search
De potentiële volgende Netflix-kraker onthuld: 'Ronja The Robber's Daughter'
Series / Nieuws

De potentiële volgende Netflix-kraker onthuld: 'Ronja The Robber's Daughter'

Netflix komt met een gloednieuwe verfilming van het iconische verhaal over het bekende roversmeisje.

Sommige verhalen zijn klassiekers en zullen voor lange tijd bewaard en verteld worden. Het verhaal van Ronja de Roversdochter is één van deze verhalen. Onlangs heeft Netflix de gloednieuwe trailer voor hun nieuwe serie vrijgegeven.

Meer dan 40 jaar geleden schreef Zweedse Astrid Lindgren het iconische verhaal van Ronja en haar boeken werden al snel wereldberoemd. De nieuwe Netflix-serie Ronja The Robber’s Daughter is dan ook niet de eerste verfilming van de iconische boeken.

Netflix’ Ronja


Toch onderscheidt de nieuwe Netflix-serie zich van alle andere verfilmingen, aangezien het verhaal aangepast is voor een hedendaags publiek. De kern van het verhaal blijft echter wel hetzelfde:

Ronja wordt geboren in een bende rovers in een middeleeuws Scandinavisch fort. Ze ontdekt dat het bos dat het fort omringt een magische plek is, vol vreemde wezens. Toch brengt deze plek ook gevaar met zich mee. Vooral wanneer Ronja bevriend wordt met de zoon van de rivaal van haar vader.

De cast en crew


De jonge Kerstin Linden speelt de iconische hoofdrol van Ronja. Ze is vooral bekend van Zweedse projecten zoals Kronprinsen och tyrannes återkomst, Utvandrarna en Sommaren med släkten.



De serie is geschreven door Hans Rosenfeldt, geregisseerd door Lisa James Larsson en wordt geproduceerd door Bonnie Skoog Feeney en Matthias Arehn. Het eerste gedeelte zal op 28 maart uitkomen op Netflix en de laatste 6 afleveringen zullen later dit jaar te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wat zeg jij: is Ronja The Robber's Daughter een serie om naar uit te kijken?

  • Ja, ziet er goed uit

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, laat maar gaan

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen