search
Dit is de serie die de carrière van Clint Eastwood gered heeft: "Ik stond op het punt om te stoppen"
Series / Nieuws

Dit is de serie die de carrière van Clint Eastwood gered heeft: "Ik stond op het punt om te stoppen"

Als Eastwood deze rol niet had gekregen, zou nu iedereen de naam van de getalenteerde acteur vergeten zijn.

Clint Eastwood staat bekend om zijn iconische rollen in de beste westerns, maar hij heeft zijn succes te danken aan één speciale serie. Zonder deze serie was zijn hele leven namelijk anders gelopen.

Het is vaak heel lastig om een bepaald punt in je leven aan te wijzen waarop alles veranderd is. Eén keuze kan een heel groot verschil maken en Clint Eastwood weet precies welke keuze zijn wereld op zijn kop zette.

Typecast


In 1955 verscheen Eastwood in zijn eerste film: Revenge of the Creature en in de jaren daarna kreeg hij nog veel meer rollen. Zo had hij in 1958 al in 11 films gespeeld, maar toch was dit niet het succes waar de acteur op gehoopt had.

In al deze films werd Eastwood namelijk gecast als hetzelfde soort bijpersonage en dat was niet de carrière die hij voor ogen had. Het is dan ook geen verrassing dat de acteur op dat moment op het punt stond "om te stoppen".

Geluk


Op een dag was hij op bezoek bij "een vriend van CBS en een producent zag me koffie drinken [...] en kwam naar me toe en vroeg om een test te doen."



En zo werd Eastwood gecast als Rowdy Yates in de western Rawhide. Deze serie liep van 1959 tot 1965 en zorgde voor de doorbraak in de carrière van Eastwood. Maar eigenlijk was dit dus puur toeval.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen