search
Fan van 'The Fall of the House of Usher'? Dan mag je deze miniserie ook niet missen
Series / Specials

Fan van 'The Fall of the House of Usher'? Dan mag je deze miniserie ook niet missen

Mike Flanagans 'Midnight Mass' maakt je niet alleen bang, maar laat je ook nadenken.

Afgelopen herfst verscheen de serie The Fall of the House of Usher op Netflix. Als deze serie je goed beviel, hebben we een andere aanrader voor je, die ook gewoon op Netflix te bekijken is.

Mike Flanagan heeft inmiddels al een heel aantal series gemaakt voor Netflix, waarvan de meest recente en ook de laatste The Fall of the House of Usher was. Het begon allemaal met The Haunting of Hill House, dat in 2018 verscheen.

Nieuw bezoek


Daarna kwam in 2020 The Haunting of Bly Manor. De aanrader die we in dit artikel uitlichten, is echter de serie Midnight Mass. Deze miniserie ging in 2021 in première, en vertelt het verhaal van een klein eilandje in Amerika.

De geïsoleerde gemeenschap van het eiland wordt opgeschrikt wanneer een onteerde man terugkeert. Vervolgens arriveert ook de mysterieuze maar charismatische nieuwe priester Father Paul (Hamish Linklater).

Maatschappelijke kritiek


De komst van Father Paul valt samen met onverklaarbare en schijnbaar miraculeuze gebeurtenissen, waardoor een hernieuwde religieuze ijver bezit neemt van de gemeenschap. Maar de wonderlijke gebeurtenissen komen met een prijs.



Horror wordt in de serie gebruikt als een manier om maatschappelijke kritiek te uiten, wat Flanagan later opnieuw doet in The Fall of the House of Usher. Als kijker blijf je hierdoor niet alleen doodsbang achter, maar ook geschokt.

Prachtig en verontrustend


Op Rotten Tomatoes heeft Midnight Mass een score van 87%. De critics consensus: "Een ambitieuze meditatie over verdriet en geloof die even prachtig als verontrustend is. De langzame opbouw van Midnight Mass is een triomf van terreur die de kijkers zal laten trillen – en nadenken – lang nadat de aftiteling is verschenen".

De serie bestaat uit zeven afleveringen. Bekijk Midnight Mass op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Midnight Mass een goede kijktip?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen