search
De ijzersterke nieuwe miniserie met Nicole Kidman: "emotioneel verwoestend en ijzig"
Series / Nieuws

De ijzersterke nieuwe miniserie met Nicole Kidman: "emotioneel verwoestend en ijzig"

De nieuwe miniserie 'Expats' met Nicole Kidman mag je absoluut niet gemist hebben.

Nicole Kidman geeft een van haar beste performances ooit in een nieuwe serie op Prime Video. In de serie Expats zien we de actrice als tijdelijke inwoner van Hong Kong, waar een tragedie plaatsvindt.

De eerste aflevering van Expats verscheen in januari op Prime Video. Inmiddels is het gehele eerste seizoen daar te bekijken. De serie is gebaseerd op het boek The Expatriates van schrijfster Janice Y.K. Lee.

Intens


In Expats zien we de enerverende levens van een hechte groep expats. Dit zijn mensen die tijdelijk in het buitenland verblijven, bijvoorbeeld voor werk. In deze groep wordt rijkdom gevierd en zijn vriendschappen tijdelijk maar intens.

De serie volgt voornamelijk drie vrouwen: Margaret (Nicole Kidman), Hilary (Sarayu Blue), en Mercy (Ji-young Yoo). Na een tragische gebeurtenis kruisen hun paden. We zien hoe hun geheime affaires, liefdesverwikkelingen en verraad zich langzaam aan ontplooien.

Wazige grens


Expats trekt privileges in twijfel en onderzoekt wat er gebeurt wanneer de grens tussen slachtoffer en schuldige wazig wordt. Dit alles vindt plaats tijdens de Umbrella Movement-protesten die in 2014 plaatsvonden.De serie krijgt een uitstekende score van 84% op Rotten Tomatoes. Recensenten beoordelen Expats als volgt: "afwisselend emotioneel verwoestend en ijzig en een uitdagend drama dat meeslepend is gemaakt door een geweldige cast, onder de behendige leiding van maker Lulu Wang".

Beste performance


Isabelle Soares van Collider noemde de performance van Kidman zelfs de beste uit haar gehele tv-carrière. Expats bestaat in totaal uit zes afleveringen, die wekelijks verschenen op Prime Video.

Inmiddels staan alle afleveringen online. Bekijk Expats op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen