search

Ons nieuws van woensdag 6 maart 2024

Recensie SkyShowtime-serie 'Sexy Beast'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Sexy Beast'

Anders dan het komische bronmateriaal kiest deze serie voor een nare toon. Vanuit die foute kern gaat de rest ook mis.

Regie: Stephen Moyer, Michael Caleo, Alex Eslam | Cast: James McArdle (Gal Dove), Emun Elliot (Don Logan), Sarah Greene (Deedee), John Dagleish (Aitch), Stephen Moyer (Teddy Bass), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-54 minuten | Jaar: 2024

Film leert ons hoe het wil communiceren. Door de jaren heen hebben series het publiek geleerd dat wanneer een scène de spanning opbouwt en er een liedje begint te spelen dit het einde van de aflevering zal zijn. Sexy Beast weet nog van niets en gebruikt dit trucje keer op keer in de tweede helft van vrijwel elke aflevering. Erg vermoeiend en het is al geen beste serie.

Londen, 1992. Gal en Don worden ingehuurd voor het roven van enkele waardevolle artefacten. Gal vermoedt dat dit onderdeel is van een groter plan en probeert daar achter te komen. Daarnaast gaat hij binnenkort trouwen terwijl hij net een vrouw heeft leren kennen waarvan hij voelt dat zij zijn ware liefde is. Ondertussen nemen Dons spontane uitbarstingen toe en krijgen ze psychopathische proporties.

Sexy Beast is een speelfilm uit 2000 over de gepensioneerde crimineel Gal die door zijn oude vriend Don wordt overgehaald om nog één klus te klaren. Heftig en bloederig, maar met een vette knipoog. Dat dit een zwarte komedie is, is niet subtiel. Dus wanneer daarvan een serie wordt gemaakt, in dit geval een prequel, mag je toch zeker verwachten dat die dezelfde toon zal hebben?

Helaas, deze Sexy Beast gaat over onderdrukking, intimidatie, marteling en verkrachting. Het enige verstandige is dat men niet probeert daar een komische draai aan te geven. Maar goed, dit is niet leuk en ook niet in de lijn met het reeds bestaande werk. Het was te vergeven als dit een geniale misdaadserie was geworden, maar dat is Sexy Beast zeker niet.

Wel bevat de serie momenten die voelen als het willen behagen van fans van de film. Neem de opening: Gal zit in een kinderbadje af te koelen op het dak van zijn Londense huis. Een verwijzing naar hoe de film opende. Maar het slaat nergens op, want dat badje of zelfs dat dak komen nooit meer terug.

James McArdle is wel een goede keuze om een acht jaar jongere Gal te spelen. Misschien iets te opvallend aantrekkelijker dan Ray Winstone, maar ach. De rol van Don, in de film memorabel vertolkt door Ben Kingsley, is overgenomen door Emun Elliot. Als zijn personage beter was geschreven had hij het vast uitmuntend gedaan. Helaas is de jongere Don een stuk psychopathischer dan de oudere versie. Kingsleys Don was knettergek maar toch een graadje minder dan die van Elliot.

Dat komt doordat de makers hebben gekozen voor het thema 'gewelddadige acties hebben gewelddadige reacties'. En daar is niets lolligs aan. Don heeft de knie van zijn dominante zus' op zijn nek, Gals opdrachtgever Teddy werd als jongeman gedwongen om toe te kijken hoe een goede vriend werd vermoord, Teddy zelf verkracht de zoon van zijn criminele concurrent. Helder, maar was dit echt het beste thema voor een prequel van een zwarte misdaadkomedie? En moest die überhaupt een serie zijn?

Er speelt in ieder geval veel. Gal en Don worden op meerdere missies gestuurd voordat ze leren wat er echt aan de hand is. Gals toekomstige liefdespartner is een pornoactrice die onder plak zit bij louche producenten. Gals zus heeft stiekem een relatie met een knul die vermoord wordt, waarna zijn agressieve familie naar Londen komt voor antwoorden. Dons zus wil haar gokhal uitbreiden. En meer.

Als dit allemaal zou opbouwen naar een slot waarin alles op zijn plek valt, omdat alles op een bepaalde manier invloed krijgt op het geheel, was wellicht gebleken dat dit een briljante serie is die absoluut acht afleveringen nodig had. In plaats daarvan werkt de serie zoals die muzikale cues die vals insinueren dat het beeld zo op zwart gaat en de aftiteling zal verschijnen: eindigend met een cliffhanger.

Daar komt bovenop dat de een-na-laatste aflevering wat extra motivatie om door te kijken wegneemt door van Gal een nare eikel te maken. Tot dat moment is dit iemand die snapt dat hij met immorele zaken bezig is en daar graag aan wil ontsnappen. Maar dan komt het moment waarop Gal zijn verloofde wil laten geloven dat ze niet goed bij haar hoofd is als ze vraagt of hij vreemdgaat. Een heel nare actie.

Sexy Beast begaat ook de grootste prequelzonde, namelijk de hoofdpersonages een pistool tegen het hoofd zetten. Niet spannend, want we weten dat ze niet dood gaan. Een prequel in de vorm van een komische film was misschien niet onaardig geweest, maar deze serie voelt overbodig en qua toon volledig los van het bronmateriaal.

★★☆☆☆

Sexy Beast is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Das Signal'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Das Signal'

Duitse serie kan maar moeilijk kiezen tussen sciencefiction en drama.

Regie: Sebastian Hilger, Philipp Leinemann | Cast: Florian David Fitz (Sven), Peri Baumeister (Paula), Yuna Bennett (Charlie), Katharina Schüttler (Nora), Hadi Khanjanpour (Hadi), Sheeba Chaddha (Benisha), Seumas F. Sargent (Jake), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 55-69 minuten | Jaar: 2024

De mens is altijd gefascineerd geweest door het onbekende en daarmee het heelal. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de aarde de enige planeet is waarop leven voorkomt en het valt ook niet uit te sluiten dat in het nog immer uitdijende heelal ook ergens anders intelligent leven te vinden is. De vraag is echter of een andere beschaving ons weet te bereiken, want tijd en afstand vormen een grote belemmering.

Er zijn onnoemelijk veel films en series gewijd aan de vraag hoe contact met een buitenaardse beschaving eruit zou kunnen zien. Zijn andere levensvormen ons gunstig gezind? Lijken ze op ons niet alleen in uiterlijk maar ook wat betreft omgangsvormen en communicatie? En misschien nog wel de grootste kwestie: hoe zullen wij als mensheid reageren als het bestaan van buitenaards leven onomstotelijk bewezen is? Moeten de wetenschappers dit wereldkundig maken of kunnen ze dat maar beter voor zichzelf houden?

Veel van deze vragen komen aan bod in het Duitse sciencefictiondrama Das Signal, waarin astronaut Paula aan boord van ruimtestations ISS een merkwaardig signaal opvangt. Bij elke omwenteling om de aarde is er een periode van vier minuten waarin geen enkele communicatie met aardse bronnen mogelijk is, maar juist dan vangt Paula iets op dat klinkt als een kinderstem.

Op aarde hebben haar man Sven en hun slechthorende dochter Charlie geen weet van de ontdekking in de ruimte. Zij slaan de landing van de ruimtesonde van Paula gade, niet wetende dat ze bijna tot het laatste moment aarzelt over het laten uitklappen van de parachutes. Het jonge gezin kan niet wachten te worden herenigd, maar wanneer het vliegtuig van Paula vermist raakt en haar ook nog mogelijke betrokkenheid bij dit voorval wordt verweten komen de levens van man en dochter compleet op hun kop te staan.

De vierdelige miniserie houdt het midden tussen een dramatische thriller en sciencefiction met opmerkelijk hoge productiewaarde. Lange tijd is het lot van het vermiste vliegtuig onduidelijk. Bovendien vallen er de nodige kanttekeningen te plaatsen bij de psychische toestand van Paula, zo leren we uit de vele obligate terugblikken. Een Indiase filantroop is er alles aan gelegen om juist vrouwen als Paula een kans te geven zich op het professionele vlak te ontwikkelen.

De schrijvers, onder wie hoofdrolspeler Florian David Fitz, worstelen om de uiteenlopende persoonlijke en dramatische aspecten samen te laten komen. Naast het gezinsleed wordt ook gepoogd de bloeddorstige natuur van zowel de media als het maatschappelijke sentiment ruim baan te geven. Wat begint als een klein drama met Paula's baan als saillant detail, groeit uit tot een serie van immense proporties die de makers nauwelijks binnen de perken kunnen houden.

Ondanks de brede thematische uitwaaiering is Das Signal het sterkst wanneer de actie en menselijke interactie tot een minimum worden beperkt. De vraag wat een vermissing na een verwacht weerzien doet met een gezin is vele malen interessanter dan wat zich nou eigenlijk precies aan boord van het ruimtestation heeft afgespeeld.

De serie gooit er in het ruimtestation een conflict tegenaan waarbij Paula weerstand ondervindt van een bevriende astronaut en ook nog eens de vreselijk irritante houding van een Amerikaanse collega moet zien te velen. Hoewel de ontknoping vakkundig de eindjes aan elkaar knoopt en de kijker daadwerkelijk antwoorden geeft, is deze toch teleurstellend. Het goede acteerwerk en de uitstekende dialogen zijn gelukkig een mooie pleister op die wond.

★★★☆☆

Das Signal is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met groots nieuws over 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Netflix komt met groots nieuws over 'Avatar: The Last Airbender'

De streamingdienst Netflix geeft de nieuwste hitserie Avatar: The Last Airbender een tweede én derde seizoen.

Even geleden verscheen na een lange aanloop eindelijk het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender op Netflix. De ontvangst was onder de critici wat matig, maar het publiek lijkt van de actierijke avonturenserie te genieten.

Sinds de release op 22 februari prijkt het achtdelige eerste seizoen bovenaan de Netflix Top 10 en wist daarmee een andere successerie One Day van de bovenste plek te stoten.

Groot nieuws


Nu heeft Netflix onthuld dat Avatar: The Last Airbender twee vervolgseizoenen krijgt. En dat is niet gek, aangezien de serie maar liefst 41,1 miljoen keer werd bekeken tijdens de eerste elf dagen na de release. Dit meldt Netflix in zijn persbericht.

De verfilming van de bekende Nickelodeon-animatieserie is bovendien de meest bekeken serie in 76 landen en stond in 92 landen in de top 10.

Speciale poster


Om het nieuws over het tweede en derde seizoen te vieren verscheen er ook een speciale poster met daarop de tekst "Aang's Journey Continues".


Dit nieuws zal de fans waarschijnlijk zeer blij maken, aangezien de afgelopen periode ook voldoende series niet werden verlengd. Start hier met het kijken van het eerste seizoen op Netflix.

Verrassing voor de cast
Hieronder ook een video waarin de cast van The Avatar: The Last Airbender reageert op het nieuws.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zinderende en spectaculaire misdaadserie over wraak scoort snoeihard op Netflix en torpedeert top 10
Series / Nieuws

Zinderende en spectaculaire misdaadserie over wraak scoort snoeihard op Netflix en torpedeert top 10

De misdaadserie 'Furies' doet het uitstekend in haar eerste week op Netflix.

De serie Furies scoort uitstekend in haar eerste week dat zij is te streamen. De serie behoort gelijk tot de top 10 van de meest bekeken series op Netflix.

In de serie wil de jonge vrouw Lyna (gespeeld door Lina El Arabi) wraak nemen op de moordenaar van haar vader. Haar ouders zijn eerder slachtoffer geworden van een brute aanslag waarbij haar vader overleed en haar moeder zwaar gewond raakte. De serie speelt zijn af in Parijs en de Parijse onderwereld.

Louche


Lyna komt in haar zoektocht naar gerechtigdheid en de waarheid al snel tot de conclusie dat haar vader en deze gangster contacten met elkaar onderhielden doordat haar vader als een soort bankier van de gangster leek te fungeren. Ze herinnert zich dat er in haar jonge jaren vaak louche figuren op huisbezoek kwamen.

De Franse politie wijst Lyna op de vermoedelijke dader, een 'fury' - een soort scheidsrechter die het delicate evenwicht tussen de maffia in Parijs handhaaft. Hier begint de reis van Lyna onder de begeleiding van Selma (gespeeld door Marina Foïs), een ervaren 'fury' die niet alleen een mentor blijkt te zijn, maar ook een cruciale rol speelt in het ontrafelen van de duistere geheimen van de onderwereld.

Kijken?


Wil jij deze krachtige vrouwen ook in actie zien? Kijk dan naar Furies op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'NCIS'-prequelserie heeft de eindelijk de "jonge Jethro Gibbs" gecast
Series / Nieuws

'NCIS'-prequelserie heeft de eindelijk de "jonge Jethro Gibbs" gecast

De prequels die de wereld van 'NCIS' dieper verkent heeft de hoofdrolspeler gevonden.

Onlangs schreven wij over een spin-off van NCIS waarbij twee fan-favorieten terugkeren. De spin-off getiteld NCIS: Origins brengt Jethro Gibbs terug, maar net even anders.

De serie gaat namelijk over de jonge jaren van Gibbs. Deze Gibbs zal worden gespeeld door Austin Stowell, die eerder al een gastrol had in NCIS: Los Angeles. Mark Harmon, die 20 jaar lang de rol van Gibbs speelde, is de verteller en uitvoerend producent.

Uitvoerend producent


Het grappige is dat Sean Harmon al meerdere malen de jongere versie speelde van zijn vaders rol in NCIS. Dit was onder andere in seizoen 18 van de serie.

In NCIS: Origins treedt Sean echter op als uitvoerend producent van de serie, een taak die hij deelt met zijn vader.

Geen onbekende


Stowell is zeker geen onbekende in de franchise. Zo speelde hij de militair Peterson in seizoen 2 van NCIS: Los Angeles. Wat films betreft was hij te zien in de geprezen dramafilm Whiplash, tevens had Stowell een rol in Steven Spielbergs A Bridge of Spies.



NCIS: Origins gaat van start in 1991, wanneer Gibbs als groentje aansluit bij het team van Mike Franks (Muse Watson). Naast Gibbs zelf zullen we dus nog een aantal andere jongere versies van bekende gezichten te zien krijgen.

Waar en wanneer te zien?


De prequelserie wordt in de loop van het 2025 - 2026 tv-seizoen verwacht. In de tussentijd kun je NCIS streamen op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoge kwaliteit met weinig budget: Deze onverwachte topserie wint ieders hart
Series / Nieuws

Hoge kwaliteit met weinig budget: Deze onverwachte topserie wint ieders hart

Deze serie bewijst dat geld zeker niet alles is, ook niet in Hollywood.

Soms lijkt het alsof geld het belangrijkste wapen is in de wereld, zeker in Hollywood. Echter, in de filmindustrie gaat er niets boven talent. Deze geweldige serie is bijvoorbeeld ieders favoriet, maar heeft een shockerend laag budget.

Vaak komt het voor dat een serie een groter budget krijgt naarmate de nieuwe seizoenen steeds populairder worden. Dat was het geval bij, bijvoorbeeld, The Office. Hoewel het budget steeds een beetje groter werd, was het nooit te vergelijken met het budget van hitserie Friends.

Klein budget


Een andere serie met een relatief laag budget die de strijd aanging met grote blockbusters, is Peaky Blinders. De serie ziet eruit alsof ze al het geld van de wereld hadden, maar dat viel flink tegen.

De succesvolle misdaadserie had een budget van £ 7,5 miljoen. Als dat verdeeld wordt over alle 36 afleveringen, zou elke aflevering een budget hebben gehad van £200.000.

Ter vergelijking


Ter vergelijking: de Marvel-serie Echo had een budget van £ 40 miljoen voor 5 afleveringen. En dat was al al de lage kant voor Marvel en Disney+, aangezien de meeste series een budget van $150-200 miljoen hebben.



Gelukkig heeft Peaky Blinders bewezen dat een goede serie niet afhankelijk is van een grote som geld en dat een getalenteerd team veel voor elkaar kan krijgen.

Stream op Netflix


Stream Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Furies'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Furies'

De Parijse onderwereld is een lachwekkend schouwspel in deze onzinnige misdaadserie.

Regie: Cedric Nicolas-Troyan, Samuel Bodin, Laura Weaver | Cast: Lina El Arabi (Lyna), Marina Foïs (Selma), Steve Tientcheu (Simon), Quentin Faure (Le Boueux), Jeremy Nadeau (Elie), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 39-50 minuten | Jaar: 2024

Furies in een fantasievolle misdaadserie over een soort sheriff voor de georganiseerde misdaad in Parijs: De Furie. Maar de protagonist van het verhaal is Lyna, naar eigen zeggen een heel gewoon meisje is dat haar uiterste best doet afstand te houden van haar criminele familie maar door omstandigheden toch in de onderwereld verzeild raakt. Waar dit verhaal naartoe gaat is makkelijk te raden en het verloop daarvan slaat nergens op.

Lyna benadrukt vaak dat ze niet is gemaakt voor een carrière in de criminaliteit en dat ze tegen wil en dank met de onderwereld samenwerkt om de verantwoordelijken voor een aanval op haar familie te vinden. Maar dit lot lijkt eerder zelfgekozen: echt hard probeert ze niet hieraan te ontsnappen. Kinderlijk eenvoudig vindt ze de ongrijpbare Furie en zonder onderbouwde motivatie gaat ze een samenwerking aan. En dat terwijl haar vriend voor de politie werkt. Haar gebrek aan vertrouwen in de Franse autoriteiten krijgt geen uitleg.

De vechtscènes zijn dik aangezet en doen met de toegevoegde swoosh-geluidseffecten denken aan oude kungfufilms. En dat in sfeervol Parijs. Klinkt als een fantastisch concept, maar de uitvoering laat te wensen over. Meestal wordt Lyna in een enkele swoosh tegen de vlakte gewerkt. Ook zijn er opvallend weinig vechtscènes. De serie draait minder om actie dan om vergezochte, belachelijke situaties.

De gebeurtenissen zijn ridicuul. Een spel waarbij de spelers zichzelf met een hamer slaan, waar Lyna aan meedoet zonder schijnbare reden, is op geen enkele manier vermakelijk of noodzakelijk voor het verhaal. Dit is niet slechts onrealistisch, het verpest de toon. Het zal vast de bedoeling van de makers geweest zijn om de serie spannend te maken, maar dit soort scènes werken averechts: de serie wordt er eerder lachwekkend van.

Al na een paar afleveringen is het verhaal niet meer te volgen, zijn de ontelbare personages niet uit elkaar te houden en is alles ondergeschikt gemaakt aan een continue stroom van uit de lucht gegrepen gebeurtenissen. In elke aflevering komt er van alles voorbij dat nauwelijks met de grote lijnen te maken heeft. Het ene na het andere verzinsel wordt sneller naar de kijker gegooid dan Lyna tegen de vlakte wordt geslagen. Al gauw zal de kijker zichzelf met een hamer willen slaan.

Hoewel Lyna een van de weinige personages is met (gepoogde) diepgang, is het moeilijk sympathie voor haar op te brengen. Ze vertelt in een voice-over dat ze opgroeide met de criminaliteit van haar ouders, maar een flashback daarover kon er niet vanaf. Als ze nou als kind op een verpest verjaardagsfeestje tussen de kogels had zitten huilen, had dat toch een betere connectie met de kijker gecreëerd. Er zijn zo weinig scènes met haar ouders dat de dualiteit van die relatie niet overkomt, terwijl dat nou juist de insteek van dit personage leek.

Lyna wisselt vaak van eigenschappen. Dan is ze weer timide, dan plotseling behendig op het boevenpad dat ze zo schoorvoetend toetrad. Het personage gaat, net als het verhaal, alle kanten op en weer terug. Er zijn weinig redenen voor de kijker om deze serie te blijven volgen. Furies bevat zelfs geen echt mooie kiekjes van Parijs. Het is een groot mysterie om welke reden deze serie is gemaakt. Om de waarheid daarover te achterhalen, zouden we Lyna zelf op de zaak moeten zetten. Of juist niet?

★☆☆☆☆

Furies is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar voor bloed en scherpe tanden? Bekijk dan deze geweldige vampierenserie
Series / Nieuws

Klaar voor bloed en scherpe tanden? Bekijk dan deze geweldige vampierenserie

Vergeet Buffy the Vampire Slayer en The Vampire Diaries, dit is de beste vampierenserie van dit moment.

Er zijn ontelbaar veel films en series over vampieren. De bekendste films zijn uiteraard die van de Twilight-trilogie en de bekendste serie is The Vampire Diaries of misschien Buffy the Vampire Slayer. Toch zijn er nog een aantal (redelijk) onbekende series die net zo goed zijn.

Het is heel logisch dat vampieren zo populair zijn. Ze zijn mysterieus, bovennatuurlijk en ze verbergen een subtiele dubbelzinnigheid. Bovendien gaan vampieren altijd gepaard met bloed, de nacht en actie: een geweldige combinatie voor een fantastische serie.

De serie


De serie A Discovery of Witches is een goede aanrader als je al voor de zoveelste keer Buffy of The Vampire Diaries aan het herkijken bent.

A Discovery of Witches vertelt het verhaal van heks en historicus Diana Bishop. Ze ontdekt een manuscript dat haar probeert terug te drijven naar de magische wereld waar ze zo graag afstand van wil nemen. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek: de vampier en geneticus Matthew Clairmont.

De cast en crew


Teresa Palmer, vooral bekend van The Choice, Point Break en Warm Bodies, schittert in de rol van Diana Bishop. Ze deelt het scherm met niemand minder dan Matthew Goode als de vampier Matthew. Goode was al eerder te zien in Chasing Liberty, The Imitation Game en Leap Year.



A Discovery of Witches bestaat uit 3 seizoenen en 25 afleveringen van 45 minuten in totaal. De serie is geproduceerd door Radford Neville, Dominic Barlow en Edoardo Ferretti.

Stream op Prime Video


Stream A Discovery of Witches op Prime Video, ShyShowtime of Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer noir-serie 'Sugar': Colin Farrell als privé-detective op Apple TV+
Series / Trailer

Trailer noir-serie 'Sugar': Colin Farrell als privé-detective op Apple TV+

Het klassieke film noir-genre krijgt een moderne draai in Los Angeles.

De ouderwetse films en series met verlopen detectives in trenchcoats en met gleufhoeden zijn alom bekend. De hoofdpersoon is cynisch, rookt en drinkt teveel maar is vastbesloten om het misdrijf op te lossen.

Apple TV+ komt met een hedendaagse variant van deze 'film noir'-stijl. Colin Farrell speelt John Sugar die wordt ingehuurd door Hollywood-mogul Jonathan Siegel. Sugar moet Siegels kleindochter Olivia terug zien te vinden.

Verteller


Natuurlijk is lang niet alles wat het lijkt en stuit Sugar op de nodige geheimen binnen de familie Siegel. Hij zal er nog een klus aan hebben om te achterhalen hoe de verbanden in elkaar steken.

Zoals gebruikelijk in dit genre is Farrells personage de verteller en afgezien van de moderne setting waan je je qua atmosfeer weer in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw.

Overigen


De maker van de serie is Mark Protosevich, die tevens betrokken is als uitvoerend producent. Andere producenten zijn Audrey Chon en Simon Kinberg, die eerder al aan Invasion werkten. Naast Farrell zien we onder andere Kirby Howell-Baptiste (The Sandman), Amy Ryan (The Wire), Anna Gunn (Breaking Bad) en James Cromwell (Succession).



Sugar is vanaf 5 april te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'The Gentlemen' van Netflix: Kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'The Gentlemen' van Netflix: Kijken of skippen?

De nieuwe Netflix-serie The Gentlemen is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2019.

Heb jij genoten van de film The Gentlemen uit 2019, dan lijkt de gelijknamige serie van Netflix die morgen verschijnt een aanrader. De eerste recensies zijn overwegend positief en dan vooral over de hoofdrolspeler.

De hoofdrol is voor Theo James, die even geleden nog opviel in de serie The White Lotus. James speelt in The Gentlemen de hoofdrol als Eddie Halstead, een jongeman die een enorm landgoed erft van zijn vader.

Ontvangst


Op Rotten Tomatoes zijn ondertussen 13 recensies verzameld en dit levert 77 procent op de Tomatometer op. Dit is vooralsnog een prima score, al zal deze komende dagen nog aangepast worden doordat er meer recensies verschijnen.

Van de Top Critics op Rotten Tomatoes schrijft Aramide Tinubu van Variety: "Vermakelijk - met grapjes, complotten en bloederig geweld - strijkt The Gentlemen de knikken glad die zijn filmvoorganger teisterden, terwijl de serie vasthoudt aan de kenmerkende stijl van Ritchie."

Niet te serieus


"Voor iedereen die een gangsterverhaal wil dat zichzelf niet al te serieus neemt, is The Gentlemen een vermakelijke tijd," concludeert Lauren Sarner van New York Post.



In ieder geval de eerste aflevering van The Gentlemen is geregisseerd en geschreven door Guy Ritchie en je ziet naast James ook rollen voor onder andere Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Giancarlo Esposito, Peter Serafinowicz en Vinnie Jones.

Kijken


Je ziet het eerste seizoen van The Gentlemen vanaf morgen op Netflix. De film met namen als Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Colin Farrell en Hugh Grant kijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indringende HBO-serie met Jude Law die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'The Third Day'
Series / Specials

Indringende HBO-serie met Jude Law die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'The Third Day'

'The Third Day' is een indringende en psychologische horrorserie vol wendingen en eentje om zsm aan te zetten.

Jude Law speelt de hoofdrol in The Third Day, een psychologische horrorserie die je aan alles zal doen twijfelen. Het kwam uit in 2020 en bestaat uit zes gewone afleveringen en een speciale aflevering die toen wereldwijd live te volgen was op Facebook.

The Third Day is gemaakt door Felix Barrett en Dennis Kelly. Het is een folk horrorserie die zich afspeelt op een mysterieus eiland, Osea Island, een onbewoond eiland dat zich bevindt in het Verenigd Koninkrijk. De serie kan je doen denken aan films als The Wicker Man en Midsommar. Naast Law spelen ook onder andere Katherine Waterston, Freya Allan, Emily Watson en Paddy Considine mee in de serie.

Verhaal


De serie volgt de individuele reizen van een man en een vrouw die op verschillende tijdstippen op een mysterieus eiland aankomen. De serie is opgesplitst in drie onderling verbonden delen. Het eerste deel, Summer, bestaat uit de eerste drie afleveringen en volgt Sam (Law), een man die naar een mysterieus eiland voor de Engelse kust wordt getrokken waar hij een groep eilandbewoners ontmoet die vastbesloten zijn hun tradities koste wat het kost te behouden.

Sam rouwt nog steeds om zijn zoon, die hij negen jaar geleden is verloren. Op het eiland, dat afgesloten is van het vasteland bij hoogwater en toegang geeft tot een dam bij laagwater, probeert hij met zijn persoonlijke crisis om te gaan. Het duurt niet lang voordat Sam niet zeker weet wat echt is, wat zijn geest hem laat zien en wat wordt gedaan door de bewoners van het eiland.

Livegedeelte


Het tweede deel van de serie, Autumn, werd uitgezonden in de vorm van een twaalf uur durend live-evenement op het eiland. Omschreven door de producenten van de serie als een "groot immersief theaterevenement", werd het livegedeelte van de serie uitgezonden in één continu shot en is bedoeld om volgers van The Third Day de mogelijkheid te bieden "het verhaal te beleven terwijl het gebeurt". Law hernam zijn rol als Sam voor dit livegedeelte samen met andere castleden zoals Waterston en ook zangeres Florence Welch speelde erin mee.



Het derde en laatste deel van de serie, Winter, bestaat uit de laatste drie afleveringen en speelt zich af negen maanden na de gebeurtenissen van het eerste deel. Het volgt Helen (Naomie Harris), een vastberaden buitenstaander die samen met haar twee dochters, gespeeld door Nico Parker en Charlotte Gairdner-Mihell, naar het eiland komt op zoek naar antwoorden. De komst van deze nieuwe mensen ontketent een moeizame strijd om het lot van het eiland te bepalen.

Kijken?


The Third Day kan je bekijken op HBO Max. Een deel van het live-event van de serie kan je zien op de YouTubepagina van HBO. Wil je de volledige 12 uur zien, dan kan je terecht op de Facebookpagina van HBO en Sky TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste oorlogsserie die je gelijk moet gaan kijken: 'Hunters'
Series / Specials

De beste oorlogsserie die je gelijk moet gaan kijken: 'Hunters'

Logan Lerman en Al Pacino spelen de hoofdrollen in deze serie, die bestaat uit twee seizoenen.

Er bestaan heel wat films en series over nazi's, maar de serie Hunters is helemaal anders. Het bestaat uit twee seizoenen met het eerste seizoen dat uitkwam in februari 2020 en het tweede en laatste seizoen dat uitkwam in 2023. Hunters is gemaakt door David Weil met Logan Lerman en Al Pacino in de hoofdrollen.

Dit is de eerste tv-serie waarin Pacino de hoofdrol speelt. Hierover zei de acteur: "Ik heb een aantal geweldige televisieaanbiedingen gemist die ik in het verleden had gekregen omdat het hele idee was: 'Je doet geen televisie.' Dat is wat de adviseurs vroeger zeiden. Ik praat over 30 jaar geleden."

Personages


Pacino speelt in Hunters de rol van Meyer Offerman / Wilhelm Zuchs, een nazi die ontsnapte aan zijn arrestatie door een Pools-Joodse Holocaustoverlevende genaamd Meyer Offerman te vermoorden. Vervolgens onderging Zuchs plastische chirurgie om op hem te lijken en zo zijn identiteit te kunnen stelen. Het is onder deze gestolen identiteit dat Zuchs, die een groot fortuin heeft vergaard en filantroop is geworden, de Hunters rekruteert en leidt.

Naast Pacino speelt ook Lerman de hoofdrol in de serie als Jonah Heidelbaum, een jonge wiskundegenie die de plaats van zijn grootmoeder inneemt onder de Hunters. Lerman sloot zich aan bij het project vanwege de betrokkenheid van Jordan Peele, Alfonso Gomez-Rejon, Nikki Toscano en Weil, en het morele dilemma van de serie om slecht te zijn om het kwaad te bestrijden.

Verhaal


Hunters speelt zich af in New York in 1977. We volgen Jonah Heidelbaum (Lerman), die in de nasleep van een persoonlijke tragedie zich bij een groep nazi-jagers voegt. Deze groep, gekend als de Hunters, ontdekt dat talrijke ontsnapte nazi-officieren samenzweren om een Vierde Rijk te creëren in de Verenigde Staten. Onder leiding van een mysterieuze figuur genaamd Meyer Offerman (Pacino) onderneemt de groep een missie om deze nazi's voor het gerecht te brengen en hun plannen te dwarsbomen.



De personages van de serie zijn gebaseerd op een aantal echte nazi-jagers door de decennia heen, maar zijn niet bedoeld als een specifieke vertegenwoordiging van een van hen. Er is ook een parallel plotelement in de serie en dat is de ontdekking van Operatie Paperclip, de operatie van de Amerikaanse overheid om Duitse wetenschappers (veel van hen nazi's) te verplaatsen naar de Verenigde Staten.

Inspiratie uit persoonlijk leven


Weil, de bedenker van de serie, haalde zijn inspiratie voor Hunters uit de bedtijdverhalen over de ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog, verteld door zijn grootmoeder Sarah, die een overlevende was van het Auschwitz-kamp Birkenau. De verhalen hadden een blijvende impact op Weil omdat ze gingen over het goede tegen het kwade en thema's hadden van hoop, moed en overleven, elementen die hij ook opmerkte in stripverhalen over superhelden die hij las.



Weil zei dat hij Hunters creëerde omdat zijn grootouders allebei Holocaustoverlevenden waren en beschreef het schrijven van het personage Meyer als "ik die mijn grootvader voor de eerste keer ontmoet en dat was een heel mooi en krachtig ding." Een extra reden dat Weil had voor het maken van de serie was een gebrek aan Joodse superhelden in film en televisie, waarbij hij voorbeelden aanhaalt van films over nazi-Duitsland zoals Inglourious Basterds en Schindler's List met niet-Joodse hoofdpersonages.

Kijken?


Je kan de twee seizoenen van Hunters bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Netflix op de gelovige toer? Binnenkort verschijnt deze nieuwe Christelijke docu
Series / Nieuws

Gaat Netflix op de gelovige toer? Binnenkort verschijnt deze nieuwe Christelijke docu

Wordt het een hit of niet? Er valt in ieder geval meer dan genoeg van te kijken.

Geschiedenis en religie zijn onderwerpen die het tot zover niet bijster goed hebben gedaan op Netflix, maar toch komt de streamingdienst binnenkort met het nieuwe Testament: The Story of Moses.

Zoals de titel al doet vermoeden gaat de nieuwe driedelige docuserie over het leven van Mozes, van paria tot profeet en bevrijder van het Hebreeuwse volk. Netflix heeft alvast de eerste trailer uitgebracht.

Netflix moet aan de bak


Netflix heeft een reputatie als het om documentaires aankomt over historische, religieuze of mythologische figuren, in dat het niet heel erg gewaardeerd wordt. Onlangs kwam Alexander: The Making of a God uit en deed het met een 5,2 op IMDb en 38% op Rotten Tomatoes niet erg goed.

Maar de grootste dwaling van Netflix kwam iets eerder in de vorm van Queen Cleopatra. Het project van Jada Pinkett Smith werd alom verfoeid en maakte zich volgens kenners schuldig aan ongegeneerde geschiedvervalsing.

Stijgende lijn?


Wellicht wordt Testament: The Story of Moses nu wel de hit waar Netflix op hoopt. Elk van de drie delen heeft een speelduur van 80 minuten en bevat alle bekende hoogtepunten uit de Bijbel, de Torah en de Koran.



Kijk vanaf woensdag 27 maart alle afleveringen van Testament: The Story of Moses op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote doorbraak van Nederlandse filmmaker Halina Reijn wordt verwijderd van Netflix
Films / Netflix Kijktip

Grote doorbraak van Nederlandse filmmaker Halina Reijn wordt verwijderd van Netflix

Met de komische horrorthriller brak de Nederlandse filmmaker Halina Reijn door in Hollywood.

In 2019 leverde de Nederlandse actrice Halina Reijn al de mysteriethriller Instinct af. Haar goede vriendin Carice van Houten en namen als Marwan Kenzari en Marie-Mae van Zuilen schitterden in die film. Ruim een jaar geleden verscheen haar eerste Hollywoodfilm.

Met Bodies Bodies Bodies brak ze gelijk door. De komische horrorthriller draaide landelijk in de Noord-Amerikaanse bioscopen en haalde een nette $14 miljoen wereldwijd op.

Wees snel!


Wil je Bodies Bodies Bodies graag nog zien, dan moet je snel zijn. De film staat nog heel even op Netflix. 7 maart gaat de film offline. Dus wees snel en bekijk de film nog snel.

De horrorthriller deed het met een Certified Fresh 85 procent na 234 recensies uitstekend op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het publiek gaf de film een prima 69 procent en de IMDb noteert een 6,2 na maar liefst 65 duizend stemmen.

Rijke twintigers


De film laat een groep rijke twintigers zien die bij elkaar komt in een afgelegen landhuis. De samenkomst ontaardt niet in een leuk feestje, maar in een "gezelschapsspel" in achterbaksheid, bedrog en moord.



Je ziet Bodies Bodies Bodies, te zien op Netflix, rollen voor onder andere Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Myha'la Herrold, Lee Pace en Pete Davidson.

Meer Reijn


Van Reijn zien we komende jaren meer Hollywoodproducties. Recent ronde ze de film Babygirl af met grote namen als Nicole Kidman, Harris Dickinson, Antonio Banderas en Jean Reno. Nu werkt ze aan de serie Lois & Varga met Rachel Brosnahan.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt binnenkort met een interessante serie, de mogelijke monsterhit 'Ronja The Robber's Daughter'
Series / Nieuws

Netflix komt binnenkort met een interessante serie, de mogelijke monsterhit 'Ronja The Robber's Daughter'

De beroemde Zweedse kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren brengt haar spannende verhaal over Ronja, de roversdochter, tot leven op Netflix.

Wie kent de verhalen van Astrid Lindgren niet? Naast de beroemde verhalen over Pipi Langkous heeft ze natuurlijk veel meer boeken geschreven, waaronder de spannende verhalen over Ronja, de roversdochter.

De nalatenschap van Astrid Lindgrens verhalen is heel erg verweven met het Zweedse DNA. De makers hopen dat de verhalen over Ronja niet alleen het Scandinavische publiek veel plezier zullen geven maar kijkers wereldwijd.

Avonturen en fantasy


De verhalen over Ronja zijn al eerder verfilmd en in animé verschenen, nu dan een eerste seizoen van zes afleveringen op Netflix. In Zweden is Ronja beroemd en berucht. Avonturen en fantasy, wie houdt daar nu niet van?

De serie is geschreven door Hans Rosenfeldt. We kennen hem van de succesvolle Netflix-series The Bridge en Marcella. Ronja wordt gespeeld door Kerstin Linden. De regie is in handen van Lisa James Larsson.

Magische wezens


Ronja is een tienjarig meisje dat tussen rovers, piraten en bandieten opgroeit. Het middeleeuwse kasteel waar ze woont ligt midden in de bossen. Ze ontdekt dat het woud magische wezens herbergt en dat het daardoor betoverend maar ook gevaarlijk kan zijn.



Ze leert Birk kennen en hij is lid van een rivaliserende bende, waarbij er een familievete schijnt te bestaan. Ze wil haar vriendschap niet opgeven en samen vluchten ze het bos in en proberen daar samen te overleven.

Kerstcadeautje


Rosenfeldt zei het volgende over de serie: Ik ben heel blij dat Ronja een nieuw thuis heeft gevonden. Er is samengewerkt met een fantastisch team zowel voor als achter de camera, en dat Ronja haar publiek op Netflix gaat ontmoeten voelt als een vroeg kerstcadeautje.

Ronja, de roversdochter zal in meerdere landen tegelijk in première gaan. In ieder geval op 28 maart in de VS, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en gelukkig ook Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt morgen uit met de niet te missen misdaadserie 'The Gentlemen'
Series / Specials

Netflix pakt morgen uit met de niet te missen misdaadserie 'The Gentlemen'

'The Gentlemen' is een spin-off van de gelijknamige film van Guy Ritchie uit 2019.

Netflix breidt zijn aanbod deze week uit met een nieuwe misdaadserie van Guy Ritchie. The Gentlemen is vanaf 7 maart te zien op de streamingdienst.

The Gentlemen is een spin-off van Ritchies gelijknamige film uit 2019 met een sterrencast van onder anderen Matthew McConaughey, Charlie Hunnam en Michelle Dockery. De spin-off is geen direct vervolg op deze film, maar bevat wel bekende namen en elementen.

Drugsimperium


De film gaat over een Amerikaanse alumnus van Oxford. Hij gebruikt zijn unieke talenten om een drugsimperium op te bouwen met gebruik van de landgoederen van Britse aristocraten die hun geld kwijt zijn geraakt.

In de spin-off volgen we een nieuw personage genaamd Eddie Halstead (Theo James). Hij heeft het grote landgoed van zijn vader geërfd, maar ontdekt dat dit landgoed deel is geworden van het drugsimperium van Mickey Pearson.

Criminele onderwereld


In een poging om de controle over zijn landgoed terug te krijgen, moet Eddie de donkere kunsten van de criminele onderwereld eigen maken. In het begin is hij huiverig, maar langzaam krijgt hij de smaak steeds meer te pakken.



Fans van de film zullen de naam Mickey Pearson herkennen. Dit is namelijk de rol die McConaughey speelt in de film. Het is nog niet bekend of hij terug zal keren in deze spin-off, of de rol door een andere acteur wordt overgenomen.

Bekende acteurs


Naast James zien we in de spin-off Kaya Scodelario (Skins, The Maze Runner) als Susie Glass, Daniel Ings (Lovesick) als Freddy Halstead en Joely Richardson (The Sandman, The Tudors).

Ook spelen topacteurs Giancaro Esposito en Peter Serafinowicz mee, maar hun rollen zijn nog onbekend. The Gentleman is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen