search
LEGO-set met 2.300 stukjes van iconische animatieserie is nu een ware must-have
Series / Specials

LEGO-set met 2.300 stukjes van iconische animatieserie is nu een ware must-have

De animatieserie Voltron kent iedere robotfan, en deze LEGO-set is dan wel erg gaaf.

Ben je fan van Transformers, GoBots en andere robotseries uit de jaren 80 en 90, dan ken je Voltron uiteraard ook. De eerste animatieserie verscheen in 1984 en de iconische grote robot wordt door bijna iedereen herkend.

Voltron introduceert een team van vijf jonge piloten die robots in de vorm van leeuwen besturen. Samen kunnen ze transformeren naar de enorme robot Voltron. Ze verdedigen de planeet Arus van prinses Allura tegen de slechterik King Zarkon van de planeet Doom.

Iconische LEGO-versie


LEGO staat erom bekend om sets te maken van iconische tv-series, van bijvoorbeeld Friends, Star Wars en The Office. Enkele jaren geleden verscheen van Voltron ook een set die ondertussen een heuse collector's item is.

LEGO-set Voltron met nummer 21311 debuteerde in juni 2018 en heeft een mooie 2321 stukjes. Bij deze set zitten geen minifigs. Als je de set compleet hebt gebouwd, dan heb je vier kleinere en een grote robotleeuwen die eenvoudig getransformeerd kunnen worden in Voltron die maar liefst 40 centimeter hoog is. De robot kun je verrijken met een zijn enorme zwaard en schild.

Speuren


Oorspronkelijk kostte de set een kleine 200 euro, maar LEGO heeft de uitgave even geleden uit de handel genomen. Je vindt de set overigens nog wel op de site van LEGO. Wil je de Voltron-set toch zien te bemachtigen, dan ben je aangewezen op alternatieve kanalen en betaal je uiteraard flink wat meer dan de oorspronkelijke adviesprijs.



Overigens keerde Voltron in 2016 terug op Netflix met de animatieserie Voltron: Legendary Defender alias Voltron: De Legendarische Beschermer. In 2,5 jaar tijd verschenen er acht nieuwe seizoenen met 78 afleveringen die je uiteraard gewoon nog op Netflix kunt kijken. Er zou op dit moment gewerkt worden aan een bioscoopfilm.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is dit een LEGO-set die jij graag zou willen bouwen?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen