search

Ons nieuws van dinsdag 12 maart 2024

Stephen King tipt gloednieuwe scifi-serie: ''zo goed als perfect''
Series / Nieuws

Stephen King tipt gloednieuwe scifi-serie: ''zo goed als perfect''

Voor scifi-fans is er weer een mooie nieuwe serie te streamen.

De Amerikaanse meesterschrijver Stephen King is weer eens naar X getrokken om zijn fans een kijktip te geven. Vaak geeft King natuurlijk horrortips, maar dit keer gaat het om in een serie in een ander genre.

Op Apple TV+ loopt momenteel namelijk de sciencefiction-serie Constellation. De serie vertelt het verhaal van een astronaute die na een ramp in de ruimte terugkeert op aarde. Ze ontdekt dat er dingen in haar leven niet kloppen en gaat op jacht naar de waarheid over wat er echt gebeurd is.

Stephen King


''De eerste twee episodes van Constellation zijn zo’n beetje perfect'', schreef King op X. ''Nagelbijtend spannend en geloofwaardig. De vraag is of de serie het ook tot het einde kan volhouden.''

De hoofdrol wordt gespeeld door Noomi Rapace, en ook Breaking Bad-ster Jonathan Banks is te bewonderen in Constellation. In totaal telt de serie acht episodes, waarvan er inmiddels vijf te zien zijn.

Apple TV


Ben je benieuwd geworden naar de perfecte afleveringen waar King het over heeft? Bekijk dan Constellation op Apple TV.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Program: Cons, Cults, and Kidnapping': huiveringwekkende documentaire over een onguur onderwijsinstituut
Recensie

'The Program: Cons, Cults, and Kidnapping': huiveringwekkende documentaire over een onguur onderwijsinstituut

Een verblijf op deze Amerikaanse tuchtschool deed een gevangenisstraf op een vakantie lijken.

Regie: Katherine Kubler | Afleveringen: 3 | Speelduur: 62-66 minuten | Jaar: 2024

Het Amerikaanse college Ivy Ridge profileert zich als een uitstekende toevlucht voor probleemjeugd. Ontspoorde jongeren leren hier in het gareel te lopen en rollen na afwerking van het programma als perfecte burgers van de band. Maar achter de schermen gaat een wereld schuil van misbruik, mishandeling en hersenspoeling, zo wordt duidelijk in The Program: Cons, Cults, and Kidnapping. Filmmaakster Katherine Kubler werkte tien jaar aan haar documentaire over deze inmiddels opgedoekte kostschool en verwerkte daarin haar eigen ervaringen als door Ivy Ridge gekidnapte tiener.

The Program: Cons, Cults, and Kidnapping heeft een verwarrende start, want in eerste instantie lijkt er sprake van een gezellige reünie van een clubje oud-klasgenoten. Lachend halen ze herinneringen op en kirren ze uitgelaten wanneer ze op een archief stuiten met hun oude cijferlijsten. Amper een greintje trauma, geen vuiltje aan de lucht. Vooral Kubler maakt overal een grapje van en werkt je, juist omdat het een beladen onderwerp betreft, behoorlijk op je zenuwen. Later blijkt dat dit haar copingstrategie is: overleven door humor. Maar als je deze strijd niet doorziet, kan haar gedrag vreselijk respectloos overkomen.

Wandelen we verder door het verhaal, dan komt het ijskoude leed boven. Bij sommige slachtoffers ligt de pijn van jarenlang misbruik pal aan de oppervlakte, bij anderen is het weggestopt achter een deur die niet meer kan worden geopend. Alle facetten van mishandeling komen aan bod: hulpeloosheid, woede en schaamte, maar ook de verschillende stadia van rouw om het verlies van jeugd en onbevangenheid. De documentaire belicht niet alleen de gebroken zijde, maar laat tevens de veerkracht zien van beschadigde onschuld. Het evenwicht hierin is lovenswaardig te noemen, want Kubler had er als gedupeerde heel makkelijk een zelfmedelijdenshow van kunnen maken.

Ivy Ridge blijkt schokkend genoeg slechts een radertje in het geheel te zijn. Het schandaal rondom het wangedrag op dit ongure onderwijsinstituut ontmaskert een enorm collectief, waarbij vooral ouders het doelwit zijn. Radeloos door hun onhandelbare puber zijn ze makkelijk te overtuigen wanneer aan hen een prachtig beeld wordt geschetst van de Academy. Hoewel ze denken te handelen in het voordeel van hun koters, maakt het hen indirect verantwoordelijk voor de onherstelbare trauma's. Sterk hoe de serie plotseling switcht naar een andere invalshoek en daarna logisch opbouwt naar de bron van al het kwaad.

Zoals wordt benoemd zijn het niet degenen die breken waar we ons zorgen om moeten maken, maar de schapen die uiteindelijk omslaan en meegaan met de massa. Een enge gedachte, maar de absolute grondslag van een sekte. The Program: Cons, Cults, and Kidnapping bewijst nogmaals de verdorvenheid van ons ego. We vergeten soms dat we mazzel hebben gehad dat we de trap van evolutie op zijn geschopt en menen uitverkoren te zijn met alle arrogantie van dien. Kijk deze serie. Laat de feiten inwerken. En verbaas je over wat er in vredesnaam mis is met ons als mens.

★★★☆☆

The Program: Cons, Cults, and Kidnapping is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-fans zijn woedend op George Martin: “Maak dat verdomde boek gewoon af”
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans zijn woedend op George Martin: “Maak dat verdomde boek gewoon af”

Door een Spaans misverstand zijn fans van George Martin ziedend op de schrijver.

Iedere Game of Thrones-fan weet dat auteur George Martin niet de snelste schrijver is. En dat is nog zacht uitgedrukt. Martin doet er bijvoorbeeld meer dan 12 jaar over om één boek te schrijven en dat zit fans niet helemaal lekker.

In de tijd dat Martin bezig was met één boek, is een hele serie begonnen en geëindigd. Toch spoorde dit de schrijver niet aan om een beetje vaart te maken. Dit zit fans niet lekker en na recent nepnieuws, is de situatie alleen nog maar verergerd.

Nieuw boek


Vaak voltooit Martin een totaal ander project dan hetgene waar hij mee bezig zou zijn, maar dit keer ging het allemaal net wat anders. De Spaanse krant El Mundo Today liet namelijk weten dat Martin "eindelijk klaar is met de volgende The Secret of Puente Viejo".

The Secret of Puento Viejo is een Spaanse serie die niets te maken heeft met George Martin. Alle Spaanse lezers snapten dan ook meteen dat de satirische krant dit niet serieus bedoelde. Helaas ging dit volledig over de hoofden van Engelssprekende fans.

Woedend


Veel fans werden woedend en konden hun woorden niet meer voor zich houden. Zo postte MoistWetSponge op Reddit:



"Serieus, kan hij gewoon die verdomde boekenreeks voltooien? Dit loopt uit de hand. Als je niet genoeg moeite doet om deadlines te halen, geef het dan gewoon door aan een ghostwriter, want een echt einde is beter dan geen einde."

Drama


Ondertussen staat het hele internet vol met dit soort berichten van fans die het nieuws niet helemaal goed begrepen hebben. Is het vervelend dat Martin er zo lang over doet? Zeker! Zijn de berichten van de fans grappig als je de volledige context weet? Misschien een klein beetje…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix scoort met vergeten oorlogsfilm met de grote namen George Clooney en Matt Damon
Series / Netflix Kijktip

Netflix scoort met vergeten oorlogsfilm met de grote namen George Clooney en Matt Damon

De oorlogsfilm The Monuments Men uit 2014 vindt zijn weg omhoog in de Netflix Top 10.

Films en series over oorlogen, en dan vooral de Tweede Wereldoorlog, trekken veel bekijks. Netflix staat er dan ook vol mee. Een van de nieuwste toevoegingen is de film The Monuments Men uit 2014 en deze staat gelijk hoog in de Netflix Top 10.

The Monuments Men van en met George Clooney is een oorlogsfilm met de nodige humor. En dit komt dan vooral door de oneigenlijke samenstelling van het team in de film, ook met rollen van Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman en Jean Dujardin.

Boekverfilming


De film is gebaseerd op het non-fictieboek The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History uit 2007 van schrijver Robert M. Edsel and Bret Witter.

Het verhaal volgt een groep van geallieerden die werken voor het 'Monuments, Fine Arts, and Archives program' om kunstwerken op te sporen en deze te redden uit de handen van de nazi's die de kunst waarschijnlijk vernietigen.

Wisselend succesvol


Op de IMDb zien we de film op een nog redelijke 6,1 staan, maar de Tomatometer komt niet verder dan 31 procent. Op Letterboxd is de film wisselend populair en The Monuments Men wordt vaak bestempeld als minder interessant dan dat het bronmateriaal (mogelijk) is en aangeduid als een "head scratcher".



Financieel gezien deed de oorlogsfilm het wel erg goed. Er werd wereldwijd $155,6 miljoen opgehaald bij een budget van zo'n $70 miljoen.

Plaats 5


The Monuments Men staat nu op de vijfde plaats in de Netflix Top 10. Je kijkt de film hier op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'The Fall of the House of Usher'? Dan mag je deze miniserie ook niet missen
Series / Specials

Fan van 'The Fall of the House of Usher'? Dan mag je deze miniserie ook niet missen

Mike Flanagans 'Midnight Mass' maakt je niet alleen bang, maar laat je ook nadenken.

Afgelopen herfst verscheen de serie The Fall of the House of Usher op Netflix. Als deze serie je goed beviel, hebben we een andere aanrader voor je, die ook gewoon op Netflix te bekijken is.

Mike Flanagan heeft inmiddels al een heel aantal series gemaakt voor Netflix, waarvan de meest recente en ook de laatste The Fall of the House of Usher was. Het begon allemaal met The Haunting of Hill House, dat in 2018 verscheen.

Nieuw bezoek


Daarna kwam in 2020 The Haunting of Bly Manor. De aanrader die we in dit artikel uitlichten, is echter de serie Midnight Mass. Deze miniserie ging in 2021 in première, en vertelt het verhaal van een klein eilandje in Amerika.

De geïsoleerde gemeenschap van het eiland wordt opgeschrikt wanneer een onteerde man terugkeert. Vervolgens arriveert ook de mysterieuze maar charismatische nieuwe priester Father Paul (Hamish Linklater).

Maatschappelijke kritiek


De komst van Father Paul valt samen met onverklaarbare en schijnbaar miraculeuze gebeurtenissen, waardoor een hernieuwde religieuze ijver bezit neemt van de gemeenschap. Maar de wonderlijke gebeurtenissen komen met een prijs.



Horror wordt in de serie gebruikt als een manier om maatschappelijke kritiek te uiten, wat Flanagan later opnieuw doet in The Fall of the House of Usher. Als kijker blijf je hierdoor niet alleen doodsbang achter, maar ook geschokt.

Prachtig en verontrustend


Op Rotten Tomatoes heeft Midnight Mass een score van 87%. De critics consensus: "Een ambitieuze meditatie over verdriet en geloof die even prachtig als verontrustend is. De langzame opbouw van Midnight Mass is een triomf van terreur die de kijkers zal laten trillen – en nadenken – lang nadat de aftiteling is verschenen".

De serie bestaat uit zeven afleveringen. Bekijk Midnight Mass op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeten jaren 70-actiegenre keert terug met innovatieve thrillerserie
Series / Nieuws

Vergeten jaren 70-actiegenre keert terug met innovatieve thrillerserie

De serie geeft een moderne update aan een van de meest klassieke subgenres.

Vorige week werden we verblijd met de eerste trailer voor Sugar, de nieuwe serie van Apple TV. Als de serie een succes wordt zou dat zomaar eens kunnen leiden tot een heropleving van een van de meeste klassieke genres.

Sugar is namelijk een verhaal over een privédetective. Het hoofdpersonage, gespeeld door Colin Farrell, wordt ingehuurd om de verdwenen dochter van een Hollywoodproducent op te sporen.

Privédetective


Dergelijke verhalen waren ooit razend populair in Hollywood, en het genre bracht ons talloze klassiekers zoals Chinatown en The Big Sleep. Technologische ontwikkelingen brachten daar echter verandering in.

Door GPS, zoekmachines, volgapparaatjes en andere nieuwe technologieën werd de privédetective in de echte wereld steeds vaker overbodig. Het genre kon daardoor de realiteit niet langer bijbenen, en de populariteit kelderde.

Update


Sugar lijkt het genre een update te brengen: de detective maakt gebruik van moderne technologie. Daarnaast belooft de trailer naast het klassieke mysterie en spanning ook een lekkere dosis actie.

5 april


Hoe dit alles gaat uitpakken gaan we zien vanaf 5 april. Dan zal Sugar te zien zijn op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slechts één aflevering veranderde 'The Wire' en daarna was de HBO-hitserie nooit meer hetzelfde
Series / Specials

Slechts één aflevering veranderde 'The Wire' en daarna was de HBO-hitserie nooit meer hetzelfde

Zowel de serie als zijn personages waren niet meer dezelfde na deze aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Wire, die liep voor vijf seizoenen, wordt gezien als een van de beste series ooit. Gemaakt door voormalig politieverslaggever David Simon, bestond The Wire uit heel wat onvergetelijke personages. Denk maar aan Stringer Bell (Idris Elba), Omar Little (Michael K. Williams), Avon Barksdale (Wood Harris) en Avon's neef D'Angelo Barksdale (Lawrence Gilliard Jr.). De politieagenten die hen opjagen zijn evenzeer boeiend met onder meer Jimmy McNulty (Dominic West), Bunk Moreland (Wendell Pierce) en Cedric Daniels (Lance Reddick). Let op: SPOILERS!

Het kat-en-muisspel tussen de drugsdealers en de politie verloopt in een perfect gemeten tempo gedurende het eerste seizoen en de eerste helft van seizoen 2, maar in de zesde aflevering van seizoen 2, All Prologue, wordt een van deze personages gedood en wordt een decennialange vriendschap gebroken. Deze belangrijke dood van een personage veranderde het verdere verloop van de serie.

Avon Barksdale


Gedurende het eerste seizoen van The Wire, en ook in de eerste helft van seizoen 2, worden de straten van West Baltimore geregeerd door de grootste drugsdealer van de stad: Avon Barksdale. Hij vecht voor controle over elke straathoek en de belangrijkste sociale woningbouwprojecten in de binnenstad, die bekend staan als "the towers". Stringer Bell is zijn rechterhand, die ervoor zorgt dat alles op straat goed verloopt en de organisatie soepel draait. Onder Stringer staat Avon's neef D'Angelo, belast met het runnen van een belangrijk stuk vastgoed binnen de projecten dat bekend staat als "The Pit."

Tegen het einde van seizoen 1 heeft luitenant Daniels en zijn team van politieagenten de perfecte afluisteroperatie uitgevoerd en kunnen ze serieuze aanklachten indienen tegen zowel Avon als D'Angelo. Avon komt er met slechts zeven jaar vanaf, maar D'Angelo wordt uiteindelijk het slachtoffer van veel zaken waar hij niets mee te maken had en krijgt een straf van 20 jaar.

Huurmoordenaar


Wanneer Avon naar de gevangenis wordt gestuurd, begint Stringer Bell een grotere rol op zich te nemen in de dagelijkse operaties van de Barksdale-organisatie. Met Avon en D'Angelo achter de tralies is dit de perfecte kans voor Stringer om de volledige operatie over te nemen en een van de grootste beslissingen die hij neemt verandert het verloop van The Wire gedurende de laatste drie seizoenen.



Uit bezorgdheid dat D'Angelo zou gaan praten om een lichtere straf te krijgen, gaat Stringer achter Avon's rug om en huurt hij een huurmoordenaar in om D'Angelo in de gevangenis te vermoorden en het te laten lijken alsof hij zichzelf heeft opgehangen. Dit is een keerpunt in de serie, omdat Stringer uiteindelijk Avon vervangt als degene die de beslissingen neemt.

Impact


Door D'Angelo te doden, zet Stringer een andere manier in gang om zaken te regelen in The Wire en grijpt hij op beslissende wijze de macht voor controle over de Barksdale-organisatie. Nadat Avon zijn eigen deal heeft gesloten en na slechts één jaar vrijkomt, is zijn oude manier van zakendoen vervangen door zijn voormalige rechterhand. Terwijl Avon vastzit, stroomlijnt Stringer het bedrijf en implementeert hij een maffia-achtige filosofie die Avon's stoere mentaliteit en aanpak vrijwel overbodig maakt. Naast de verschuiving in machtsdynamiek slaagt Stringer er ook in om D'Angelo uit te schakelen.



Deze zet heeft gevolgen voor de rest van The Wire. Wanneer het tijd is voor Avon om Stringer aan Brother Mouzon (Michael Potts) en Omar Little te overhandigen in aflevering 11 van seizoen 3, Middle Ground, kost hun onherstelbaar beschadigde relatie - door de moord op D'Angelo - uiteindelijk ook Stringer zijn leven. Maar de toon en sfeer die voortkwam uit de gebeurtenissen in All Prologue blijft zelfs na de dood van Stringer bestaan. De strijd om de top van de voedselketen wordt gespannen en onrustig, nadat de twee langdurige vrienden en zakenpartners uit elkaar vallen.

Kijken?


Marlo Stanfield (Jamie Hector) en Snoop (Felicia Ramsey) mogen dan meedogenloos zijn geweest, maar de complexe relatie tussen Stringer en Avon kon nooit worden gereproduceerd en de dood van geen enkel ander personage kwam zo hard aan als die van D'Angelo.

Je kan alle vijf seizoenen van The Wire kijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee seizoenen en twee keer 100%: toch cancelde Netflix deze Netflix-serie die startte in 2020
Series / Specials

Twee seizoenen en twee keer 100%: toch cancelde Netflix deze Netflix-serie die startte in 2020

'Feel Good' is geschreven door en gebaseerd op het leven van Mae Martin, die ook meespeelt in de serie.

Ondanks dat Feel Good geannuleerd werd door Netflix na twee seizoenen, is deze serie een van de weinige op Netflix die voor beide seizoenen 100% haalt op Rotten Tomatoes. Feel Good is een semi-autobiografische komedie-dramaserie die uitkwam in 2020 en 2021 en die gebaseerd is op het leven van komiek Mae Martin.

Martin schreef de serie in samenwerking met Joe Hampson en speelt ook de hoofdrol in Feel Good samen met Charlotte Ritchie. Ook Lisa Kudrow, Phil Burgers, Adrian Lukis en Pippa Haywood spelen ondere andere mee in de serie, die bestaat uit 12 afleveringen.

Verhaal


De serie volgt de ontwikkeling van de romance tussen George en Mae in het hedendaagse Manchester. Mae (Martin), een Canadese comedian, ontmoet George (Ritchie), een onderdrukte, Engelse vrouw, in de comedy club waar Mae optreedt. Het stel begint te daten en George ontdekt dat Mae een voormalige drugsverslaafde is. George moedigt Mae aan om een bijeenkomst van Narcotics Anonymous bij te wonen, waar Mae mede-herstellende verslaafden ontmoet.

Mae's verslaving veroorzaakt problemen in hun relatie en ook de terughoudendheid van George om voor vrienden en familie uit de kast te komen over haar relatie met Mae zorgt voor problemen. In het tweede seizoen boekt Mae carrièrevooruitgang, terwijl die een trauma uit hun verleden aanpakt nadat die de diagnose posttraumatische stressstoornis heeft gekregen.

Drama en humor


Martin werd geprezen door critici voor de manier waarop de serie het leven en de liefde verkende. Feel Good was gelaagd met drama en humor, versterkt door uitstekend schrijfwerk dat in staat was warmte te brengen terwijl het omging met trauma.



Zo wordt er over het eerste seizoen onder andere het volgende geschreven: "Het voelt niet altijd prettig om ernaar te kijken, maar dat is een deel van de magie van Feel Good. Het vertelt een verhaal vol ongemak en onzekerheid met zelfverzekerdheid, empathie en charme."

Ongemakkelijk


Het gebeurt niet vaak dat beide seizoenen van een serie 100% krijgen, maar bij Feel Good is dat het geval en ook zeker verdient. Het is een serie die je ongemakkelijk zal laten voelen, terwijl de titel Feel Good is. En als je dacht dat het eerste seizoen al ongemakkelijk was om te kijken, dan heb je het tweede seizoen nog niet gezien.



Recensent Emily Wheeler beschrijft het tweede seizoen heel goed: "Seizoen 2 van Feel Good wordt donkerder en ongemakkelijker zonder zijn humoristische momenten achter te laten. Deze balans stelt de serie in staat om een opmerkelijke hoeveelheid onderwerpen aan te snijden zonder dat het aanvoelt als een bestraffende ervaring."

Kijken?


Je kan beide seizoenen van Feel Good bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere en iconische Netflix-serie tikt 'Avatar: The Last Airbender' nu al van koppositie Netflix Top 10
Series / Nieuws

Duistere en iconische Netflix-serie tikt 'Avatar: The Last Airbender' nu al van koppositie Netflix Top 10

De Netflix Top 10 is al snel in handen van een nieuwe misdaadkomedie: The Gentlemen.

Nog niet zo heel lang geleden debuteerde Avatar: The Last Airbender bovenaan de Netflix Top 10, maar nu is de fantasyserie die plek alweer kwijt. De misdaadserie The Gentlemen staat nu namelijk op de eerste plaats.

The Gentlemen verscheen afgelopen donderdag op de streamingdienst en klaarblijkelijk kunnen veel mensen zich vermaken op de spin-off van de gelijknamige film uit 2019 van Guy Ritchie.

Duke of Halstead


Net als in de film draait de film om diverse markante personages, aangevoerd door Edward "Eddie" Horniman van The White Lotus-acteur Theo James. Eddie is de nieuwe Duke of Halstead en ontdekt dat zijn nieuwe landgoed het terrein is van de weed-kingpin Bobby Glass, gespeeld door Ray Winstone.

Andere rollen in de achtdelige misdaadkomedie komen van Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Vinnie Jones en Giancarlo Esposito en Netflix geeft de serie woorden mee als geestig, offbeat en duistere komedie.

Scores


Op Rotten Tomatoes staat The Gentlemen op een nette 72 procent en de IMDb komt zelfs tot een fraaie 8,4 na elfduizend stemmen.



SerieTotaal-recensent Jip Strijbos gaf de serie drie sterren en de complete serie vind je nu dus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective'-ster Jodie Foster onthult of ze terugkomt voor seizoen 5 op HBO Max
Series / Nieuws

'True Detective'-ster Jodie Foster onthult of ze terugkomt voor seizoen 5 op HBO Max

De actrice werd als de stoere Liz Danvers al snel een publiekslieveling.

De succesvolle misdaadserie True Detective kwam onlangs met het vierde seizoen, getiteld Night Country, met in de hoofdrollen actrices Kali Reis en Jodie Foster, en bleek zo succesvol dat seizoen vijf vrijwel direct besteld werd.

De vraag is of sommige acteurs en actrices uit voorgaande seizoenen zullen terugkeren in komende seizoenen, gezien het feit dat True Detective een anthologieserie is. Foster heeft er een duidelijk antwoord op.

Verandering van format?


Met de recente vernieuwing voor seizoen vijf, en de terugkeer van Night Country-maker Issa López, vroegen sommigen zich af of True Detective het anthologische concept zou laten varen en het verhaal van Foster en Reis zou voortzetten.

Foster was er heel duidelijk over en antwoordde op de vraag of ze terug zou keren heel resoluut: "Nee." De meervoudig Oscarwinnares vindt dat er niet gesleuteld moet worden aan het concept en benadrukt dat het een anthologie is.

Foster doet niet aan social media


Waar sommige smullen van een verhitte discussie op social media, laat Foster dit links liggen. Bij het uitkomen van Night Country was er wat controverse, en toen Foster gevraagd werd naar haar mening kwam ze met de verfrissende mededeling dat ze niet actief op social media is.

@varietymagazine

Jodie Foster says she won’t be back for more "True Detective": “It’s an anthology. It’s one and done!”

♬ original sound - Variety


Kijk alle afleveringen van True Detective op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk nog snel: Ondergewaardeerde serie 'Ultraviolet' wordt spoedig van Netflix verwijderd
Series / Nieuws

Kijk nog snel: Ondergewaardeerde serie 'Ultraviolet' wordt spoedig van Netflix verwijderd

Waarom er geen derde seizoen komt is voor de die hard fans niet duidelijk.

Nog een kleine week is de Poolse dramaserie Ultraviolet uit 2019 op Netflix te zien. Twee seizoenen en 22 afleveringen, politiegeweld, intriges, complotten, internet en ongebruikelijke samenwerkingen.

Fans hadden allang een derde seizoen verwacht, maar het ziet ernaar uit dat dat er toch niet zit aan te komen. Jammer, vinden ze. De serie scoort op IMDb een 6.9. De publieksscore van seizoen 1 staat op Rotten Tomatoes op 97 procent, seizoen 2 krijgt zelfs 100 procent. Zij het met een beperkter aantal stemmen.

Amateurdetectives


De misdaadserie vertelt over Ola Serafin, een jonge dertiger die onverwachts terugkeert naar haar geboorteplaats. Ze wordt tijdens een nachtelijk autorit geconfronteerd met een uiterst vreemde dodelijke situatie.

De politie weigert de zaak verder uit te spitten. Ola besluit het heft in eigen hand te nemen en begint op internet een zoektocht. Ze ontdekt een groep amateurdetectives die haar willen helpen deze zaak op te lossen.

Hoofdrollen


De hoofdrollen worden vertolkt door Viet Anh Do (Piast Kolodziej), Marta Nieradkiewic (Ola Serafin),Bartlomiej Topa (Waldemar Kraszewski), Magdalena Czerwinska (Beata Misiak) en vele anderen.



De dramaserie Ultraviolet is gebaseerd op het boek The Skeleton Crew van Deborah Halber met daar doorheen verweven het persoonlijke verhaal van Wendy West.

Ondergewaardeerd


Commentaren op Youtube zijn lovend. Volgens velen is de serie ondergewaardeerd en dat is jammer. Want de echte fans van het genre vinden deze serie keigoed en zeker ook leuk te bingen.

Op 17 maart zal de serie voor het laatst op Netflix te zien zijn. Kijk de serie dus nog snel op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen