search
Topfilm van 2024 met 97% op Rotten Tomatoes deze week thuis op de buis te zien
Series / Specials

Topfilm van 2024 met 97% op Rotten Tomatoes deze week thuis op de buis te zien

Beleef het winterse New England van de jaren 70 in de tragikomedie The Holdovers, nu thuis te bekijken.

Waan je even in het winterse New England van de jaren 70 in deze tragikomedie. De Amerikaanse film The Holdovers is een film waar drama en komedie samenkomen. Hij draait momenteel nog in de bioscoop, maar is vanaf deze week ook thuis te bekijken.

De film is geregisseerd door niemand minder dan Alexander Payne, een Amerikaanse regisseur, scenarioschrijver en producent die bekend staat om het afleveren van aangrijpende en satirische films. Het script van de film is toevertrouwd aan David Hemingson, wat hem een Academy Award-nominatie opleverde voor Beste originele scenario.

Kostschool


Wat doe je als een strenge hoogleraar klassieke talen aan een kostschool plotseling belast wordt met de zorg voor een aantal studenten die niet naar huis kunnen tijdens de kerstvakantie? Dat is precies de situatie waarin Paul Hunham zich bevindt in The Holdovers.

De film ging in Amerika al in première op 31 augustus van 2023 en officieel op 11 januari van dit jaar in Nederland. De film was vrijwel meteen een razend succes en heeft zelfs een score van 97% op Rotten Tomatoes.

In de prijzen


Zowel het publiek als critici zijn duidelijk lovend over deze film. De tragikomedie sleepte maar liefst vijf Oscarnominaties binnen, waaronder een voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Deze prijs werd afgelopen weekend gewonnen door Da'Vine Joy Randolph, die de rol van Mary Lamb vertolkt in de film.



Naast Randolph, die ontroert als de toegewijde cafetariamanager Lamb, schittert Paul Giamatti als de docent en maakt Dominic Sessa zijn debuut in de filmwereld als de tiener Angus Tully.

Thuisbioscoop
De film is dus al een aantal maanden te bekijken in de bioscoop, maar binnenkort dus ook thuis op de buis te zien. Op 13 maart komt hij namelijk op Pathé Thuis te staan zodat jij hem ook comfortabel vanaf de bank kan zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Holdovers verscheen al in de filmhuizen: heb jij de film op het witte doek gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen