search
De Rotten Tomatoes-score van 'The Gentlemen' onthuld: overtuigend genoeg?
Series / Nieuws

De Rotten Tomatoes-score van 'The Gentlemen' onthuld: overtuigend genoeg?

Afgelopen week is de gloednieuwe The Gentlemen uitgekomen en de Rotten Tomatoes score is verrassend.

Een Rotten Tomatoes score kan een vloek of een zegen zijn. Dit is dé plek waar veel enthousiaste kijkers zoeken naar nieuwe series en een goede score op deze site kan dus veel betekenen voor een serie.

Onlangs is de gloednieuwe The Gentlemen uitgekomen op Netflix. De actie-komedie is gemaakt door Guy Ritchie (Sherlock Holmes) en is een spin-off van de gelijknamige film uit 2019.

The Gentlemen


The Gentlemen vertelt het verhaal van Edward Horniman (Theo James, vooral bekend als Four in Divergent). Hij heeft onverwachts een groot landgoed en de titel geërfd van de hertog van Halstead.

Dan ontdekt hij dat het landgoed onderdeel is geworden van een imperium van wietteelt, gerund door Bobby Glass (Ray Winstone). Terwijl Edward meegezogen wordt in een gevaarlijke nieuwe wereld, moet hij zijn huis en toekomst proberen te beschermen.

Rotten Tomatoes


Hoewel kijkers grote fans zijn van de serie (de kijkersscore is namelijk 83%), zijn de critici niet heel blij met de serie. Zij geven The Gentlemen een magere score van 68%.Zo klaagt topcriticus Hugo Rifkind van Times (UK) dat het voelt alsof The Gentlemen "gemaakt is door een bot" in plaats van door een maker zoals Guy Ricthie die een totaal nieuw genre heeft uitgevonden.

Te streamen op Netflix


De critici zijn misschien geen grote fan, maar het grote publiek wel. The Gentlemen is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: heb jij The Gentlemen al (deels) gezien?

 • Yes, gekeken!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen