search

Ons nieuws van maandag 11 maart 2024

'Zorro': waardige hervertelling over de originele gemaskerde wreker
Recensie

'Zorro': waardige hervertelling over de originele gemaskerde wreker

Deze verrassende serie over een van de oudste superhelden is alles behalve stoffig.

Regie: Javier Quintas, Jorge Saavedra, José Luis Alegria | Cast: Miguel Bernardeau (Diego), Paco Tous (Bernardo), Renata Notni (Lolita), Dalia Xiuhcoatl (Nah-Lin), Emiliano Zurita (Monasterio), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 43-56 minuten | Jaar: 2024

Een rijke man doet een masker op en vecht voor het volk. Klinkt als Batman en dat is niet zo vreemd want Zorro, in 1919 bedacht door de Amerikaanse schrijver Johnston McCulley, was een inspiratiebron voor Bruce Wayne en zijn alter ego. En zoals de verhalen over Batman nog steeds fris blijven duikt ook Zorro regelmatig op om een nieuw publiek te intrigeren. De nieuwste serie over de originele gemaskerde wreker is waardige hervertelling.

Diego volgt zijn militaire training in Spanje wanneer hij bericht krijgt dat zijn vader in het Mexicaanse Los Angeles is vermoord. Hij keert direct huiswaarts en leert dat de legendarische Zorro er iets mee te maken had. Maar is die wel schuldig? Zijn vaders huis heeft namelijk een geheime kelder met daarin Zorro's kostuum en diens paard Tornado. Het lot bepaalt dat Diego de nieuwe drager van het masker wordt om de lokale corruptie te bestrijden.

Zorro is te zien via Videoland, maar is eigenlijk een Amazon Original, getuige het Prime Video-logo aan het begin van elke aflevering. Kennelijk dacht men op het Nederlandse hoofdkantoor dat hier geen interesse zou zijn in deze Spaanse productie en werden de streamingrechten doorverkocht. Of dat een grote fout was zal blijken uit de kijkcijfers, maar het is in ieder geval een dikke misser wat betreft het aanbod, want Zorro is een aangename verrassing.

De basis is solide omdat de makers begrijpen dat een goede vertelling een vereiste is. Maak dat verhaal vervolgens visueel helemaal van deze tijd en voilà: een topproductie voor een brede doelgroep. De belichting doet denken aan een film van studio A24 en door korte versnelde momentjes lijkt het soms haast alsof Guy Ritchie de regie heeft gedaan. Sowieso is de cinematografie over het algemeen dik in orde.

Zorro bevat heel wat verhaallijnen. Zo zoekt Diego naar de moordenaar van zijn vader, kampt Los Angeles met een corrupte gouverneur die de rijken beschermt, is er een mysterieuze groep mensen met zwarte zakken op hun hoofd, stuurt ene Vanderveen in New York twee mannen richting Californië om een dubieus klusje te klaren en kroont iemand zichzelf tot een tweede Zorro. Toch vormt dit alles op passende wijze het verhaal. Geen van de plotlijnen is overbodig of staat los van het geheel.

Geen van de personage is opvallend gelaagd, maar niemand is plat. Diego heeft een aandoenlijke assistent, Bernardo, die niet doof is maar wel stom. Nah-Lin is de vrouw die de titel Zorro opeist en de waarschuwing negeert dat haar woede haar geest zal vergiftigen. Mei is een voormalige Chinese slavin die in bij Diego een opdringerige huishoudster wordt. Diego zelf is een inwisselbare prettyboy die het verder niet verkeerd doet.

Alleen zijn ex-vriendin Lolita komt niet helemaal goed uit de verf. Zij is bedoeld als zelfstandige vrouw die niet zomaar als een blok valt voor Diego wanneer die zich weer laat zien in Los Angeles, maar helaas draait uiteindelijk elk van haar scènes om een man of het praten over een man. Daar komt nog eens bij dat ze feilloos is opgemaakt. Ze oogt zo modern dat het niet meer geloofwaardig is.

De makers gaan voor kwaliteit met een hoog entertainmentgehalte in plaats van loos superheldenspektakel. Dat heeft bijna alleen maar voordelen, behalve wanneer in de laatste aflevering enkele hoogtepunten ietwat knullig en saai in beeld worden gebracht. De crew kan duidelijk goed uit de voeten met plotgedreven scènes, maar niet met climaxen.

Niet dat het voelt als een slecht einde want de vertelling zelf is top. Veel lopende zaken krijgen een waardige afronding en er komt geen cliffhanger uit de lucht vallen. Het is bijna de hele aflevering wel duidelijk dat enerzijds zaken worden afgerond, maar anderzijds conflicten voor het volgende seizoen worden geïntroduceerd.

Zorro is als kijken naar een bolletje wol: het oogt niet bijzonder boeiend, maar als je de tijd neemt om te zien hoe dat ene draadje wordt verweven met andere draadjes om een indrukwekkend tapijt te vormen blijkt het een onverwacht enerverende ervaring. Zowel voor oud als jong, want geen enkele kogel of zwaardstoot veroorzaakt bloedspetters. Dat niemand doorheeft dat Diego eigenlijk Zorro is terwijl die kenmerkende lippen van hem gewoon zichtbaar zijn valt makkelijk voor lief te nemen.

★★★★☆

Zorro is te zien bij Videoland

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe oorlogsserie op NPO is "aangrijpend" en "beklemmend": kijkers onder de indruk van 'De Joodse Raad'
Series / Nieuws

Nieuwe oorlogsserie op NPO is "aangrijpend" en "beklemmend": kijkers onder de indruk van 'De Joodse Raad'

De Joodse Raad op NPO krijgt heel veel steun onder de kijkers,

Gisteren debuteerde de eerste aflevering van de Nederlandse EO-oorlogsserie De Joodse Raad op NPO 1. Op Twitter verschijnen flink wat reacties en het is duidelijk dat de kijkers onder de indruk zijn.

De Joodse Raad is een miniserie van regisseur Paula van der Oest en je ziet rollen van onder andere Jack Wouterse, Pierre Bokma, Malou Gorter en Claire Bender. Er verschijnen in totaal vijf afleveringen.

"Aangrijpend"


Op X/Twitter verschenen al heel wat reacties. "Ik kon me niet inhouden en alle delen van De Joodse Raad al gezien: steengoed (o.a. Bokma excelleert) confronterend, informerend en afspelend in grijs gebied," vindt ene Maartje. "We zijn toe aan verhalen die niet alleen over goed en fout gaan."

En Rose vindt de serie aangrijpend: "Ik ben De Joodse Raad aan het kijken en vind het zo aangrijpend. De alarmsignalen, het vertrouwen, het goede willen doen. Het is goed om het op deze manier te laten zien, zodat ze een gezicht krijgen, je als kijker betrokken voelt. Dan raakt het je nog meer"

"Beklemmend"


"Ben aan het bingen. Wat een indringende en beklemmende serie over de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Duitse bezetting. Puik acteerwerk ook," laat Tanja Radenmaar op X/Twitter weten.



De synopsis van de serie luidt als volgt: Na de oprichting van de Joodse Raad zorgde dit in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter opgerichte orgaan voor de communicatie met de Joodse gemeenschap. Voor welke dilemma's stond de Joodse Raad?

De Gele Vlek


De vijfdelige dramaserie vind je nu al op NPO Plus en de eerste aflevering De Burgemeesters van Joods Amsterdam kun je op NPO Start kijken. Aankomende zondag 17 maart om 21:26 uur volgt aflevering twee De Gele Vlek.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Extraordinary' seizoen 2: nog steeds een heerlijk maffe komedie
Recensie

'Extraordinary' seizoen 2: nog steeds een heerlijk maffe komedie

De Britse komedie keert terug met een krachtig en vlot nieuw seizoen vol ontwikkelingen.

Regie: Toby MacDonald, Jennifer Sheridan | Cast: Máiréad Tyers (Jen), Sofia Oxenham (Carrie), Luke Rollason (Jizzlord), Bilal Hasna (Kash), Siobhán McSweeney (Mary), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 28-33 minuten | Jaar: 2024

Het tweede seizoen van Extraordinary begint waar het vorige eindigde: Jen heeft eindelijk het geld bij elkaar gesprokkeld om professionele hulp te krijgen bij het ontwaken van haar unieke superkracht, haar vriendje met geheugenverlies is zijn echtgenote en zoontje tegen het lijf gelopen en Carrie en Kash hebben hun relatie verbroken. Het duurt niet lang voor Jen ontdekt dat haar vriend niet vrijgezel was en dat de professionele hulp therapie blijkt te zijn; het probleem zit kennelijk tussen haar oren.

Doordat het eerste seizoen van Extraordinary niet al te lang geleden verscheen hoeft gelukkig niet diep te worden gegraven om te herinneren hoe het ook alweer zat in deze serie. Of om te beseffen dat dit nog steeds een heerlijk maffe komedie is. Omdat de wereld al helder is neergezet – ieder mens krijgt tijdens de puberteit speciale krachten, wat de meest uiteenlopende gaven zijn – kan dit nieuw seizoen volledig focussen op de personages. Alleen wat externe shots tonen een wandelende reus of mensen die voorbij komen vliegen.

In plaats van een reeks nieuwe figuren te introduceren komen gewoon alle bekenden uit het vorige seizoen terug. Dit tweede seizoen blijft ook niet hangen; de vier hoofdpersonen maken allemaal een ontwikkeling door. Met name Jen, een twintiger die nog steeds geen kracht vertoont. Haar therapeut heeft de gave om haar letterlijk in haar eigen hoofd laten rommelen, waardoor ze er fysiek kan huishouden. Het is niet bijster creatief dat haar hoofd een grote bibliotheek is, maar deze is tenminste wel ingericht naar haar persoonlijkheid.

Jens beste vriendin Carrie lijkt wat beter in haar vel te zitten. Zij is niet langer het stamelende muisje dat een tijdelijk luik is voor overleden mensen, maar nu echt een mens van vlees en bloed. De schrijvers hebben dit personage iets assertiever gemaakt, maar ook vertolkster Sofia Oxenham voegt wat kleine maniertjes toe. Wanneer Carrie bij een cursus aardewerk voor stelletjes (die ze in haar eentje bijwoont) naar twee verliefde mensen kijkt, is ze voor een moment oprecht ontroerd in plaats van dat ze zich uitsluitend ongemakkelijk voelt.

De evolutie van Kash is minder, met name omdat die vergezocht is. Een mens kan absoluut op latere leeftijd ontdekken dat hij nu meer houdt van thee dan van koffie, maar er bestaat ook een bepaalde verandering van smaak die niet zomaar gebeurt. Dat was dan gewoon jarenlange ontkenning, wat dan ook zo dient te worden geïntroduceerd.

Hier en daar blijft Extraordinary wat hangen in het puberale, zoals dat Jens vriendje nog steeds Jizzlord heet. Die naam gaf ze hem toen ze dacht dat hij een kat was in plaats van een mens die daarin kan veranderen. Dat hij niet zijn oude naam terug wil valt te begrijpen, maar het is wat flauw om ervoor te kiezen door het leven te gaan als 'spermameester'.

De acht afleveringen vliegen voorbij. Het plot is niet haastig, maar voelt vlot omdat iedereen bezig is met proberen zichzelf te verbeteren. Geen idee of er een derde seizoen komt, maar de makers pogen er in ieder geval een af te dwingen door te eindigen met een enorme cliffhanger. Omdat seizoen twee op emotioneel gebied zo geslaagd is, zou een derde seizoen waarschijnlijk het laatste moeten zijn. Kash en Carrie zijn inmiddels op een goede plek, Jizzlord komt er in de buurt en een afronding voor Jen kan niet lang meer uitblijven. Hopelijk wordt die haar (en ons) gegund.

★★★★☆

Extraordinary is te zien bij Disney+

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
LEGO-set met 2.300 stukjes van iconische animatieserie is nu een ware must-have
Series / Specials

LEGO-set met 2.300 stukjes van iconische animatieserie is nu een ware must-have

De animatieserie Voltron kent iedere robotfan, en deze LEGO-set is dan wel erg gaaf.

Ben je fan van Transformers, GoBots en andere robotseries uit de jaren 80 en 90, dan ken je Voltron uiteraard ook. De eerste animatieserie verscheen in 1984 en de iconische grote robot wordt door bijna iedereen herkend.

Voltron introduceert een team van vijf jonge piloten die robots in de vorm van leeuwen besturen. Samen kunnen ze transformeren naar de enorme robot Voltron. Ze verdedigen de planeet Arus van prinses Allura tegen de slechterik King Zarkon van de planeet Doom.

Iconische LEGO-versie


LEGO staat erom bekend om sets te maken van iconische tv-series, van bijvoorbeeld Friends, Star Wars en The Office. Enkele jaren geleden verscheen van Voltron ook een set die ondertussen een heuse collector's item is.

LEGO-set Voltron met nummer 21311 debuteerde in juni 2018 en heeft een mooie 2321 stukjes. Bij deze set zitten geen minifigs. Als je de set compleet hebt gebouwd, dan heb je vier kleinere en een grote robotleeuwen die eenvoudig getransformeerd kunnen worden in Voltron die maar liefst 40 centimeter hoog is. De robot kun je verrijken met een zijn enorme zwaard en schild.

Speuren


Oorspronkelijk kostte de set een kleine 200 euro, maar LEGO heeft de uitgave even geleden uit de handel genomen. Je vindt de set overigens nog wel op de site van LEGO. Wil je de Voltron-set toch zien te bemachtigen, dan ben je aangewezen op alternatieve kanalen en betaal je uiteraard flink wat meer dan de oorspronkelijke adviesprijs.



Overigens keerde Voltron in 2016 terug op Netflix met de animatieserie Voltron: Legendary Defender alias Voltron: De Legendarische Beschermer. In 2,5 jaar tijd verschenen er acht nieuwe seizoenen met 78 afleveringen die je uiteraard gewoon nog op Netflix kunt kijken. Er zou op dit moment gewerkt worden aan een bioscoopfilm.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update zonder spoilers: Millie Bobby Brown geeft inzicht over 'Stranger Things'-seizoen 5 schema
Series / Nieuws

Update zonder spoilers: Millie Bobby Brown geeft inzicht over 'Stranger Things'-seizoen 5 schema

Millie Bobby Brown weet precies wat ze kan zeggen zonder te veel te onthullen: ontdek deze belangrijke update zonder spoilers.

De Stranger Things-ster Millie Bobby Brown is heel erg begaan met haar fans en snapt dan ook heel goed dat kijkers updates willen over het vijfde en laatste seizoen. En deze heeft ze gegeven!

Seizoen 4 van Stranger Things werd in 2022 opgedeeld in twee delen, maar sindsdien zijn fans aan het wachten op het vijfde en laatste seizoen. De verwachtingen liggen hoog, maar veel details zijn er nog niet over vrijgegeven.

Het productieschema


Brown liet enkele weken geleden in een interview weten dat ze op dat moment bezig waren met filmen, maar heel veel meer heeft de actrice nog niet gedeeld.

Gisteren verscheen Brown op de The Jonathan Ross Show en beantwoordde de actrice enkele vragen over seizoen 5: "We zijn nog negen maanden bezig."

Seizoen 5


Brown liet ook weten dat ze het script gelezen heeft tot en met aflevering 6, maar dat ze er niets over los wil laten. Mede doordat ze geen spoilers wil geven, maar vooral omdat ze "een contract getekend heeft".



Hoewel Brown weinig informatie gaf, kan er met wat logisch denk- en rekenwerk wel een schema bepaald worden. Stranger Things is dus nog negen maanden bezig met filmen en daarna gaan alle opnames in post-productie. Het is dan zeer waarschijnlijk dat de serie in 2025 uit zal komen, met een beetje geluk misschien zelfs al in de zomer.

Netflix


Stream de vier seizoenen van Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier kun je de Oscarwinnaar 'Oppenheimer' direct (opnieuw) kijken
Series / Nieuws

Hier kun je de Oscarwinnaar 'Oppenheimer' direct (opnieuw) kijken

Voorlopig kun je Oppenheimer van Christopher Nolan alleen nog kijken via Video on Demand.

Vannacht werden voor de 96e keer de Oscars uitgereikt en zeven beeldjes gingen naar Oppenheimer, de kaskraker van regisseur Christopher Nolan. Wil je de film graag zien, dan vind je hieronder de diensten waarop je de biografische topper (opnieuw) kunt kijken.

Oppenheimer won de beeldjes in meerdere grote categorieën, met uiteraard Beste film, maar ook Beste acteur (Cillian Murphy), Beste acteur in een bijrol (Robert Downey Jr.), Beste regisseur en Beste cinematografie (Hoyte van Hoytema).

Video on demand


Op dit moment staat Oppenheimer nog niet op een van de grote streamingdiensten. Je kunt de film de komende dagen alleen huren of kopen via Video on demand. Dit kan via meerdere diensten.

Op Pathé Thuis huur je de film voor 4,99 euro of betaal je 15,99 euro voor een digitaal koopversie. Op Prime Video vind je de film ook, dan voor 4,99 (huur) en 13,99 (koop). Ook op MeJane en iTunes is de film voor vergelijkbare prijzen te bekijken via Video on Demand.

Streamen


Heb je een abonnement op SkyShowtime, dan kun je misschien beter even wachten tot 21 maart. Vanaf dan kun je op deze streamingdienst Oppenheimer streamen.



Overigens draait de film ook nog in heel wat bioscopen. In Nederland haalde de film over het brein achter de atoombom al zo'n $22,2 miljoen op. Wereldwijd staat de teller op $957,8 miljoen. De volledige lijst met Oscarwinnaars vind je op FilmTotaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies peperdure serie '3 Body Problem' van Netflix: top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies peperdure serie '3 Body Problem' van Netflix: top of flop?

Netflix komt deze week met een enorm dure serie. Wat zeggen de eerste recensies op Rotten Tomatoes?

Netflix zou per aflevering maar liefst 20 miljoen dollar hebben uitgegeven aan de nieuwe serie 3 Body Problem. De peperdure Netflix Original wordt binnenkort online gezet en nu zijn de eerste recensies op Rotten Tomatoes verschenen.

De serie komt van Game of Thrones-schrijvers David Benioff en Dan Weiss en zij baseerden het verhaal op het Chinese boek The Three-Body Problem uit 2008, dat onderdeel uitmaakt van de Remembrance of Earth's Past-trilogie van schrijver Liu Cixin.

Eerste recensies


Het duurt nog zo'n tien dagen voordat de serie 3 Body Problem op Netflix verschijnt. Toch zijn op Rotten Tomatoes al de eerste recensies opgedoken. Deze zijn voorlopig veelal positief, al is de huidige Tomatometer-score niet enorm hoog.

Na 21 recensies staat de sciencefictionserie namelijk op 71 procent op de Tomatometer. Dit is uiteraard niet per se laag, maar ook niet direct overtuigend. Na onderstaande trailer, enkele passages uit de verschenen recensies.



Onder de Top Critics op Rotten Tomatoes zien we voorlopig bijna net zoveel positieve als negatievere recensies. Zo schrijft de erg positieve John Nugent van Empire Magazine: "Een enorm ambitieuze bewerking van een enorm ambitieus boek. Als openingsseizoen voelt het als de voorbereiding voor iets groters. De serie is echt indrukwekkend voor televisie, met een gigantische schaal."

Ambitie


Chris Bennion van Daily Telegraph is iets minder positief, maar kritischer: "Een glorieuze, opzichtige galactische puinhoop. Problemen? Heel veel. Maar verwonder je over de ambitie."

"De serie bevat niet veel goeds. Het is simpelweg vlak, met decoratieve accenten, die van toepassing zijn op de karakteriseringen en het acteerwerk," typte Dan Fienberg van Hollywood Reporter.

21 maart


Wil je 3 Body Problem zelf beoordelen, dan kan dat vanaf 21 maart. Dan zet Netflix het complete achtdelige eerste seizoen online.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De actierijke, maar grootste flop van 2023 verschijnt deze maand op Netflix
Series / Netflix Kijktip

De actierijke, maar grootste flop van 2023 verschijnt deze maand op Netflix

Op 27 maart zet Netflix het vierde deel van de Expendables-reeks online, zeker niet het succesvolste.

Met veel bombarie werd de vierde film in de filmreeks The Expendables aangekondigd. De meeste grote namen keerden terug en er werd uiteraard gehoopt op een nieuw succes. Er werd namelijk een budget meegegeven van maar liefst 100 miljoen dollar.

Ondertussen is duidelijk dat Expend4bles geen succes werd. De film van regisseur Scott Waugh (Need for Speed) werd compleet afgekraakt door de critici en wereldwijd stopte de box office-teller op slechts 51,1 miljoen dollar, terwijl de eerdere films nog per deel (ruim) 200 miljoen per deel opbrachten.

Netflix


Eind deze maand zet Netflix de film met grote namen als Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Megan Fox, Tony Jaa en Iko Uwais online. En wel op woensdag 27 maart.

De kans is groot dat Expend4bles de laatste stuiptrekking is van de franchise en dat alleen een compleet nieuwe insteek de reeks mogelijk nog kan redden. Mocht dit gebeuren, dan zijn we ongetwijfeld vele jaren verder.

Ontvangst


Een film als Expend4bles hoeft uiteraard niet per se heel goed ontvangen te worden om vermakelijk te zijn. De 14 procent op de Tomatometer is echter erg laag. Opvallend is wel dat de Audience Score op Rotten Tomatoes op 70 procent staat.



Tegenover de Audience Score van Rotten Tomatoes staat een duidelijk zwakkere 4,8 op de IMDb na 34 duizend stemmen. Op Letterboxd zien we een gemiddelde van 1,8 van de 5 sterren, en dat is niet hoog.

Streamen


Vanaf 27 maart stream je Expend4bles op Netflix. De eerdere delen kun je zonder bijbetaling streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The King of Staten Island' staat nu op Netflix: "ik ben de film zo dankbaar"
Series / Netflix Kijktip

'The King of Staten Island' staat nu op Netflix: "ik ben de film zo dankbaar"

Sinds gisteren staat het sterk ontvangen The King of Staten Island met Pete Davidson op Netflix.

Als je fan bent van Saturday Night Live (SNL) dan ken je Pete Davidson. De komiek / acteur was van 2014 tot en met 2022 in de Noord-Amerikaanse show te zien en sinds enkele jaren duikt hij steeds vaker op in bioscoopfilms.

Een van zijn grootste rollen tot op heden heeft hij in The King of Staten Island uit 2020, een semi-autobiografische film mede door Davidson geschreven en geregisseerd door Judd Apatow.

Mislukking


De film laat het verhaal zien van schoolverlater en tatoeëerder Scott Carlin. Hij worstelt met het leven sinds de dood van zijn vader, al jaren geleden. Als zijn moeder een relatie krijgt met een andere brandweerman.

De film werd doorgaans sterk ontvangen, maar wordt financieel gezien als een mislukking. Er werd namelijk 35 miljoen dollar uitgegeven, en wereldwijd slechts 2,2 miljoen dollar opgehaald. De ontvangst was wel goed met een 7,1 op de IMDb, 76 procent op de Tomatometer en een 3,4 op Letterboxd.

Dankbaar


Op Letterboxd, een geliefd platform voor filmfanaten, staat een reactie met vier sterren van Frandi Peralta: "Mijn leven is nu misschien waardeloos, maar de dingen zullen beter worden. Ik ben zo dankbaar voor deze film en voor de perfecte timing :)"



De samenvatting onder de critici wordt door Rotten Tomatoes als volgt omschreven: "De onzekere toon en de toegeeflijke lengte van The King of Staten Island stompen het vermogen van deze coming-of-age-drama af om echt te overtuigen, maar de bezielende uitvoering van Pete Davidson houdt alles bij elkaar."

Nu te zien


Wil je The King of Staten Island graag meepakken, dan vind je de film nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week de klassieker 'Monk' en 11 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week de klassieker 'Monk' en 11 andere gave series

Het wordt een week met indrukwekkende documentaires en vermakelijke hits.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Turning Point: The Bomb and the Cold War


Verschijnt op: Dinsdag 12 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire | Kijk op: Netflix

Via verslagen uit de eerste hand en gesprekken met vooraanstaande figuren over de hele wereld onderzoekt deze uitgebreide docuserie de Koude Oorlog en de nasleep ervan.




Monk


Verschijnt op: Vrijdag 15 maart | Release: Seizoen 1-8 | Genre: Komedie / Misdaad / Drama | Kijk op: Netflix

Een briljante detective met een dwangstoornis neemt ontslag en gaat aan het werk als consulent om de politie te helpen met hun moeilijkste zaken.





Bandidos


Verschijnt op: Woensdag 13 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Misdaad | Kijk op: Netflix

Zijn vindingrijkheid en een beetje geluk genoeg om deze dievenbende te redden met een geïmproviseerd plan?




Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

11 maart: Young Royals (seizoen 3 - aflevering 1-5) - Drama / Romantiek - Prins Wilhelm schikt zich in het leven op zijn prestigieuze nieuwe kostschool Hillerska. Het blijkt lastiger dan hij dacht om zijn hart te volgen.

14 maart: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

14 maart: Girls5eva (seizoen 3) - Komedie / Muziek - Een meidengroep uit de jaren 1990 probeert een comeback te maken en wordt op hilarische wijze geconfronteerd met familie, relaties en het wel en wee van de middelbare leeftijd.

15 maart: Below Deck (seizoen 7) - Reality-TV - De jonge bemanning van een luxejacht navigeert het leven op zee, maar de reis wordt bemoeilijkt door romances op de werkvloer, veeleisende gasten en zeeën van drama.

15 maart: Chicken Nugget (seizoen 1) - Komedie / Mysterie - Een vrouw stapt in een vreemde machine en verandert in... een kipnugget! Haar vader en bewonderaar beginnen een bizarre zoektocht om haar terug te brengen.

15 maart: Mano de Hierro (seizoen 1) - Drama / Mysterie / Thriller - Joaquín Manchado leidt vanuit de haven van Barcelona zijn drugsimperium met harde hand, totdat het na een nieuwe lading compleet misgaat met zaken en zijn familie.

15 maart: The Outreau Case: A French Nightmare (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Deze docuserie gaat over de zaak Outreau: een grote rechterlijke dwaling in een kindermisbruikzaak en een van de grootste schandalen uit de Franse geschiedenis.

16 maart: Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 2) - Drama / Familie / Romantiek - De koningin van de warenhuizen en de prins van de supermarkten doorstaan een huwelijkscrisis, waarna de liefde weer op wonderbaarlijke wijze begint op te bloeien.

16 & 17 maart: Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Drama / Romantiek - Twee briljante artsen, ooit rivalen op school, komen bij toeval weer bij elkaar. Ze hebben elk te maken met de ergste inzinking in hun leven en vinden onverwacht troost bij elkaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'One Piece' ziet toekomst van de Netflix-hit rooskleurig in
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'One Piece' ziet toekomst van de Netflix-hit rooskleurig in

Fans hoeven zich geen zorgen te maken over het hercasten van de hoofdrolspeler.

De live action bewerking van de animatieserie One Piece bleek voor Netflix een groot succes. Als het aan hoofdrolspeler Iñaki Godoy ligt, speelt hij de rol van Monkey D. Luffy nog vele jaren.

Onlangs deelde Godoy zijn ervaringen over zijn carrière en hoe het was om Monkey D. Luffy te spelen in het eerste seizoen van One Piece. Hoewel hij zich graag wil profileren in Hollywood blijft One Piece voor hem iets waar hij graag mee bezig wil blijven.

Ook een keer de 'bad guy'


Godoy hoopt om in de nabije toekomst verschillende rollen te spelen, waaronder "iemand die vreselijk is, en ervan houdt om vreselijk te zijn", maar benadrukte ook: "Ik kan 'One Piece' jarenlang doen en daar zou ik intens gelukkig mee zijn."

Verder vertelde hij over het spelen van Monkey D. Luffy: "Ik moest begrijpen dat ik een personage speel dat anders is dan alles wat ik ooit heb gespeeld, iemand buitengewoons, iemand die het vermogen heeft om mensen overal te laten volgen, iemand die zijn dromen volgt, zijn intuïtie vertrouwt, en zich niet bekommert om wat anderen denken."

Seizoen 2 is onderweg


Na het succes van het eerste seizoen, kondigde Netflix al snel aan dat een tweede seizoen van One Piece in ontwikkeling is sinds september 2023. Wanneer het tweede seizoen precies verschijnt is nog niet bekend.



Kijk alle afleveringen van One Piece op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Penny Dreadful' al gekeken? Heel veel spannender krijg je het niet
Series / Specials

De serie 'Penny Dreadful' al gekeken? Heel veel spannender krijg je het niet

In de angstaanjagende serie 'Penny Dreadful' bundelen een aantal bekende personages hun krachten.

Een cross-over tussen iconische griezelige figuren uit de 19e-eeuwse literatuur: wat wil je nog meer als horrorfan? Dit is precies wat er gebeurt in de serie Penny Dreadful, die je dan ook echt niet gemist mag hebben.

Penny Dreadful kwam uit in 2014 en werd gemaakt door John Logan. Het eerste seizoen werd goed ontvangen, dus verscheen er al snel een tweede seizoen. In 2016 ging het derde en laatste seizoen in première.

Bekende personages


De serie speelt zich af in het Victoriaanse Londen van 1891. Ontdekkingsreiziger Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), de Amerikaanse scherpschutter Ethan Chandler (Josh Hartnett) en medium Vanessa Ives (Eva Green) bundelen hun krachten.

Dit doen ze om de dochter van Murray te redden van een mysterieus wezen met de eigenschappen van een vampier. Ze worden hierbij geholpen door wetenschapper Victor Frankenstein (Harry Treadaway), die achterna wordt gezeten door zijn eigen creatie (Rory Kinnear).

Perfecte score


Daarnaast zien we Reeve Carney als Dorian Gray, Billie Piper als Lily Frankenstein en Helen McCrory als Evelyn Poole. In totaal bestaat de serie uit 27 afleveringen, verdeeld over drie seizoenen.



Penny Dreadful wordt geweldig beoordeeld, met een gemiddelde score van 91% op de tomatometer. Het hoogst beoordeelde seizoen is seizoen 2, dat zelfs een perfecte score heeft van maar liefst 100%.

SkyShowtime


De critics consensus van het eerste seizoen luidt als volgt: "Penny Dreadful is vakkundig gefilmd en uitstekend geacteerd en zorgt op een goede manier voor verbijstering, ook al is het soms een beetje onnozel".

Penny Dreadful is te bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hij krijgt de volle 100% op Rotten Tomatoes, maar bijna niemand heeft deze Netflix-serie gezien
Series / Specials

Hij krijgt de volle 100% op Rotten Tomatoes, maar bijna niemand heeft deze Netflix-serie gezien

De mysterieuze Netflix-original 'The Order' gaat over magie, weerwolven en familiegeheimen.

Sommige series op Netflix worden overschaduwd door de bekendere titels, hoewel ze eigenlijk geweldig beoordeeld worden en meer kijkers zouden moeten hebben. Dat is ook het geval bij de serie The Order.

Seizoen 1 van de Netflix-original The Order verscheen in maart 2019 op de streamingdienst. Diezelfde maand werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen zou komen. Deze kwam uit in de zomer van 2020. Later dat jaar werd de serie helaas gecanceld.

Sinistere familiegeheimen


The Order gaat over student Jack Morton (Jake Manley). Om de dood van zijn moder te wreken, wordt hij lid van de Hermetic Order of the Blue Rose. Dit is een geheime vereniging waar les wordt gegeven in magie.

Als Jack zich meer verdiept in de geschiedenis van de vereniging, ontdekt hij sinistere familiegeheimen en belandt hij in een verscholen strijd tussen weerwolven en de magische duistere kunsten.

Donker


In deze strijd wordt Jack geassisteerd door Alyssa Drake (Sarah Grey). Zij is een tour guide en ook lid van de Hermetic Order of the Blue Rose, die onder leiding staat van de vervreemde vader van Jack.



De serie is donkerder dan je zou denken en geeft een boodschap mee over hoe ver de rijke en machtige mensen in de serie bereid zijn te gaan om hun status te behouden. Vooral als het ten koste gaat van de mensen die minder macht hebben dan zij.

Humor


De mysterieuze horrorserie krijgt een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Recensent Samantha Nelson zegt het volgende: "De maffe humor is verweven in het plot om verhalen te produceren die niet alleen verrassend grappig zijn, maar ook echt verrassend".

Bekijk The Order op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen