search
100 miljoen dollar kostende hitfilm met Christian Bale verovert Netflix
Films / Netflix Kijktip

100 miljoen dollar kostende hitfilm met Christian Bale verovert Netflix

De fraaie film Ford v Ferrari van regisseur James Mangold staat hoog in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 is voorlopig nog wel even in handen van de fantasyfilm Damsel. Toch lijkt een andere film komende dagen kans te maken om de Netflix Original van de koppositie te tikken. De biografische sportfilm Ford v Ferrari doet het namelijk goed op de streamingdienst en staat nu op plaats vier.

Christian Bale en Matt Damon spelen de hoofdrollen in de film van regisseur James Mangold, die eerder de biopic Walk the Line opleverde en verleden jaar nog Indiana Jones and the Dial of Destiny naar het witte doek bracht.

$100 miljoen


Met een prijskaartje van 100 miljoen dollar blijkt Ford v Ferrari een prijzige biografiche film. Dit komt enerzijds door de salarissen van de grote namen in de film. Aan de andere kant werd er ook flink wat geld gespendeerd aan de sets, peperdure raceauto's en visuele effecten.

Met een wereldwijde opbrengst van 224 miljoen dollar kwam Ford v Ferrari, alias Le Mans '66, zeker uit de kosten. Ook niet gek na de sterke ontvangst. Op de Tomatometer staat de film op 92 procent, met een 7,8 als gemiddelde beoordeling.

Twee Oscars


De film werd gebaseerd op het boek Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans van A.J. Baime en verzilverde twee van de vier Oscarnominaties, namelijk voor Beste montage en Beste geluidsmontage.In Ford v Ferrari zien we Oscarwinnaars Damon en Bale schitteren in het verhaal over auto-ontwerper Carroll Shelby (Damon) en autocoureur Ken Miles (Bale). Samen bouwden zij een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Ford v Ferrari al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen