search
93% op Rotten Tomatoes: deze serie van beroemde regisseur Guillermo del Toro heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Specials

93% op Rotten Tomatoes: deze serie van beroemde regisseur Guillermo del Toro heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities' vertelt acht verschillende angstaanjagende horrorverhalen.

De wereldberoemde regisseur Guillermo del Toro kun je onder andere kennen van de films Pan's Labyrinth, The Shape of Water en Pinoccio. Maar wist je dat hij in 2022 ook de serie Cabinet of Curiosities maakte?

Cabinet of Curiosities verscheen in oktober van 2022 op Netflix. In totaal bestaat de serie uit acht afleveringen, waarin steeds een nieuw modern horrorverhaal wordt verteld.

Verschillende filmmakers


Del Toro schreef mee aan twee van de afleveringen, voor de rest zijn deze geschreven en geregisseerd door andere filmmakers. Onder andere Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone at Night), Keith Thomas (The Vigil), Catherine Hardwicke (Twilight) en Jennifer Kent (The Babadook) maakten een aflevering.

De opzet is als volgt: "een verzameling van de persoonlijk samengestelde verhalen van de Oscar-winnende filmmaker, beschreven als zowel verfijnd als gruwelijk". Del Toro introduceert het verhaal aan het begin van iedere aflevering.

Bekende acteurs


Volgens Del Toro was de serie Night Gallery van Rod Serling uit de jaren 70 de inspiratie voor Cabinet of Curiosities. Daarin opent en beëindigt de presentator ook iedere aflevering.



Naast dat de afleveringen geregisseerd zijn door bekende filmmakers, spelen er ook veel bekende acteurs mee in de serie. Zo is Ben Barnes (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) te zien in aflevering 5, Rupert Grint (Harry Potter) in aflevering 6, Dan Stevens (Downton Abbey) in aflevering 4 en Andrew Lincoln (The Walking Dead) in aflevering 8.

Goede score


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 93%. LA Weekly-recensent Lina Lecaro zegt het volgende: "De griezelig betoverende nieuwe serie van Guillermo del Toro is misschien wel een van de beste anthologieën ooit in zijn soort".

Bekijk Cabinet of Curiosities op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij jezelf een fan van Guillermo del Toro willen noemen?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet echt mijn ding

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen