search
Netflix scoort met vergeten oorlogsfilm met de grote namen George Clooney en Matt Damon
Series / Netflix Kijktip

Netflix scoort met vergeten oorlogsfilm met de grote namen George Clooney en Matt Damon

De oorlogsfilm The Monuments Men uit 2014 vindt zijn weg omhoog in de Netflix Top 10.

Films en series over oorlogen, en dan vooral de Tweede Wereldoorlog, trekken veel bekijks. Netflix staat er dan ook vol mee. Een van de nieuwste toevoegingen is de film The Monuments Men uit 2014 en deze staat gelijk hoog in de Netflix Top 10.

The Monuments Men van en met George Clooney is een oorlogsfilm met de nodige humor. En dit komt dan vooral door de oneigenlijke samenstelling van het team in de film, ook met rollen van Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman en Jean Dujardin.

Boekverfilming


De film is gebaseerd op het non-fictieboek The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History uit 2007 van schrijver Robert M. Edsel and Bret Witter.

Het verhaal volgt een groep van geallieerden die werken voor het 'Monuments, Fine Arts, and Archives program' om kunstwerken op te sporen en deze te redden uit de handen van de nazi's die de kunst waarschijnlijk vernietigen.

Wisselend succesvol


Op de IMDb zien we de film op een nog redelijke 6,1 staan, maar de Tomatometer komt niet verder dan 31 procent. Op Letterboxd is de film wisselend populair en The Monuments Men wordt vaak bestempeld als minder interessant dan dat het bronmateriaal (mogelijk) is en aangeduid als een "head scratcher".Financieel gezien deed de oorlogsfilm het wel erg goed. Er werd wereldwijd $155,6 miljoen opgehaald bij een budget van zo'n $70 miljoen.

Plaats 5


The Monuments Men staat nu op de vijfde plaats in de Netflix Top 10. Je kijkt de film hier op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: als jij deze oorlogsfilm hebt gezien, zou je de film dan als matig tot goed of zwak tot slecht beoordelen?

 • matig tot goed

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • zwak tot slecht

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen