverwachte topserie wint ieders hart
Series / Nieuws

Hoge kwaliteit met weinig budget: Deze onverwachte topserie wint ieders hart

Deze serie bewijst dat geld zeker niet alles is, ook niet in Hollywood.

Soms lijkt het alsof geld het belangrijkste wapen is in de wereld, zeker in Hollywood. Echter, in de filmindustrie gaat er niets boven talent. Deze geweldige serie is bijvoorbeeld ieders favoriet, maar heeft een shockerend laag budget.

Vaak komt het voor dat een serie een groter budget krijgt naarmate de nieuwe seizoenen steeds populairder worden. Dat was het geval bij, bijvoorbeeld, The Office. Hoewel het budget steeds een beetje groter werd, was het nooit te vergelijken met het budget van hitserie Friends.

Klein budget


Een andere serie met een relatief laag budget die de strijd aanging met grote blockbusters, is Peaky Blinders. De serie ziet eruit alsof ze al het geld van de wereld hadden, maar dat viel flink tegen.

De succesvolle misdaadserie had een budget van £ 7,5 miljoen. Als dat verdeeld wordt over alle 36 afleveringen, zou elke aflevering een budget hebben gehad van £200.000.

Ter vergelijking


Ter vergelijking: de Marvel-serie Echo had een budget van £ 40 miljoen voor 5 afleveringen. En dat was al al de lage kant voor Marvel en Disney+, aangezien de meeste series een budget van $150-200 miljoen hebben.



Gelukkig heeft Peaky Blinders bewezen dat een goede serie niet afhankelijk is van een grote som geld en dat een getalenteerd team veel voor elkaar kan krijgen.

Stream op Netflix


Stream Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen