search

Ons nieuws van donderdag 7 maart 2024

Recensie SkyShowtime-serie 'Mary & George'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Mary & George'

Typisch kostuumdrama over een van de grootste schandalen van het Britse koningshuis.

Regie: Florian Cossen, Alex Winckler, Oliver Hermanus | Cast: Nicholas Galitzine (George), Julianne Moore (Mary), Tony Curran (King James), Adrian Rawlins (Sir Edward), Samuel Blenkin (Prins Charles), Angus Wright (Sir David), Lydia Flemming (Anne), Emily Fairn (Jenny) e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 47-52 minuten | Jaar: 2024

Mary & George vertelt het waargebeurde verhaal van Mary Villiers, gravin van Buckingham, die haar zoon George ertoe beweegt de minnaar te worden van de Engelse koning Jacobus I. Haar beweegreden daarvoor is simpel: meer macht verkrijgen. Er volgt een sluw spel vol snode plannen om binnen te dringen in de kringen van de koning en haar missie te laten slagen. Het mondt uit in een van de grootste schandalen van het Britse koningshuis.

Met een verhaal dat zich afspeelt in de hogere kringen van Engeland in de zeventiende eeuw mag het geen verrassing heten dat kostuumdrama een prachtige aankleding heeft. Imposante kastelen en prachtige uitdossingen kleden de serie volledige aan, wat bijdraagt aan een sfeer waarmee het verhaal makkelijk in de juiste context kan worden geplaatst.

Maar met alleen mooie aankleding red je het niet, dus gelukkig is er een sterke cast. Julianne Moore is zeer overtuigend als de sluwe Mary, die er alles voor over heeft haar plan te laten slagen. Aan Nicholas Galitzine de uitdaging om de jonge George te vertolken, die een transformatie doormaakt van een ietwat onzekere knul tot seksueel ervaren man.

Het verhaal is waargebeurd, maar hier en daar ongetwijfeld wat aangedikt voor een hoger entertainmentgehalte. Volledig informatief is de miniserie dan ook niet, maar wel vermakelijk. Er wordt getoond hoe men in de elite destijds met elkaar omging en welke rol seksualiteit daarin speelde. Seksueel genot moet in die tijd bij menigeen hoog bovenaan het prioriteitenlijstje hebben gestaan, want zaken als homoseksualiteit en ontrouw waren aan de orde van de dag. Met de nodige orgies en andere seksscènes is Mary & George duidelijk geen preutse serie.

Dat is overigens niet ongebruikelijk voor kostuumdrama's die zich in deze periode afspelen. Mary & George is dan ook niet uniek. Het is een mooi, vermakelijk en informatief kostuumdrama, maar daarvan zijn er inmiddels al vele. De enige onderscheidende factor is de specifieke gebeurtenis waar het verhaal om draait. Laat je die buiten beschouwing, dan heeft de serie maar weinig nieuws te bieden.

Scènes worden precies gespeeld zoals je zou verwachten in een kostuumdrama met een dergelijk verhaal. Mensen die per koets van stad naar stad reizen, koningshuizen van verschillende Europese landen die in nauw contact met elkaar staan en familievetes die de onderlinge banden in de weg staan; het is allemaal weinig vernieuwend. Mary & George is dan ook vooral een serie voor liefhebbers van dit genre of mensen met interesse in de geschiedenis van het Britse koningshuis.

★★★☆☆

Mary & George is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische nieuwe scifi-serie van Netflix: indrukwekkende trailer voor '3 Body Problem'
Series / Nieuws

Epische nieuwe scifi-serie van Netflix: indrukwekkende trailer voor '3 Body Problem'

Van uitstel is duidelijk geen afstel gekomen: de laatste trailer is nu te zien.

Netflix heeft duidelijk enorm geïnvesteerd in de verfilming van Het drielichamenprobleem van Liu Cixin. De trailer belooft een visueel oogstrelende productie van een verhaal dat door tijd en ruimte weergalmt.

David Benioff en D.B. "Dan" Weiss staan aan het roer van 3 Body Problem. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Rosalind Chao als de wetenschapper Ye Wenjie.

Kwestie van tijd


In de tijd van de Culturele Revolutie wordt ze door de regering gedwongen om in een afgelegen ruimtestation te werken. Daar komt ze achter de geheime missie die daar wordt uitgevoerd. De regering is namelijk op zoek naar buitenaards leven.

Ye ontvangt een ruimtesignaal van een buitenaards wezen, wat echter vergezeld gaat met de uitdrukkelijke waarschuwing niet te antwoorden. De teleurgestelde wetenschapper doet dit toch waardoor het slechts een kwestie van tijd is voor de planeet overgenomen zal worden door de buitenaardse wezens.

Podcast


Tegelijkertijd met de première van 3 Body Problem zal er een podcast van start gaan die wordt verzorgd door Jason Concepcion en dr. Maggie Adering-Pocock. De laatste is een wetenschapper dus naast de serie zal ook de wetenschap in het verhaal nader verklaard worden.3 Body Problem is vanaf 21 maart te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met 95% op de Tomatometer is deze thrillerserie een van de beste op HBO Max van dit moment
Series / Specials

Met 95% op de Tomatometer is deze thrillerserie een van de beste op HBO Max van dit moment

'The Tourist' is een mysterieuze thrillerserie over een man die zich zijn identiteit niet kan herinneren.

Op HBO Max staan een paar van de beste series ooit gemaakt. Ook een van de hoogtepunten van dit moment is op de streamingdienst te bekijken: The Tourist.

Het eerste seizoen van The Tourist verscheen in 2022. Dit seizoen werd enorm goed ontvangen, waardoor er ook een tweede seizoen kwam van de mysterieuze thrillerserie.

Geheugenverlies


The Tourist gaat over een Ierse man (Jamie Dornan). Op een dag wordt deze man wakker in een ziekenhuis dat zich in het binnenland van Australië bevindt. Hij heeft geen herinneringen en kan zich dus ook op geen enkele manier meer herinneren wie hij is.

Zonder enig aanknopingspunt te hebben, moet de man in een vreemde omgeving op zoek naar zijn identiteit. Hij komt een lokale vrouw tegen, die hem kan helpen in zijn zoektocht.

Gevaar


Deze zoektocht blijkt echter niet zonder gevaar. Alle aanwijzingen die hij weet te vinden hinten naar een donker verleden. Weet hij hieraan te ontsnappen, voordat het te laat is?In totaal The Tourist de serie uit twaalf afleveringen, zes per seizoen. The Tourist is gemaakt door Harry en Jack Williams, die in 2014 de serie The Missing creëerden voor de BBC.

Goede score


Op Rotten Tomatoes heeft The Tourist een uitstekende score, met 97% voor het eerste seizoen en 95% voor het tweede. De critics consensus luidt als volgt: "Jamie Dornan is een meeslepende gids voor The Tourist, een verleidelijk drama dat het mysterie verdiept met stevige schokken en welkome momenten van lichtzinnigheid".

Het eerste seizoen van The Tourist is te zien op HBO Max. Het tweede seizoen is in Nederland nog niet te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Gentlemen'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Gentlemen'

Flitsend, snel en gevat. Een typische productie van Guy Ritchie, al leent zijn stijl zich beter voor films.

Regie: David Caffrey, Eran Creevy, Nima Nourizadeh, e.a. | Cast: Theo James (Eddie Halstead), Kaya Scodelario (Susie Glass), Daniel Ings (Freddy Halstead), Vinnie Jones (Geoff Seacombe), Joely Richardson (Lady Sabrina), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 41-67 minuten | Jaar: 2024

Guy Ritchie heeft bereikt waar veel regisseurs op hopen: een compleet eigen stijl. Ritchies hand is direct herkenbaar in de snelheid, typetjes, cinematografie en gevatheid. In de film The Gentlemen kwamen deze kenmerken goed tot hun recht. In de gelijknamige serie wederom, al wordt het elke aflevering steeds meer duidelijk dat zijn gevatte stijl veel beter past binnen een film.

The Gentlemen is een spin-off van de gelijknamige film, waar sporadisch kleine verwijzingen naar worden gemaakt. Voor de rest staat het verhaal geheel op zichzelf, al speelt het zich wel af in dezelfde wereld van rijke Britten en hun louche imperiums. Daartoe behoort ook Eddie Halstead die het malafide bedrijf van zijn vader erft, waar veel meer narigheid aan kleeft dan van tevoren gedacht. Zijn broer Freddy is verbouwereerd en jaloers. Natuurlijk zorgt dit al snel voor de nodige problemen, waardoor Eddie in een spiraal van criminaliteit belandt.

Van de cinematografie tot de kostuums en de kenmerkende teksten die af en toe in beeld spatten; het is meteen duidelijk dat dit een Guy Ritchie-productie betreft. Er is een hoog tempo, alles is stijlvol in beeld gebracht en het kleurgebruik en de hoge saturatie dragen bij aan de sfeer. Deze flair is mooi om te zien, maar is niet genoeg.

De personages zijn erg wisselend in kwaliteit. Er zijn veel bijfiguren die erg leuk gevonden en grappig zijn. Zij geven veel scènes niet per se diepgang, maar wel een flinke dosis humor. Kaya Scodelario is verrassend overtuigend en gevat in haar rol als Susie Glass. Haar dialogen zijn vluchtig en ze brengt de tekst scherp. Broer Freddy is in zijn domheid even aandoenlijk als frustrerend, maar vertolker Daniel Ings weet zijn personage ook een bepaalde gelaagdheid te geven. Vinnie Jones doet waar hij het beste in is: een wat mopperende oude man met ergens toch een goed hart.

Helaas blijkt de hoofdpersoon het minst interessant. Eddie is niet het meest sprankelende personage, maar er is zeker sprake van een verandering gedurende de serie. Die wordt echter afgezwakt door de vlakke vertolking van Theo James, die niet het bereik heeft om de subtiele verandering van het personage van aflevering tot aflevering goed over te brengen.

Daarnaast heeft het verhaal te weinig vlees op de botten voor acht afleveringen. Hierdoor kakt het verhaal flink in en valt het in herhaling, waardoor sommige afleveringen een lange zit zijn. Het tempo verliest zijn kracht in de veelvoud en de lengte van een hele serie. Door het hoge tempo van de afzonderlijke scènes komt de serie overigens beter tot haar recht met pauzes tussen de afleveringen. Bingen is niet aan te raden.

Hoewel het einde leuk bedacht is, bevat het slotstuk te veel plotwendingen en verraad in een poging de aandacht van de kijker er weer bij te trekken. Desalniettemin zijn er genoeg elementen die van The Gentlemen een mooi totaalplaatje maken, met name de stijl en een paar leuke, inventieve actiescènes. Met wat meer kritisch knipwerk op de tekentafel was het verhaal wellicht ook nog pakkend geweest.

★★★☆☆

The Gentlemen is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heerlijke grauwe misdaad in nieuwe Duitse Netflix-serie 'Crooks'
Series / Trailer

Heerlijke grauwe misdaad in nieuwe Duitse Netflix-serie 'Crooks'

De eerste bikkelharde beelden beloven veel goeds voor echte misdaadfans.

Over iets minder dan een maand is het zover: dan gaat op Netflix de nieuwe serie Crooks van start. De streamingsgigant heeft in aanloop daarnaartoe de officiële trailer van de serie vrijgegeven.

Crooks is een Duitse misdaadserie. De serie heeft zowel drama-, actie- als thrillerelementen. De trailer, die je onderaan dit artikel vindt, zit barstensvol keiharde beelden.

Munt


Het hoofdpersonage is Charly, een voormalig crimineel. Hij wordt gespeeld door acteur Frederick Lau. Door oude connecties wordt Charly gedwongen een extreem waardevolle munt te stelen uit een beveiligde kluis. De overval loopt echter anders dan verwacht.

Charly en zijn chauffeur moeten op de vlucht. Voor ze het weten worden ze achtervolgd door meedogenloze criminele bendes uit meerdere Europese steden. Ondertussen moeten ze naast zichzelf ook nog hun familie beschermen van de criminelen.

4 april


Hoe het afloopt met Charly gaan we zien vanaf 4 april. Dan gaat de eerste episode van Crooks in première op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeet 'Wednesday': Deze supernatuurlijke serie is net zo goed
Series / Nieuws

Vergeet 'Wednesday': Deze supernatuurlijke serie is net zo goed

Deze ondergewaardeerde bovennatuurlijke serie is perfect om te kijken als je op zoek bent naar magie, actie en avontuur.

De nieuwe versie van Wednesday met Jenna Ortega in de hoofdrol heeft de interesse in bovennatuurlijke series weer aangewakkert bij veel fans. Terwijl iedereen aan het wachten is op seizoen 2 van de Netflix-serie, is het tijd om deze ondergewaardeerde bovennatuurlijke serie te kijken.

Wednesday is een groot succes geworden door de mix van mysterie, drama en shockerende momenten. Echter, hier is Wednesday niet uniek in en ook Nancy Drew weet als geen ander deze drie ingrediënten te mixen tot een fantastische serie.

Nancy Drew


Nancy Drew is gebaseerd op het gelijknamige boek van Edward Stratemeyer, een schrijver uit de 19e eeuw. Er waren al eerder series gemaakt over Nancy Drew, maar de versie uit 2019 is een fanfavoriet.

Nadat de achttienjarige Nancy Drew (Kennedy McMann) haar moeder is verloren, raakt ze verstrikt in het onderzoek naar de moord op Tiffany Hudson. Ze ontdekt een verband tussen deze moord en een oude cold case die ondertussen een legende is geworden. Terwijl ze de afschruwelijke moord op probeert te lossen, moet ze ervoor zorgen dat haar eigen geheimen niet aan het licht komen.

Cast en crew


McMann deelt het scherm met Leah Lewis (The Half of It), Maddison Jaizani (Versailles), Tunji Kasim (Nearly Famous) en Alex Saxon (The Fosters).Nancy Drew krijgt een geweldige 86% op Rotten Tomatoes van de kijkers en dat is mede te danken aan makers Noga Landau, Josh Schwartz en Stephanie Savage.

Prime Video


Stream Nancy Drew op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte veranderingen in deze meest aparte 'Supernatural' aflevering
Series / Nieuws

Onverwachte veranderingen in deze meest aparte 'Supernatural' aflevering

Deze aflevering van Supernatural was nóg aparter dan alle andere.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Veel bovennatuurlijke series proberen de grenzen van wat wel en niet kan op te zoeken en misschien wel te verleggen. Supernatural probeerde dit ook, maar soms werden de afleveringen net iets té apart.

De vreemdste aflevering van Supernatural is 'Ghostfacers' (seizoen 3, aflevering 13). De vreemdheid van deze aflevering komt zowel voor het narratief als de uitvoering. Supernatural was altijd al creatief met hun verhalen en de manier waarop deze verteld worden, maar aflevering 13 spant hiermee de kroon.

'Ghostfacers'


Aflevering 13 van seizoen 3 kwam in april 2008 uit, is geschreven door Ben Edlund en geregisseerd door Phil Sgriccia. Sgriccia werkte al vanaf seizoen 1 aan de serie en Edlund versterkte vanaf seizoen 2 de crew. Ze waren dus beiden al bekend met de unieke afleveringen van de serie.

In de aflevering 'Ghostfacers' bevinden Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) zich in een realityserie, genaamd Ghostfacers. Ze worden meegenomen in een gewelddadig avontuur dat hen meeneemt naar een verlaten landgoed, Morton Mansion. Hier komen ze erachter dat de realityserie niet te vergelijken is met andere series.

Uniek


Het aparte of het unieke aan deze aflevering is dat alles is gefilmd en verteld vanuit het perspectief van de amateuristische geestenjagers van de realityserie, Ed (A.J. Buckley) en Harry (Travis Wester).

Bekijk op instagram


Dit was nog niet eerder gedaan in de serie en gaf een totaal andere kijk op de acties van Sam en Dean.

Te streamen op HBO Max


Supernatural is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twilight'-ster Robert Pattinson weigert vooralsnog televisieseries: van 'Harry Potter' tot 'Mickey 17'
Series / Specials

'Twilight'-ster Robert Pattinson weigert vooralsnog televisieseries: van 'Harry Potter' tot 'Mickey 17'

Robert Pattinson heeft in zijn carrière zowel in blockbusters als Indie-films gespeeld, maar televisie is hij niet in geïnteresseerd.

Als er een prominente acteur in het moderne Hollywood is wiens carrièreverloop het meest lijkt op het beeld van een golfpatroon, dan is dat wel Robert Pattinson. De Engelse acteur brak internationaal door met zijn rol als Edward Cullen in de Twilight-filmserie en heeft sindsdien een mooie carrière opgebouwd. Maar televisie hoort daar niet bij.

Voordat Pattinson bekend werd als de vampier Edward, speelde hij al in een aantal films. Zo kan je hem ook kennen van de Harry Potter-film Harry Potter and the Goblet of Fire, waarin hij de rol van Cedric Diggory speelde. Zijn filmdebuut maakte hij in de Duitse televisiefilm Ring of the Nibelungs uit 2004 en in het kostuumdrama Vanity Fair van regisseur Mira Nair, hoewel zijn scènes in Vanity Fair werden verwijderd en alleen verschenen op de dvd-versie.

Volgende Jude Law


Ring of the Nibelungs is samen met de televisiefilms The Haunted Airman and The Bad Mother's Handbook de enige keren dat Pattinson op televisie te zien was, maar sindsdien is hij nooit meer op het kleine scherm verschenen. Televisieseries heeft hij nooit gedaan.

In 2005 speelde Pattinson Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire, zijn eerste grotere rol in een film. Hij leerde duiken om deze rol te kunnen spelen. Al snel werd hij dat jaar door The Times benoemd tot British Star of Tomorrow en hij werd ook de volgende Jude Law genoemd.

Twilight


Maar zijn grote internationale doorbraak kwam pas in 2008 toen hij voor het eerst te zien was als Edward Cullen in Twilight. Hij zou die rol spelen tot de laatste film in de serie, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2, die uitkwam in 2012. In totaal kwamen er vijf films uit in de Twilight-filmserie.Hoewel deze rol Pattinson tot hartenbrekerstatus katapulteerde, verdween hij daarna grotendeels uit de schijnwerpers en speelde hij alleen in kleinere, onafhankelijke films. Zo was hij te zien in films als Cosmopolis, Good Time, High Life en The Lighthouse.

The Batman


Pattinson maakte na al die jaren een comeback naar de grote blockbusters met de thriller Tenet van Christopher Nolan uit 2020. In 2022 werd hij de volgende acteur die de rol mocht spelen van Bruce Wayne in The Batman, een rol die hij zal hernemen in het vervolg.Naast een vervolg op The Batman, zal Pattinson ook te zien zijn in de volgende film van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, die in 2020 nog de Oscar voor Beste Film heeft gewonnen met Parasite. De film, Mickey 17 genaamd en gebaseerd op de roman Mickey7 van Edward Ashton, staat gepland om begin 2025 uit te komen. We zullen Pattinson dus nog veel op het grote scherm zien, maar niet op het kleine scherm, een medium dat hij liever links laat. Of komt er binnenkort verandering in?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Genoten van 'Avatar: The Last Airbender'? Kijk dan ook deze fantasyserie op Netflix
Series / Specials

Genoten van 'Avatar: The Last Airbender'? Kijk dan ook deze fantasyserie op Netflix

'The New Legends of Monkey' is gebaseerd op de 16e-eeuwse Chinese roman 'Journey to the West'.

Heb je genoten van de nieuwe live-actionversie van Avatar: The Last Airbender op Netflix? Dan is er een andere fantasyserie op de streamingdienst die zeker ook de moeite waard is om te zien. The New Legends of Monkey was de eerste Netflix Original-serie uit Nieuw-Zeeland.

Deze fantasyserie is geïnspireerd door Monkey, een Japanse productie uit de jaren 1970 en 1980 die een cultaanhang verwierf in Nieuw-Zeeland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. De Japanse productie en deze serie zijn gebaseerd op de 16e-eeuwse Chinese roman Journey to the West.

Verhaal


The New Legends of Monkey volgt de avonturen van een tienermeisje genaamd Tripitaka (Luciane Buchanan), die doet alsof ze een monnik is. Samen met een trio van gevallen goden - Monkey (Chai Hansen), Pigsy (Josh Thomson) en Sandy (Emilie Cocquerel) - gaat ze op een gevaarlijke reis door een fantastisch land om verloren rollen van wijsheid te verzamelen en evenwicht te herstellen in hun wereld.

Onderweg komen ze verschillende uitdagingen en tegenstanders tegen, waaronder kwaadaardige demonen die de controle over het land hebben overgenomen. Het is een serie die perfect is om te kijken met het hele gezin. Het was verschillende keren genomineerd voor Beste Kinderprogramma en heeft een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.

Twee seizoenen


Omdat het een Nieuw-Zeelandse serie is, kwam het eerste seizoen van The New Legends of Monkey eerst uit in Nieuw-Zeeland en Australië op televisie. Later werd de serie buiten Australië en Nieuw-Zeeland uitgebracht op Netflix.Het eerste seizoen van de serie, bestaande uit tien afleveringen, kwam uit in 2018. Een tweede seizoen, ook bestaande uit tien afleveringen, werd uitgebracht op Netflix in 2020. Dit tweede seizoen was ook het laatste.

Kijken?


Je kan de twee seizoenen van The New Legends of Monkey bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste verrassing van 2018 zet Netflix volgende week in vuur en vlam
Films / Netflix Kijktip

De grootste verrassing van 2018 zet Netflix volgende week in vuur en vlam

Opgelet: Netflix zet volgende week donderdag de film Bohemian Rhapsody (weer) online.

Het filmjaar 2018 was met maar liefst vijf films die meer dan een miljard dollar wereldwijd ophaalden bijzonder indrukwekkend te noemen. Maar de grootste verrassingen waren niet Avengers: Infinity War, Black Panther, Jurassic World: Fallen Kingdom, Incredibles 2 of Aquaman.

De grootste verrassing was ongetwijfeld de muzikale biopic Bohemian Rhapsody van regisseur Bryan Singer en afrondend regisseur Dexter Fletcher. Met de bejubelde hoofdrol van Rami Malek als Freddie Mercury haalde de film een dikke $910 miljoen op.

Vijf sterren


Op Letterboxd zijn er veel laaiend enthousiaste reacties te lezen. "Beste film die ik ooit heb gezien. Ik heb hem al 5 keer gezien. Geweldige film, ik hou zoveel van Queen," aldus Letterboxd-gebruiker gio ;) die de volledige vijf sterren geeft.

Het volle pond kreeg de film niet op de Tomatometer. Bohemian Rhapsody komt daarop niet verder dan 60 procent na 421 reviews. Het publiek is duidelijk positiever gezien de Audience Score van 85 procent. De IMDb staat na een kleine zes ton stemmen op een sterke 7,9.

Vier Oscars


In 2019 won Bohemian Rhapsody ook nog eens vier Oscars, voor Beste mannelijke hoofdrol (Malek) en drie technische categorieën: Beste montage, Beste geluidsmontage en Beste geluid. De Golden Globe voor Beste dramafilm werd eveneens gewonnen.In Bohemian Rhapsody verandert een verlegen buitenbeentje in de iconische Queen-zanger Freddie Mercury. De film is geïnspireerd op de tumultueuze opkomst van de band en de bijbehorende persoonlijke problemen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Big Bang Theory'-iconen maken comeback in 'Young Sheldon'-seizoensfinale
Series / Nieuws

Deze 'Big Bang Theory'-iconen maken comeback in 'Young Sheldon'-seizoensfinale

Het wordt een weerzien van twee van de grootste personages uit het origineel.

Het allerlaatste seizoen van Young Sheldon is onlangs in première gegaan en als de seizoensfinale binnenkort verschijnt hebben de producenten voor alle Big Bang Theory-fans een flinke verrassing.

Het zijn namelijk acteurs Jim Parsons en Mayim Bialik die hun rollen als respectievelijk Sheldon Cooper en Amy Fowler opnieuw gaan vertolken in de allerlaatste aflevering. Zij waren voor het laatst te zien tijdens het einde van The Big Bang Theory in 2019.

Van groot naar klein


Young Sheldon is een spin-off en prequel van The Big Bang Theory en volgt het personage Sheldon tijdens zijn jongere jaren. Parsons speelde hem als volwassene in Big Bang, en in de spin-off wordt het personage gespeeld door Ian Armitage.

De spin-off kon vanaf het begin af aan al meeliften op het succes van Big Bang, maar vond uiteindelijk in zijn eigen hoedanigheid ook een flink succes. Het debuteerde als de nummer één komedieserie in 2017, en nu zijn er ook horden fans die liever Young Sheldon kijken dan het origineel.

Big Bang-universum nog niet klaar


Dankzij de voortdurende populariteit van de franchise werd onlangs het groene licht gegeven voor een nieuwe spin-off, waarin Young Sheldon-personages Georgie (Montana Jordan) en Mandy (Emily Osment) hun jonge gezin opvoeden in Texas terwijl ze de uitdagingen van volwassenheid, ouderschap en huwelijk het hoofd bieden.Stream alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max, of kijk elke maandag om 20.30 uur een nieuwe aflevering van seizoen zeven op Comedy Central (Ziggo kanaal 15, KPN kanaal 12 en Odido kanaal 14).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De ijzersterke nieuwe miniserie met Nicole Kidman: "emotioneel verwoestend en ijzig"
Series / Nieuws

De ijzersterke nieuwe miniserie met Nicole Kidman: "emotioneel verwoestend en ijzig"

De nieuwe miniserie 'Expats' met Nicole Kidman mag je absoluut niet gemist hebben.

Nicole Kidman geeft een van haar beste performances ooit in een nieuwe serie op Prime Video. In de serie Expats zien we de actrice als tijdelijke inwoner van Hong Kong, waar een tragedie plaatsvindt.

De eerste aflevering van Expats verscheen in januari op Prime Video. Inmiddels is het gehele eerste seizoen daar te bekijken. De serie is gebaseerd op het boek The Expatriates van schrijfster Janice Y.K. Lee.

Intens


In Expats zien we de enerverende levens van een hechte groep expats. Dit zijn mensen die tijdelijk in het buitenland verblijven, bijvoorbeeld voor werk. In deze groep wordt rijkdom gevierd en zijn vriendschappen tijdelijk maar intens.

De serie volgt voornamelijk drie vrouwen: Margaret (Nicole Kidman), Hilary (Sarayu Blue), en Mercy (Ji-young Yoo). Na een tragische gebeurtenis kruisen hun paden. We zien hoe hun geheime affaires, liefdesverwikkelingen en verraad zich langzaam aan ontplooien.

Wazige grens


Expats trekt privileges in twijfel en onderzoekt wat er gebeurt wanneer de grens tussen slachtoffer en schuldige wazig wordt. Dit alles vindt plaats tijdens de Umbrella Movement-protesten die in 2014 plaatsvonden.De serie krijgt een uitstekende score van 84% op Rotten Tomatoes. Recensenten beoordelen Expats als volgt: "afwisselend emotioneel verwoestend en ijzig en een uitdagend drama dat meeslepend is gemaakt door een geweldige cast, onder de behendige leiding van maker Lulu Wang".

Beste performance


Isabelle Soares van Collider noemde de performance van Kidman zelfs de beste uit haar gehele tv-carrière. Expats bestaat in totaal uit zes afleveringen, die wekelijks verschenen op Prime Video.

Inmiddels staan alle afleveringen online. Bekijk Expats op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sciencefictionsucces 'Foundation' boekt voortgang: grote naam moet voor meer succes zorgen
Series / Nieuws

Sciencefictionsucces 'Foundation' boekt voortgang: grote naam moet voor meer succes zorgen

De spectaculaire scifi-serie is op 6 maart begonnen met filmen na déze grote aanpassing.

Met Foundation heeft Apple TV+ weer een scifi-succes op zijn naam staan. De serie kan op voldoende belangstelling rekenen ondanks de nodige veranderingen achter de schermen.

De meest recente omwenteling betreft het terugtreden van regisseur David Goyer. Er werd niet nader toegelicht om welke reden dit was, wel werd aangegeven dat Goyer aanblijft als schrijver en showrunner van de serie.

Op afstand


Goyer treedt daarnaast op als uitvoerend producent van Foundation. Ook deze taak zal hij blijven uitoefenen, maar dit zal vanuit Los Angeles gebeuren.

De nieuwste regisseur is Tim Southam, die recentelijk nog One Piece regisseerde voor Netflix. Daarnaast werkte hij mee aan Locke & Key en The Walking Dead: Daryl Dixon.

Op locatie


De opnames van het derde seizoen zijn op 6 maart van start gegaan. Dit is op locatie in Tsjechië en Polen. Uitvoerend producent Bill Bost is ter plekke aanwezig om het filmen te overzien.Foundation kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Twilight' reboot komt eraan: Zó komen Edward en Bella terug
Series / Nieuws

De 'Twilight' reboot komt eraan: Zó komen Edward en Bella terug

Tijdens een recente persconferentie deed Lionsgate-topman Michael Burns de plannen uit de doeken.

De reboot van de succesvolle Twilight-films, naar de boekenserie van Stephenie Meyer is vorig jaar april aangekondigd. Op dinsdag 5 maart werd uiteindelijk meer bekend.

Tot verrassing van velen gaat het hier om een animatieserie. Stephenie Meyer zal betrokken zijn bij het ontwikkelen van de serie, waarbij de makers van plan zijn flink uit te pakken.

Vanaf het begin


Toen de reboot in eerste instantie werd aangekondigd was de aanname dat het hier om een live-actionserie ging. Nu is echter duidelijk geworden dat de plannen vanaf het eerste begin al een animatieserie betroffen.

Burns: "We gaan flink uitpakken met 'Twilight', maar dan als animatieserie. We zijn van mening dat hier zeker interesse voor bestaat". Wyck Godfrey en Erik Feig treden op als uitvoerend producenten. Er is momenteel nog niets bekend over de bezetting.

Niet voor het eerst


Het is overigens niet de eerste keer dat Twilight in 'getekende' vorm verschijnt. Eerder verschenen Meyers verhaal al in stripvorm.Wel is het nog even afwachten of het hier om hetzelfde verhaal gaat, of om een verhaal dat zich in de 'Twilight'-wereld afspeelt. We houden jullie uiteraard op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit plotgat in Game of Thrones houdt de fans nog altijd bezig: wie is dan die beloofde prins?
Series / Specials

Dit plotgat in Game of Thrones houdt de fans nog altijd bezig: wie is dan die beloofde prins?

Game of Thrones, bekend om zijn meeslepende verhalen en complexe personages, schenkt aandacht aan onopgeloste mysteries.

Game of Thrones, de fantasy-televisieserie die miljoenen fans wereldwijd betoverde, staat niet alleen bekend om zijn meeslepende verhalen en complexe personages, maar ook om enkele onopgeloste mysteries die de fans nog altijd bezighoudt. Een van de grootste onbeantwoorde vragen was de identiteit van de beloofde prins, zoals voorspeld door Aegon de Veroveraar.

De serie, gecreëerd door David Benioff en D.B. Weiss, dompelde de kijkers onder in Westeros' intrigerende wereld van macht, verraad en strijd om de IJzeren Troon. De serie wist menig prijs te winnen en heeft een blijvende impact op het genre van de fantasietelevisie.

Cast


Met een indrukwekkende cast waaronder Emilia Clarke, Kit Harington en Lena Headey, groeide Game of Thrones uit tot een cultureel fenomeen dat bekend stond om zijn onvoorspelbaarheid en meeslepende personageontwikkeling.

Naarmate de serie vorderde, werden echter steeds meer plotgaten zichtbaar, vooral in de laatste twee seizoenen. De identiteit van de beloofde prins, de vermeende redder van de Zeven Koninkrijken tegen de dreiging van de White Walkers, blijft na jaren nog steeds onopgelost.

Prequel


Door de eeuwen heen hebben diverse personages zichzelf verkondigd als de beloofde prins. De vage verwijzingen naar personages zoals Daenerys, Jon Snow, Arya, en zelfs Bran lieten fans met een gevoel van nieuwsgierigheid achter. Er zijn nu talloze theorieën en speculaties over wie de beloofde prins of prinses zou kunnen zijn. Mogelijk krijgen we er ooit nog antwoord op in het laatste boek dat schrijver George R.R. Martin nog moet opleveren, of wie weet een vervolgserie.Game of Thrones mag dan geëindigd zijn, maar zijn erfenis leeft voort in het uitgebreide Westeros-universum. Seizoen 2 van HBO's House of the Dragon staat gepland voor juni 2024 en belooft verdere verkenningen van de Targaryen-dynastie.

De prequel, die zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones afspeelt, werpt licht op de "Dans der Draken," en fans kunnen popelend uitkijken naar intensere conflicten en onthullingen die de wereld van Westeros verder zullen uitdiepen en verrijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.