search
Deze spionnenserie met 'Game of Thrones'-acteur had een mega budget, maar flopte alsnog
Series / Nieuws

Deze spionnenserie met 'Game of Thrones'-acteur had een mega budget, maar flopte alsnog

Geld is niet alles en dat wordt nogmaals bewezen door deze slechte serie met een torenhoog budget.

Je zou denken dat een groot budget ervoor zorgt dat een serie een groot succes kan worden. Niets is echter minder waar. Deze serie is daar een goed voorbeeld van: een torenhoog budget, maar alsnog een zielige score op Rotten Tomatoes.

Veel steengoede series hebben helemaal niet zo’n heel hoog budget. Neem bijvoorbeeld Peaky Blinders, deze serie had een laag tot middelmatig budget. Dit zorgde ervoor dat de makers creatieve oplossingen moesten bedenken, waardoor de serie alleen maar beter werd (en het acteerwerk van de cast hielp natuurlijk heel erg mee).

Een mega budget


De spionnen serie Citadel had een torenhoog budget van maar liefst $50 miljoen per aflevering, maar dit geld is verloren gegaan door een middelmatig script. Zelfs de goede acteurs kregen het niet voor elkaar om de serie te redden.

Over het algemeen werd het budget van Citadel goed besteed, maar de plank werd misgeslagen met de CGI. De effecten zorgden ervoor dat sommige scènes er heel goedkoop (en slecht) uitzien.

De rating


Ondanks de sterrencast met Richard Madden, Priyanka Chopra Jones en Stanley Tucci, was de serie toch een flop. Dit werd bewezen met een magere 51% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).



Blijkbaar geeft Amazon Prime Video echter niets om deze score, want Citadel is vernieuwd voor een tweede seizoen dat vanaf eind april te streamen is op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen