search
Oorlog, verraad en de dood: Duik in de bloederige geschiedenis van Rome met deze serie
Series / Specials

Oorlog, verraad en de dood: Duik in de bloederige geschiedenis van Rome met deze serie

Als je aan de Romeinen denkt, denk je aan oorlogen en politiek verraad: deze serie heeft dit op een bloederige wijze verfilmd.

Het is vaak heel lastig om een leuke serie uit te kiezen. Je weet wat je leuk vindt, maar je weet niet zo goed welke series er allemaal zijn. Geen zorgen! Deze serie is de perfecte tip voor iedereen die van brute series met bloederig geweld houdt.

Deze serie heeft de perfecte combinatie van geschiedenis, geweld en politiek verraad. De serie Rome verscheen in 2005 en werd gemaakt door John Milius, William J. MacDonald en Bruno Heller. De drie mannen hebben een ijzersterke serie weten te creëren.

Rome


Rome vertelt het verhaal van twee gewone mannen in het Romeinse Rijk: Lucius Vorenus (Kevin McKidd) en Titus Pullo (Ray Stevenson). Zij maken de belangrijkste historische gebeurtenissen mee: van de burgeroorlog en de dictatuur van Julius Caesar tot de Gallische oorlogen en de opkomst van de jonge Octavianus.

Lucius en Titus zijn gebaseerd op soldaten uit het Romeinse leger, maar er is veel creatieve vrijheid genomen. Hoewel de gebeurtenissen allemaal in de geschiedenisboeken staan, is deze serie niet de beste manier om je te verdiepen in de echte Romeinse geschiedenis.

Score


Dat gezegd hebbende, Rome is een steengoede serie en dat is te bewijzen met de Rotten Tomatoes score. Op het moment van schrijven is deze namelijk 83% met een kijkersscore van maar liefst 96%.



Rome is mede zo geweldig door de sterrencast. Zo heeft McKidd in tientallen projecten gespeeld die ontzettend goed ontvangen zijn. Ook Stevenson, die ook te zien is in enkele Thor-films weet hoe hij de camera moet pakken.

Stream op HBO Max


Stream Rome op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Rome? Vind jij dit een goede kijktip?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen