search
5 prangende vragen over de veelbelovende sciencefictionserie ‘3 Body Problem’ van Netflix
Series / Specials

5 prangende vragen over de veelbelovende sciencefictionserie ‘3 Body Problem’ van Netflix

Als je deze Q&A over 3 Body Problem hebt gelezen, dan ben je helemaal klaar voor de volgende grote scifi-Netflix-serie.

Netflix komt deze maand met het eerste seizoen van een volgende grote serie. Op 21 maart zet de streamingsdienst alle afleveringen online van 3 Body Problem. Hieronder vijf vragen en antwoorden over deze al veelbesproken prijzige serie.

1. Waar is 3 Body Problem op gebaseerd?


De serie is gebaseerd op het boek The Three-Body Problem uit 2008 van de Chinese schrijver Liu Cixin. Dit boek is het eerste deel in de Remembrance of Earth's Past-trilogie. De reeks schetst een fictief verleden, heden en toekomst van de aarde die te maken krijgt met een buitenaardse beschaving van een nabijgelegen systeem van drie zonachtige sterren die om elkaar heen draaien.

De vervolgboeken heten respectievelijk The Dark Forest en Death's End. Het is ongetwijfeld de bedoeling dat ook deze vervolgen verfilmd worden door Netflix. Uiteraard hangt alles af van het succes van het eerste seizoen.

2. Welke acteur heeft de hoofdrol en wie zijn er nog meer te zien?


In de serie, geschreven door David Benioff, D. B. Weiss en Alexander Woo en geregisseerd door onder andere Derek Tsang, zijn belangrijke rollen weggelegd voor Benedict Wong (Doctor Strange), Eiza González (Baby Driver), Jovan Adepo (Watchmen), John Bradley (Game of Thrones), Jonathan Pryce (The Two Popes) en Rosalind Chao (Sweet Tooth).

Vooraf weten we dat Ye Wenjie (Chao), een astrofysicus die haar vader op brute wijze vermoord heeft zien worden tijdens de Chinese Culturele Revolutie, door het leger wordt ingelijfd en naar een geheime radarbasis in een afgelegen gebied wordt gestuurd. Een beslissing van haar hand galmt door ruimte en tijd richting hedendaagse wetenschappers, die nu voor de grootste dreiging van de mensheid staan.

3. Is er al een trailer beschikbaar?


Netflix onthulde in juni 2023 al de teaser trailer en de volledige trailer verscheen een paar dagen geleden online. Bekijk deze volledige trailer hieronder.



4. Hoe wordt de serie ontvangen?


Op Rotten Tomatoes verschenen enkele dagen geleden al de eerste volledige recensies. De ontvangst onder de recensenten is voorlopig meer dan netjes, gezien de 75 procent op de Tomatometer. Tot op heden zijn er 24 recensies verzameld, dus de kans is groot dat het percentage nog gaat veranderen.

De recent op Rotten Tomatoes toegevoegde bevinding van Judy Berman van TIME Magazine: "Benioff, Weiss en Woo zijn er opmerkelijk goed in geslaagd Liu’s werk om te zetten in een aangrijpende sciencefictionthriller, zonder het te verslappen of de kijkers te vervelen met urenlange whiteboard-lezingen."

5. Is de serie iets voor mij?


Als je het bronmateriaal verder niet kent, dan moet je van een episch sciencefictionverhaal met buitenaards leven houden, zover is wel duidelijk. Duidelijk is ook dat de serie een stevig budget van $20 miljoen per aflevering heeft, waardoor de serie een ambitieuze aanpak heeft. Dit zou een liefhebber van series ongetwijfeld al nieuwsgierig moeten maken.

Vanaf 21 maart kun je 3 Body Problem zelf gaan kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: stem jij op 21 maart af op 3 Body Problem, of skip je deze ambitieuze erie?

  • Zeker! Ik ga kijken

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, ik skip deze serie

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen