search

Ons nieuws van zondag 17 maart 2024

'Chicken Nugget': heerlijke losers in een pastelgekleurde wereld
Recensie

'Chicken Nugget': heerlijke losers in een pastelgekleurde wereld

Een komedie die verschillende stijlen combineert, maar vooral uitblinkt in domme woordenwisselingen.

Regie: Byeong-heon Lee| Cast: Jae-hong Ahn (Baek-joong), Seung-ryong Ryu (Seon-man), Seung-mok Yoo (professor In-won), Seung-gil Jeong (Tae-man), Yoo-jung Kim (Min-ah), Ho-yeon Jung (Hong Cha), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 28-36 minuten | Jaar: 2024

K-drama blinkt enerzijds uit in het ten tonele voeren van succesvolle, knappe mensen en anderzijds in het portretteren van gigantische losers. Chicken Nugget serveert ons een maaltijd uit de laatste categorie, want de enige aanwezige met een passend uiterlijk voor de voorkant van een modeblad verandert al na een kwartier in een... je raadt het al. De rest van de serie brengen we door met haar schlemielige vader en getikte aanbidder, maar dat is helemaal geen straf, want dit duo is uitermate komisch en innemend. De mensen met perfect haar en parelwit gebit worden geen moment gemist.

De dag begint goed voor Baek-joong wanneer de lieftallige Min-ah, de dochter van zijn baas op wie hij een oogje heeft, langskomt met kipnuggets. Deze komen van een fastfoodrestaurant bestierd door een kenau die de soepnazi uit Seinfeld zou doen verschieten. Desalniettemin bereiden ze er heerlijke kipnuggets volgens een eeuwenoud recept. Dit zijn niet die droge baksels van McDonalds of Burger King, maar sappige vleesballetjes besmeerd met glanzende saus en sesamzaadjes.

Geen wonder dat die heerlijke snack het laatste is waar Min-ah aan denkt, net voordat ze op de lichtgevende knop van die rare machinecabine drukt. Bam, nu is ze zelf een kipnugget! Baek-joong en Seon-man, de vader van Min-ah, moeten vervolgens achter het geheim van de paarse machine zien te komen om haar weer terug te veranderen. Ze ontrafelen het mysterie met meer geluk dan wijsheid en stuiten daarbij op een hele reeks bizarre verhalen en bijpassende weirdo's: een vermiste professor, een ex van Baek-joong die op zijn vetrolletjes viel en natuurlijk die kenau van het fastfoodrestaurant.

Chicken Nugget is een heerlijke komedie die het niet zozeer van de absurde gebeurtenissen moet hebben (die worden gewoon feitelijk gepresenteerd), maar veel meer van de dialogen, gedachten en gedragingen van de personages. Baek-joong, Seon-man en al die andere sukkels maken er een festival van domme plannetjes, misverstanden, irrelevante uitleg en ongemakkelijk samenzijn van. De acteurs combineren de expressieve, fysieke humor van Jim Carrey en Roberto Benigni met de subtiliteit in woord en gebaar van Peter Sellers, Larry David en alles ertussenin.

Vooral de droge, kleine interacties maken Chicken Nugget de moeite waard. De personages raken constant afgeleid en verwikkeld in doodlopende gesprekjes over irritaties, loze gedachten en andere bijzaken. Ook de serie zelf deinst er niet voor terug om ons geschiedenislesjes te geven over de paarse machine (inclusief metacommentaar) of een foto van een hamster te tonen, gewoon omdat iemand even aan een hamster denkt. Maar nogmaals, deze serie is niet leuk omdat de beelden en gebeurtenissen bizar zijn, maar omdat de kijker wordt meegevoerd in de dommige mix van emoties die de personages beleven en met elkaar delen.

Ook visueel is Chicken Nugget een feest. Van de psychedelische intro tot de zoetsappig getinte omgevingen en de belachelijke felgekleurde outfit van Baek-joong (die hij zevenmaal in zijn kast heeft hangen); alles in deze serie trekt de aandacht. Combineer dat met een behoorlijk vernuftig plot en die heerlijke losers die deze wereld bevolken en je hebt een topserie. Zoals een schoolmeisje zegt als ze Baek-joong dansend voorbij ziet komen: "Het is sneu, maar ik kan niet stoppen met kijken."

★★★★★

Chicken Nugget is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vergeten Stephen King scifi-serie: Een bingewaardig meesterwerk vol actie en horror
Series / Nieuws

De vergeten Stephen King scifi-serie: Een bingewaardig meesterwerk vol actie en horror

Deze serie is een ode aan het werk van Stephen King: actie, bovennatuurlijke elementen en horror.

Wie aan horror, sciencefiction en thrillers denkt, denkt uiteraard meteen aan de iconische schrijver Stephen King. Al vanaf 1974 schrijft de Amerikaanse King de beste boeken waarvan er al veel verfilmd zijn. Helaas is iedereen deze adaptatie vergeten.

In 2005 kwam The Colorado Kid van Stephen King uit. Het boek is gebaseerd op één van de meest mysterieuze (en echte) moorden in Australië. Dit verhaal trok de aandacht van makers Sam Ernst en Jim Dunn.

De vergeten serie


Ernst en Dunn baseerden hun serie Haven losjes op het boek van Stephen King. In hun serie gebeuren er vreemde dingen in het rustige stadje Haven wanneer de inwoners bovennatuurlijke krachten krijgen. Het is aan FBI-agent Audrey Parker om deze onverklaarbare situatie op te lossen.

De hele serie is een ode aan het werk van Stephen King, aangezien er allerlei elementen uit zijn verhalen gebruikt worden in Haven. Zo wordt Haven in één aflevering omgetoverd tot kerstspeelgoed, keert een ontsnapte gevangene uit Shawshank terug naar Haven en regent het kikkers.

Cast en crew


Emily Rose schittert in de hoofdrol als FBI-agent Audrey Parker. Ze deelt het scherm met Lucas Bryant (Odyssey 5) en Nicholas Campbell (The Naked Lunch). Jason Priestley, vooral bekend uit de serie Beverly Hills: 90210, speelt in het tweede seizoen van Haven, net zoals Stephen McHattie (Life with Billy).De serie kwam in 2010 uit en draaide voor maar liefst 5 seizoenen. Dit betekent dat Haven in totaal 78 afleveringen van 45 minuten heeft. Dat betekent heel veel kijkplezier op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor uitgestelde Marvel-serie: de spin-off van 'Black Panther' komt er gewoon
Series / Nieuws

Goed nieuws voor uitgestelde Marvel-serie: de spin-off van 'Black Panther' komt er gewoon

Wat is er allemaal gaande met de nieuwe Black Panther-spin-off?

Over het algemeen heeft Marvel een strak schema met precieze data voor de nieuwe releases. Bij de nieuwe Black Panther-spin-off loopt het allemaal net wat anders, maar gelukkig is er een nieuwe update die meer duidelijkheid kan brengen.

De nieuwe Black Panther-spin-off, Ironheart, heeft enkele vertraging opgelopen. De opnamen begonnen al in juni 2022, maar er waren heropnames nodig. Deze zijn in 2023 opgenomen, maar fans waren bang dat de gloednieuwe serie geannuleerd was.

Update


Onlangs sprak het hoofd van Marvel, Brad Winderbaum, met de Phase Zero-podcast. Het gesprek ging voornamelijk over X-Men ‘97, maar op het einde werd er ook over de nieuwe Ironheart gesproken:

"Eerlijk gezegd, we moesten zo snel mogelijk zoveel mogelijk creëren voor Disney+. En toen vond er een verschuiving plaats. En opeens moeten we onze releasedata gaan verspreiden. Dat verklaart dus echt een groot deel van de vertragingen."

Ironheart


Nu Marvel niet zoveel projecten meer heeft als eerst, heeft de studio meer tijd om aan hun projecten te besteden. En volgens Winderbaum wordt deze tijd goed gebruikt: "We zitten niet stil".Ironheart heeft dus veel vertraging opgelopen, maar volgens verschillende schattingen zal de serie eind 2025 eindelijk te zien zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De griezelige Franse serie 'Marianne' moet je gezien hebben: 94% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De griezelige Franse serie 'Marianne' moet je gezien hebben: 94% op Rotten Tomatoes

De angstaanjagende serie 'Marianne' krijgt een score van 94% en is gewoon te bekijken op Netflix.

Netflix heeft een hoop verborgen pareltjes te bieden, die je misschien niet zomaar tegenkomt. De Franse horrorserie Marianne is daar een voorbeeld van. De serie krijgt een prima score, dus deze mag je zeker niet gemist hebben.

Marianne verscheen in september 2019 op Netflix. De serie is gemaakt en geregisseerd door Samuel Bodin. Hoewel de serie een goede beoordeling krijgt, werd deze helaas na één seizoen gecanceld.

Fictie of echt?


De serie gaat over de jonge schrijfster Emma, die ontdekt dat de personages waarover ze schrijft ook bestaan in de echte wereld. Emma schrijft horrorromans en is daarin enorm succesvol. Vijftien jaar geleden werd Emma lastig gevallen door dromen over een angstaanjagende vrouw.

Nu beginnen deze dromen weer terug te komen. Hierdoor wordt ze gedwongen om terug te gaan naar het kleine stadje waar ze vandaan komt. Daar komt ze echter voor een vervelende verrassing te staan: zijn haar fictieve personages eigenlijk wel fictief?

Hoge score op Rotten Tomatoes


De rol van Emma wordt gespeeld door Victoire Du Bois, die je onder andere kunt kennen van Call Me By Your Name. Daarnaast zien we in de serie Lucie Boujenah als Camille en Tiphaine Daviot als Aurore.Op Rotten Tomatoes krijgt Marianne een indrukwekkende score van 94% van de critics en 86% van het publiek. De critics consensus: "Slim en eng met het meest verontrustende paar ogen sinds Nicolas Cage in Vampire's Kiss, Marianne is pure brandstof voor nachtmerries".

Netflix


Marianne bestaat in totaal uit acht afleveringen, van ongeveer 50 minuten. De serie is dus makkelijk in één weekend te binge-watchen. Als je durft…

Bekijk Marianne op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Visueel krachtige decemberhit kun je nu ook thuis gaan streamen
Films / Specials

Visueel krachtige decemberhit kun je nu ook thuis gaan streamen

Volg de Mallards op een betoverend avontuur buiten hun vertrouwde vijver in de film Vogelvlucht.

Wat doe je als de drang naar avontuur botst met de geruststellende veiligheid van het bekende? Migration alias Vogelvlucht neemt je mee in dit dilemma. Maak je klaar om aan boord te stappen van een betoverend avontuur speciaal voor jonge ontdekkingsreizigers.

De film is het nieuwste werk van Illumination Studios, bekend van Verschrikkelijke Ikke en het succesvolle The Super Mario Bros Movie dat afgelopen jaar is uitgekomen. De film is uitgebracht op 20 december van 2023, en nu nog te zien in de bioscoop (hij is zelfs te zien in 3D).

Inspiratie


De regie van de film is in handen van de gerenommeerde filmmaker, cartoonist en animator Benjamin Renner, die tien jaar geleden genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm.

Zijn inspiratie voor de personages haalde hij uit dieren uit het wild die duidelijke karakteristieke eigenschappen hebben. In tegenstelling tot zijn eerdere films kiest Renner voor een nieuwe benadering door meer gebruik te maken van computeranimatie in plaats van een meer getekende stijl.

Avontuur


In de film volgen we de Mallards, een kleurrijke eendenfamilie, waarvan elke eend een uniek karakter heeft. Hun vertrouwde thuis is een serene vijver ergens in New England, waar ze geen zorgen lijken te hebben. Tot hun grote spijt hebben ze nooit hun vertrouwde omgeving verlaten.De reden? De angsten van vader eend, Mack, die buiten de veilige vijver een en al bedreiging ziet. Maar wanneer een andere eendenfamilie naar Jamaica vertrekt, wordt de nieuwsgierigheid van de Mallards gewekt en besluiten ze op een groots avontuur te gaan.

Thuis
In de film zullen onder andere de stemmen van Rayen Panday, Kim van Kooten, Frank Lammers en Karin Bloemen te horen zijn. Sinds dit weekend is deze animatiefilm niet alleen in de bioscoop te zien, maar ook op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe zit het eigenlijk met de grote Marvel Studios-serie 'Ironheart'?
Series / Nieuws

Hoe zit het eigenlijk met de grote Marvel Studios-serie 'Ironheart'?

De serie over het relatief nieuwe Marvel-personage werd met veel bombarie aangekondigd, maar we horen er maar weinig over.

Marvel Studios heeft fans eindelijk een idee gegeven over wat er aan de hand is met de groots aangekondigde serie Ironheart.

Comicbook.com's podcast Phase Zero sprak onlangs met Marvels hoofd van streaming Brad Winderbaum in het kader van X-Men '97, en tijdens dit gesprek kwamen ook andere Marvel-series aan bod.

Vertraging van series


Richting het einde van gesprek liet Winderbaum ook een en ander vallen over Ironheart, de film waarin Dominique Thorne terugkeert als de opvolger van Iron Man.

Door de nieuwe inrichting van Marvel Studios worden nieuwe series, waaronder een aantal die al klaar zijn, verspreid over de komende jaren uitgebracht.

Vreemde situatie


Winderbaum wilde er het volgende over kwijt:"Om eerlijk te zijn, was er een mandaat om zoveel mogelijk series te maken voor Disney+ als we konden. En toen veranderde alles. Opeens werden alle releasedatums uitgespreid. En daardoor zijn series als Ironheart uitgesteld."

Grote schurk


Thorne speelde Ironheart voor het eerst in Black Panther: Wakanda Forever. Sindsdien hebben de opnames van haar eigen serie plaatsgevonden, maar daar hebben we nog geen beelden van gezien.

Naast Thorne zijn er in de serie rollen weggelegd voor acteurs als Alden Ehrenreich, Anthony Ramos en Sacha Baron Cohen als de grote Marvel-schurk Mephisto.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ introduceert deze week het gloednieuwe 'X-Men '97' en 5 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ introduceert deze week het gloednieuwe 'X-Men '97' en 5 andere hitseries

Waan jezelf weer helemaal in de jaren 90 met Disney's line-up van deze week.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Shôgun


Verschijnt op: Dinsdag 19 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Avontuur / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.
Star Wars: The Bad Batch


Verschijnt op: Woensdag 20 maart | Release: Seizoen 3 - aflevering 8 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.
X-Men '97


Verschijnt op: Woensdag 20 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

19 maart: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 23) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

20 maart: Ishura (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Actie / Avontuur - De Demonenkoning, die de hele wereld met angst had vervuld, werd verslagen. De naam en het bestaan van de held die deze prestatie heeft geleverd, blijft echter een mysterie. Nu het tijdperk van angst voorbij is, begint het gevecht om de ultieme held te kronen.

20 maart: The Impossible Heir (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Actie / Misdaad / Drama - Taeoh is buitengewoon ambitieus. Hij deelt zijn verlangens met Inha. Hyewon komt er ook bij. Ze delen dezelfde visie, maar hebben verschillende dromen. Er wacht hen een onverwacht einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer eens nieuws over de ijzersterke serie 'Yellowjackets'
Series / Nieuws

Eindelijk weer eens nieuws over de ijzersterke serie 'Yellowjackets'

Het wordt nog even wachten, maar we gaan qua stijl weer terug naar het begin.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De populaire dramaserie van Showtime, Yellowjackets, heeft reeds het tweede seizoen afgesloten en momenteel wordt druk gewerkt aan seizoen 3. Showrunner Ashley licht alvast een tipje van de sluier op.

Zoals veel series die te maken hebben gehad met de stakingen in Hollywood van afgelopen jaar, ondervindt Yellowjackets ook vertraging. Het schrijfwerk vordert echter gestaag, en belooft weer terug te gaan naar de toon van seizoen één.

Weer terug naar af


In een recent interview onthulde Lyle wat ze kon over het aankomende derde seizoen. Zo vertelde ze: "De meiden zitten daar al inmiddels al een tijdje, maar ze gedijen prima. We zitten momenteel midden in het schrijfproces, maar ik wil niet te veel verklappen. Ik raak daarmee altijd in de problemen."

Uiteraard kon ze het niet laten om een kleine hint te geven: "Wat ik wel kan zeggen is dat seizoen drie een beetje teruggaat naar de toon en stijl van seizoen één." De finale van seizoen twee liet de meiden achter zonder onderdak nadat hun hut was afgebrand, maar volgens Lyle ondergaat het team nog veel meer beproevingen voordat ze eindelijk worden gered.

Actrices kunnen niet wachten


Samantha Hanratty, die in serie de tiener Misty speelt, vertelde dat de cast op dit moment aan het heronderhandelen is en dat ze erg uitkijkt om weer aan de slag te gaan. Over een specifieke releasedatum blijft ze echter wat vaag. Dat wordt gewoon nog even wachten dus.Kijk in de tussentijd alle afleveringen van Yellowjackets op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster had geen idee waar nieuwe serie '3 Body Problem' over gaat
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster had geen idee waar nieuwe serie '3 Body Problem' over gaat

Het is te hopen dat de beste man inmiddels is bijgepraat over de nieuwe Netflix-serie.

Komende week verschijnt 3 Body Problem, de veelbelovende nieuwe serie van Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss op Netflix. Eén van de hoofdrolspelers had bij aanvang geen flauw idee waar hij aan begon.

Acteur John Bradley, die kijkers ook wel kunnen kennen van zijn rol als Samwell Tarly in Game of Thrones, werd door Benioff en Weiss op de hoogte gesteld van een nieuwe rol die ze voor hem hadden geschreven, maar werd verder in het duister gelaten.

Uitstekende band tussen maker en uitvoerder


In de aankomende sciencefiction-epos 3 Body Problem speelt Bradley de ondernemer en natuurkundige Jack Rooney. Hij vertelde over zijn rol: "David en Dan namen contact met me op en zeiden: 'We gaan dit nieuwe ding doen, we vertellen je niet wat het is, maar we hebben deze rol specifiek voor jou geschreven'."

Hij vervolgt: "Ik heb tien jaar met hen samengewerkt en ik ken hen heel goed en zij kennen mij, ik wist gewoon zeker dat ze me een personage zouden geven dat geschreven was naar mijn sterke punten.". Inmiddels is Bradley helemaal ingelezen in het originele verhaal van de Chinese auteur Liu Cixin en zijn bijbehorende personage.

Ambitieus megaproject


De serie strekt zich uit over geografieën en realiteiten wanneer de mensheid in contact komt met een buitenaardse beschaving en een groep briljante wetenschappers - de Oxford Five - de krachten bundelt met een onorthodoxe detective om de grootste dreiging in de geschiedenis het hoofd te bieden.Het verhaal van Cixin leek lange tijd voor velen onverfilmbaar vanwege de complexiteit van het verhaal, maar Benioff en Weiss gingen de uitdaging gewoon aan.

Kijk vanaf komende donderdag 21 maart het nieuwe 3 Body Problem op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Een hemelse hel": angstaanjagende oorlogsserie met de ster uit 'Dune: Part Two' is afgerond
Series / Nieuws

"Een hemelse hel": angstaanjagende oorlogsserie met de ster uit 'Dune: Part Two' is afgerond

Deze serie heeft een sterrencast, maar valt het verhaal ook in de smaak bij kijkers?

Austin Butler is een grote naam in Hollywood en na zijn geweldige optreden als Elvis Presley in Elvis is hij bekender dan ooit en op dit moment zie je hem in een indrukwekkende rol in Dune: Part Two. Onlangs is de laatste aflevering van zijn nieuwste tv-project uitgekomen.

John Shiban en John Orloff namen de moeilijke taak op zich om het succesvolle boek Masters of the Air van Donald. L Miller te verfilmen. Samen met regisseurs Cary Joji Fukunaga, Dee Rees, Anna Boden, Ryan Fleck en Tim Van Patten creëerden zij deze fantastische serie.

Masters of the Air


Masters of the Air volgt het verhaal van militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De jonge mannen vormen de 100th Bomb Group, een Boeing B-17 Flying Fortress zware bommenwerpereenheid van de Achtste Luchtmacht in Oost-Engeland.

Butler schittert in de hoofdrol als Major Gale "Buck" Cleven. Hij deelt het scherm met Callum Turner als Major John "Bucky" Egan en Barry Keoghan (Saltburn) als luitenant Curtis Buddick.

Rotten Tomatoes


De kijkersscore op Rotten Tomatoes is niet de beste ooit; de serie blijft steken op 68%. De critici zijn echter veel enthousiaster over de serie en geven Masters of Air een stabiele 85%.Zo zegt criticus Richard Lawson van Vanity Fair: "Het is levendig en angstaanjagend en ontroerend waar het telt. De serie is tegelijkertijd compact en verspreid over zeer jonge volwassenen die zichzelf in een hemelse hel storten."

Te streamen op Apple TV+


Stream Masters of the Air op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'The Walking Dead'? Dan is deze Zuid-Koreaanse zombieserie een aanrader
Series / Specials

Fan van 'The Walking Dead'? Dan is deze Zuid-Koreaanse zombieserie een aanrader

In 'Kingdom' moet een kroonprins zijn toekomstige koninkrijk zien te redden van een mysterieuze ziekte.

Hoewel The Walking Dead vorig jaar tot zijn einde kwam, hoeven we door alle spin-offs nog geen afscheid te nemen van het universum. Maar daarnaast zijn er voor fans van zombieseries nog veel meer series om te bekijken, waaronder Kingdom.

Kingdom is een Zuid-Koreaanse serie, die in januari 2019 verscheen op Netflix. De serie is gebaseerd op de webtoon serie The Kingdom of the Gods. Kingdom werd gecreëerd door Kim Eun-hee, die ook de webtoon serie schreef.

Zombie-epidemie


De serie speelt zich af in een fictieve versie van Joseon in de 16e eeuw, drie jaar na het einde van de Imjin oorlog (of wel de Japanse invasies van Korea). Het verhaal volgt Lee Chang, de kroonprins van Joseon.

Hij probeert de mysterieuze ziekte te onderzoeken die onlangs de koning van het land heeft getroffen. Voor hij het weet zit hij gevangen in een zombie-epidemie die het koninkrijk snel aan het overnemen is.

Special


Terwijl hij het koninkrijk probeert te redden van de plaag aan ondoden, moet hij er ook voorkomen dat zijn politieke tegenstanders de macht grijpen. Lukt het de prins om zijn volk op tijd te redden en zijn tegenstanders tegen te houden, of betekent dit het einde van de Joseon dynastie?Het tweede seizoen van Kingdom verscheen in 2020. Daarnaast is er ook een special uitgekomen, genaamd Ashin of the North. Hierin worden het achtergrondverhaal van een Jurchin-vrouw en de origine van de plant die de epidemie veroorzaakte verteld.

Hoge score


Op IMDb wordt de serie uitstekend beoordeeld met een 8,3. Ook op Rotten Tomatoes krijgt Kingdom een enorm hoge gemiddelde score op de tomatometer, van maar liefst 98%. Het tweede seizoen en de special scoren zelfs 100%.

Bekijk Kingdom op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.