search
De vergeten Stephen King scifi-serie: Een bingewaardig meesterwerk vol actie en horror
Series / Nieuws

De vergeten Stephen King scifi-serie: Een bingewaardig meesterwerk vol actie en horror

Deze serie is een ode aan het werk van Stephen King: actie, bovennatuurlijke elementen en horror.

Wie aan horror, sciencefiction en thrillers denkt, denkt uiteraard meteen aan de iconische schrijver Stephen King. Al vanaf 1974 schrijft de Amerikaanse King de beste boeken waarvan er al veel verfilmd zijn. Helaas is iedereen deze adaptatie vergeten.

In 2005 kwam The Colorado Kid van Stephen King uit. Het boek is gebaseerd op één van de meest mysterieuze (en echte) moorden in Australië. Dit verhaal trok de aandacht van makers Sam Ernst en Jim Dunn.

De vergeten serie


Ernst en Dunn baseerden hun serie Haven losjes op het boek van Stephen King. In hun serie gebeuren er vreemde dingen in het rustige stadje Haven wanneer de inwoners bovennatuurlijke krachten krijgen. Het is aan FBI-agent Audrey Parker om deze onverklaarbare situatie op te lossen.

De hele serie is een ode aan het werk van Stephen King, aangezien er allerlei elementen uit zijn verhalen gebruikt worden in Haven. Zo wordt Haven in één aflevering omgetoverd tot kerstspeelgoed, keert een ontsnapte gevangene uit Shawshank terug naar Haven en regent het kikkers.

Cast en crew


Emily Rose schittert in de hoofdrol als FBI-agent Audrey Parker. Ze deelt het scherm met Lucas Bryant (Odyssey 5) en Nicholas Campbell (The Naked Lunch). Jason Priestley, vooral bekend uit de serie Beverly Hills: 90210, speelt in het tweede seizoen van Haven, net zoals Stephen McHattie (Life with Billy).De serie kwam in 2010 uit en draaide voor maar liefst 5 seizoenen. Dit betekent dat Haven in totaal 78 afleveringen van 45 minuten heeft. Dat betekent heel veel kijkplezier op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij Haven hebt gezien: is dit een aanrader?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen