search
De briljante Netflix-serie met 100% op Rotten Tomatoes die niemand nog heeft gezien
Series / Specials

De briljante Netflix-serie met 100% op Rotten Tomatoes die niemand nog heeft gezien

De comedyserie 'Mo' laat het verhaal zien van een Palestijnse vluchteling die asiel zoekt in Amerika.

Netflix staat vol met geweldige series, die overschaduwd worden door de meer bekende titels. Zo ook de serie Mo, die op Rotten Tomatoes zelfs een perfecte score heeft.

Mo is een Amerikaanse comedy-dramaserie. Het eerste seizoen ging in première op 24 augustus 2022. Dit werd goed ontvangen, dus is er nu ook een tweede seizoen van Mo in aantocht. De productie daarvan begint deze maand.

Tegenslagen


De serie gaat over de Palestijnse vluchteling Mo Najjar, die in Texas woont en asiel zoekt in de Verenigde Staten. Hij balanceert tussen twee culturen, drie talen en een hoop problemen terwijl hij constant één stap verwijderd is van het Amerikaanse burgerschap.

Ook zijn familie vlucht naar Houston, inclusief zijn moeder, broer en zus. Terwijl hij de pijn weglacht, leert Mo zich aan te passen aan de nieuwe situatie waar hij zich in bevindt. Maar helaas komt vooruitgang vaak gepaard met tegenslagen.

Perfecte score


De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door stand-up comedian Mo Amer. De serie is losjes gebaseerd op zijn eigen leven als Palestijnse vluchteling in Houston, Texas. Daar vluchtte hij met zijn familie heen toen hij een kind was.



Op Rotten Tomatoes heeft Mo een score van 100%. De critics consensus luidt als volgt: "Vaak hilarisch, terwijl de serie ook een meeslepend plaatsgevoel bezit. Mo is een doordachte weergave van immigrantenervaring, die lichtvoetig aanvoelt".

Netflix


De serie wordt ook geprezen om het feit dat het de eerste Amerikaanse serie is met een Palestijns-Amerikaanse vluchteling als hoofdpersonage. Het eerste seizoen van Mo bestaat uit acht afleveringen, die tussen de 20 en 30 minuten duren.

Bekijk Mo op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen