search

Ons nieuws van maandag 18 maart 2024

'Palm Royale': voormalige schoonheidskoningin met een meerderwaardigheidscomplex
Recensie

'Palm Royale': voormalige schoonheidskoningin met een meerderwaardigheidscomplex

Zelfs een cast vol heerlijke acteurs kan niet voorkomen dat deze soapy serie een warboel wordt.

Regie: Tate Taylor, Abe Sylvia, Stephanie Laing, e.a. | Cast: Kristin Wiig (Maxine), Josh Lucas (Douglas), Ricky Martin (Robert), Laura Dern (Linda), Allison Janey (Evelyn), Carol Burnett (Norma), Leslie Bibb (Dinah), Julia Duffy (Mary), Kaia Gerber (Mitzi), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 45-55 minuten | Jaar: 2024

Wie nog moet worden overtuigd van de komische talenten van Kristen Wiig doet er goed aan om online eens wat sketches van het befaamde Saturday Night Live op te zoeken. Bijvoorbeeld haar imitatie van Liza Minelli die zich afvraagt hoe ze een lamp uit moet doen. Absurdisme ten top, waarmee Wiig zich niet alleen een ongekend imitator toont maar ook een begenadigd komediant. Zowel fysiek als verbaal.

Met haar tragisch-komische hoofdrol in Palm Royale gooit Wiig het over een heel andere boeg. Voormalige schoonheidskoningin Maxine is ervan overtuigd dat wie als een dubbeltje is geboren toch ooit een kwartje kan worden, dus zet ze in het extravagante Palm Beach te Florida alles op alles om te worden opgenomen door een stel verwende socialites.

Het eerste plan is zichzelf toegang verschaffen tot de chique Palm Royale-club, waar verveelde 'trophy wives' hun voldoening halen uit het spekken van goede doelen. Maxine legt al snel contact met dit gezelschap, maar deze vrouwen moeten aanvankelijk niets hebben van deze vreemde snuiter die toch een tikkeltje ordinair is. Wat wel helpt is dat Maxines echtgenoot, piloot Douglas, de neef is van societyopperhoofd Norma. Maar laat zij nou net in coma liggen, een ideale staat om compleet te worden kaalgeplukt.

Palm Royale begint krachtig met een hoofdpersoon waar een boel nepheid aan kleeft, maar die toch sympathie weet op te wekken. Vooral omdat ze zo lekker contrasteert met alle poeha waarze zich zo graag mee wil meten. Het plan om zichzelf de club binnen te werken pakt verrassend uit. Vervolgens gooien de schrijvers er een wirwar van plots tegenaan, waardoor Maxine niet alleen een behoorlijk inconsistent personage blijkt, maar ook naar de zijlijn wordt gedrukt.

In de hoop voorgoed in de armen te worden gesloten van de dames waar ze zo tegen opkijkt, neemt Maxine de organisatie op zich van het fameuze Beach Ball. Om tot dat punt te komen wordt een keur aan bijfiguren opgevoerd: van een door gebrek aan gezichtsbeharing opvallend jeugdig ogende Ricky Martin tot de zweverige Linda, gespeeld door Laura Dern. Dit personage laat al snel haar ware aard zien, vooral wanneer Norma's rolodex moet worden gejat, die volstaat met 'dirt' en 'juice' over de dames van Palm Beach.

Wiig is aanstekelijk en briljant in haar vertolking. Dat geldt tevens voor een hoogbejaarde Carol Burnett, die aanvankelijk alleen stokstijf in bed ligt maar langzaamaan ontdooit. De sets en kostuums zijn extravagant, weelderig en over de top (de serie speelt zich immers af in 1969) en de toon is heerlijk camp en kitsch. Dit alles blijkt echter behang voor een overdaad aan soapachtige verwikkelingen die uitmonden in een boel onzinnigheden en een nauwelijks te ontwarren kluwen aan subplots.

De sarcastische toon waarmee Palm Royale aftrapt, weet de serie niet vol te houden. Relativering en zelfkritiek ontbreken en het hoofdpersonage wordt er gaandeweg niet subtieler op. Uiteindelijk draait het verhaal vooral om uiterlijk vertoon door gewiekste maar enigszins platte personages. Het had best een tikkeltje valser gemogen, zowel qua kritiek als wat betreft de maatschappij een spiegel voorhouden. Er is namelijk best een verband te vinden met de leegheid van de huidige Instagram-generatie.

★★★☆☆

Palm Royale is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Masters of the Air' verhoogt de spanning letterlijk tot nieuwe hoogte in intense Berlijn-scène
Series / Nieuws

'Masters of the Air' verhoogt de spanning letterlijk tot nieuwe hoogte in intense Berlijn-scène

Masters of the Air zit vol met scènes waarbij je je adem inhoudt van de spanning, maar deze scène is misschien wel de heftigste van allemaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwste project van Steven Spielberg heeft heel veel aandacht gekregen. De serie zit vol actie, bloed en broederschap en dat alles komt samen in deze aangrijpende scène kilometers boven Berlijn.

Masters of the Air vertelt het verhaal van de 100e Bom Groep. Het is aan de Amerikaanse mannen in deze groep om de "oorlog naar Hitlers drempel te brengen", aldus de serie zelf.

Berlijn


Eén van de piloten die centraal staat in de serie is Robert Rosenthal (Nate Mann), ook wel Rosie genoemd. In aflevering 6, maart 1944, moet hij met zijn team in de Grote Week vliegen: dit zou zijn gevaarlijkste missie tot nu toe worden.

De Luchtmacht had namelijk de gevaarlijke missie gekregen om Berlijn te bombarderen. Diep achter de vijandelijke linies waren de mannen alleen op elkaar aangesteld. In de scène is te zien hoe Rosie en zijn team Berlijn bombarderen en tegelijk geraakt worden door een vijandelijk vliegtuig.

De scène


Met luchttanks die kapot zijn en brandende motoren lukt het ze om hun target te bombarderen. Hun vliegtuig is echter niet bestand tegen deze schade en de mannen zijn genoodzaakt uit het vliegtuig te springen, terwijl ze boven de gevaarlijkste plek op dat moment vliegen: Berlijn.



De scène is aangrijpend en emotioneel, maar wordt nog erger wanneer de context van het team uitgelegd wordt. Wanneer iemand op 25 missies was geweest, mocht diegene naar huis terugkeren. Het team van Rosie had al 24 missies gevlogen en dit was hun 25e.

25 missies


Rosie moest dus op zijn laatste missie zijn vliegtuig verlaten, terwijl de terugkeer naar huis binnen handbereik was. Hoe het avontuur van Rosie verder gaat na deze scène is te zien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kritiek op oorlogsserie 'Masters of the Air': "Ze waren gewoon zo"
Series / Nieuws

Kritiek op oorlogsserie 'Masters of the Air': "Ze waren gewoon zo"

Te Hollywood? Gale "Buck" Cleven en Major John "Bucky" Egan waren gewoon zo.

De negendelige serie Masters of the Air werd afgelopen vrijdag op Apple TV+ afgerond. Met de aflevering "Part Nine" van regisseur Tim Van Patten werd de "Band of Brothers-opvolger" afgerond. Ondanks de vergelijkbare schaal van de serie bleek de ontvangst toch iets minder.

Zo was er kritiek op de personages Austin Butler en Callum Turner, die respectievelijk Major Gale "Buck" Cleven en Major John "Bucky" Egan spelen in de oorlogsserie. Ze zouden volgens de critici erg "Hollywood-achtig" aandoen.

"Gewoon zo"


John Orloff, die de serie bedacht met John Shiban, reageerde tijdens een interview op de kritiek op de vrienden Buck en Bucky. "Ik heb de kritiek gelezen: 'Oh, ze zijn te Hollywoods.' Ja, dat is omdat ze echt zo waren! Ze waren Maverick voordat Maverick bestond."

"Het waren echt van die mannen met een schuine hoed, de tandenstoker en de sjaal en ze praatten als filmsterren," zei Orloff tegenover Variety. "Rosie is van de volgende generatie. Hij is van: 'We doen wat er gedaan moet worden. Laten we er alles aan doen om deze klus te klaren'."

"Anders"


Volgens Orloff was het voor Buck en Bucky anders. "Niet dat het bij Buck en Bucky niet om het winnen van de oorlog ging, maar het ging voor hen om veel meer dingen dan dat."



Ben je nog niet gestart met het kijken van Masters of the Air, dan kun je dat nu gaan doen en de serie gelijk helemaal afkijken. Je vindt de oorlogsserie, met een 7,9 op de IMDb, op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze prachtige misdaad-miniserie heeft net geen perfecte score op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze prachtige misdaad-miniserie heeft net geen perfecte score op Rotten Tomatoes

De serie 'Alias Grace' heeft een score van 99% op Rotten Tomatoes en mist dus net één procent.

The Handmaid's Tale is waarschijnlijk de bekendste serie die gebaseerd is op een boek van de Canadese schrijfster Margaret Atwood. De serie is al vijf seizoenen ver met het zesde en laatste seizoen dat er aankomt in 2025. Maar wist je dat er ook een andere serie is gemaakt gebaseerd op een ander boek van Atwood?

Alias Grace is een Canadese misdaad-miniserie, die geregisseerd is door Mary Harron en geschreven door Sarah Polley. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Atwood uit 1996 en kwam uit in 2017, hetzelfde jaar als wanneer het eerste seizoen van The Handmaid's Tale uitkwam. Sarah Gadon speelt de hoofdrol van Grace Marks naast een cast die bestaat uit onder andere Edward Holcroft, Zachary Levi, David Cronenberg en Anna Paquin.

Verhaal


Het verhaal van Alias Grace is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen uit de 19e eeuw. Het volgt Grace Marks (Gadon), een arme Ierse immigrant en huishoudster in Canada die beschuldigd en veroordeeld wordt voor de moord op haar werkgever en zijn huishoudster in 1843. Ook stalknecht James McDermott wordt veroordeeld voor de misdaad. McDermott wordt opgehangen, maar Grace wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, waardoor ze een van de meest beruchte vrouwen van die tijd in Canada wordt.

Een comité van de Methodistenkerk spant zich in voor de vrijlating van Grace, omdat zij denken dat Grace onschuldig is. Grace kan zich echter niet herinneren wat er is gebeurd op de dag van de moorden. Het comité huurt daarom psychiater Simon Jordan (Holcroft) in om haar te interviewen, in de hoop dat hij kan vaststellen in hoeverre Grace verantwoordelijk is voor de moorden. De serie volgt de gesprekken tussen dokter Jordan en Grace, en langzaam maar zeker komen de herinneringen van Grace naar boven.

Bijna perfecte score


Alias Grace kreeg niet de waardering dat The Handmaid’s Tale kreeg, maar is evenzeer de moeite waard om te zien. Het is een ongelooflijk trouwe en meeslepende bewerking op het boek dat je gemakkelijk kan bingen, want het bestaat uit zes afleveringen van een uurtje.



De serie heeft met 99% bijna een perfecte score op Rotten Tomatoes. De kritische consensus van de site luidt: "Harde maatschappijkritiek en Sarah Gadon's hypnotiserende optreden maken van Alias Grace een waardige toevoeging aan de catalogus van Margaret Atwood-bewerkingen".

Kijken?


Alle afleveringen van Alias Grace kan je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onwijs gave 18+ LEGO-set met 4200 stukjes van Batman is binnenkort verkrijgbaar
Series / Specials

Onwijs gave 18+ LEGO-set met 4200 stukjes van Batman is binnenkort verkrijgbaar

LEGO komt begin volgende maand met een LEGO-set die Batman-fans niet kunnen missen.

Mocht je zowel fan zijn van Batman als LEGO, dan kun je de aankomende set eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan. Begin volgende maand verschijnt namelijk een onwijs gave set gebaseerd op de animatieserie Batman: The Animated Series.

Batman: The Animated Series van Bruce Timm en Eric Radomski verscheen in 1992 en kwam tot vier seizoenen met 85 afleveringen. Nog altijd wordt deze animatieserie gezien als een van de beste met Batman.

Gotham City


Op 4 april verschijnt op de website van LEGO de set 76271 Batman: De animatieserie Gotham City die bestaat uit maar liefst 4210 steentjes. De set is voor volwassenen gezien de 18+ leeftijdsadvisering op de doos.

Wanneer je het "kunstwerk" van - schrik niet - bijna 300 euro gebouwd hebt, dan past deze uiteraard aan de muur. Het geheel is 76 centimeter breed, 41 centimeter hoog en ook nog eens 6 centimeter diep. De vijftien panelen kun je verwijderen om de binnenkant te bekijken. Er gebeurt namelijk veel in de set.

Minifigs


Naast de afneembare Batmobile en Batwing krijg je ook de minifigs van Batman, The Joker, Harley Quinn en Catwoman. Opvallend is dat er in de doos twee bouwinstructies zitten, zodat je met zijn tweeën de set zou kunnen bouwen. Pure luxe.



Wil je Batman: The Animated Series graag een keer (opnieuw) kijken, dan vind je de complete animatieserie op Prime Video. Op de IMDb staat de reeks op een indrukwekkende 9,0 na 115 duizend stemmen. Hiermee staat Batman: The Animated Series op plaats 23 in de IMDb Top 250 van series.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
100 miljoen dollar kostende hitfilm met Christian Bale verovert Netflix
Films / Netflix Kijktip

100 miljoen dollar kostende hitfilm met Christian Bale verovert Netflix

De fraaie film Ford v Ferrari van regisseur James Mangold staat hoog in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 is voorlopig nog wel even in handen van de fantasyfilm Damsel. Toch lijkt een andere film komende dagen kans te maken om de Netflix Original van de koppositie te tikken. De biografische sportfilm Ford v Ferrari doet het namelijk goed op de streamingdienst en staat nu op plaats vier.

Christian Bale en Matt Damon spelen de hoofdrollen in de film van regisseur James Mangold, die eerder de biopic Walk the Line opleverde en verleden jaar nog Indiana Jones and the Dial of Destiny naar het witte doek bracht.

$100 miljoen


Met een prijskaartje van 100 miljoen dollar blijkt Ford v Ferrari een prijzige biografiche film. Dit komt enerzijds door de salarissen van de grote namen in de film. Aan de andere kant werd er ook flink wat geld gespendeerd aan de sets, peperdure raceauto's en visuele effecten.

Met een wereldwijde opbrengst van 224 miljoen dollar kwam Ford v Ferrari, alias Le Mans '66, zeker uit de kosten. Ook niet gek na de sterke ontvangst. Op de Tomatometer staat de film op 92 procent, met een 7,8 als gemiddelde beoordeling.

Twee Oscars


De film werd gebaseerd op het boek Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans van A.J. Baime en verzilverde twee van de vier Oscarnominaties, namelijk voor Beste montage en Beste geluidsmontage.



In Ford v Ferrari zien we Oscarwinnaars Damon en Bale schitteren in het verhaal over auto-ontwerper Carroll Shelby (Damon) en autocoureur Ken Miles (Bale). Samen bouwden zij een raceauto voor Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week het veelbelovende '3 Body Problem' en 7 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week het veelbelovende '3 Body Problem' en 7 andere gave series

Het nieuwe en enorme project van 'Game of Thrones'-makers gaat deze week van start.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Young Royals


Verschijnt op: Maandag 18 maart | Release: Seizoen 3 - aflevering 6 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Prins Wilhelm schikt zich in het leven op zijn prestigieuze nieuwe kostschool Hillerska. Het blijkt lastiger dan hij dacht om zijn hart te volgen.




Homicide: New York


Verschijnt op: Woensdag 20 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Misdaad | Kijk op: Netflix

Rechercheurs en aanklagers kijken terug op hun moeilijkste moordzaken in deze huiveringwekkende docuserie over waargebeurde misdaad van de maker van 'Law & Order'.




3 Body Problem


Verschijnt op: Donderdag 21 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Drama / Fantasy | Kijk op: Netflix

Vijf briljante vrienden doen schokkende ontdekkingen over verschillende continenten en decennia terwijl de natuurwetten zich ontrafelen en de mensheid wordt bedreigd.




Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

19 maart: Physical: 100 (seizoen 2) - Spelprogramma / Reality-TV - Honderd deelnemers in topconditie nemen het tegen elkaar op in een reeks slopende uitdagingen om de eer - en de geldprijs - als laatste in de wacht te slepen.

19 maart: Siempre reinas (seizoen 2) - Reality-TV - Deze serie volgt het leven van de Mexicaanse showbizz-iconen Lucía Méndez, Laura Zapata, Sylvia Pasquel en Lorena Herrera die zichzelf herontdekten.

21 maart: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

22 maart: Buying Beverly Hills (seizoen 2) - Reality-TV - Het familiebedrijf The Agency van Mauricio Umansky staat voor de meest luxueuze eigendommen in Beverly Hills. Maar er loert ook drama om elke hoek.

24 maart: The Real Housewives of Salt Lake City (seizoen 1) - Reality-TV - Deze serie geeft een kijkje in het onconventionele leven van zes succesvolle vrouwen. Ze begeven zich in een exclusieve sociale kring in een stad waar religie, status en perfectie in de hoogste mate worden geprezen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'Star Trek: Discovery' is nabij met seizoen 5
Series / Nieuws

Het einde van 'Star Trek: Discovery' is nabij met seizoen 5

Het was een bittere ontdekking, maar met een bevredigende ontknoping.

Het vijfde seizoen van Star Trek: Discovery zal het allerlaatste zijn voor de sciencefiction-serie. Het kwam voor velen als een verrassing, maar showrunner Michelle Paradise is desondanks trots.

Ze zou namelijk niets veranderen aan seizoen vijf, zelfs als ze had geweten dat het het laatste seizoen zou zijn. Het nieuws over de annulering kwam bij iedereen betrokken bijzonder koud op hun dak daar ze het totaal niet hadden zien aankomen.

Ondanks alles een bevredigend einde


"We wisten niet dat dit ons laatste seizoen zou zijn bij aanvang van seizoen vijf. Maar ik denk dat wat we thematisch hebben behandeld, en wat betreft de emotionele ontwikkeling van onze personages, het einde uiteindelijk heel bevredigend aanvoelt", aldus Paradise.

Ze vervolgt: "Ik denk niet dat we iets anders zouden hebben gedaan, zelfs als we hadden geweten dat het ons laatste seizoen zou zijn. En vervolgens gaven de studio en het netwerk ons gelukkig de mogelijkheid om wat extra opnames te doen, zodat we de serie als geheel konden afronden op de manier zoals wij dat wilden."

Nog één laatste avontuur


Seizoen vijf van Star Trek: Discovery is een intergalactische schattenjacht die kapitein Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) en de bemanning van de USS Discovery aanzet tot het stellen van grote vragen, wat leidt tot de conclusie van hun verhalen.



Kijk alle afleveringen van Star Trek: Discovery op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bierliefhebbers opgelet: 'Peaky Blinders'-bedenker gaat een serie over bekend biermerk maken
Series / Nieuws

Bierliefhebbers opgelet: 'Peaky Blinders'-bedenker gaat een serie over bekend biermerk maken

Steven Knight bedacht onder andere de misdaadserie Peaky Blinders en gaat nu een Guinness-serie maken.

De serie Peaky Blinders wist vele kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Fans van de serie herkennen de naam van bedenker ongetwijfeld gelijk: Steven Knight. Nu gaat hij aan de slag met een nieuwe serie, over een bekend Iers biermerk.

Knight was voor Peaky Blinders al bekend. Zo schreef hij het script van Eastern Promises uit 2007 en regisseerde hij de films Hummingbird en Locke. Later was hij de drijvende kracht achter de series Taboo, SAS: Rogue Heroes en All the Light We Cannot See. Als filmregisseur kwam hij in 2019 met een dikke flop: Serenity met de grote namen Matthew McConaughey en Anne Hathaway.

Guinness


Via Deadline wordt duidelijk dat Knight nu aan de slag gaat met House of Guinness, een historische serie over het bekende Ierse biermerk Guinness. Knight maakt de serie voor Netflix.

De serie start in de negentiende eeuw in Dublin en New York en focust zich op de dood van Benjamin Guinness, de man die verantwoordelijk was voor de bijzonder succesvolle brouwerij.

Kinderen


De dood van Guinness heeft grote impact op zijn vier kinderen Arthur, Edward, Anne en Ben en meerdere Ieren die iets te maken hebben met de brouwerij.



De serie zou een belangrijke productie zijn voor Netflix UK dit jaar. Verdere details over de cast, crew en opnames zijn helaas nog niet bekend
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Koelbloedige Netflix Originals winnen het van kleurrijke fantasy in de Netflix Top 10
Series / Netflix Kijktip

Koelbloedige Netflix Originals winnen het van kleurrijke fantasy in de Netflix Top 10

The Gentlemen samen met de nieuwe serie Mano de Hierro bovenaan de Netflix-toplijst.

The Gentlemen staat alweer een tijdje bovenaan de Netflix Top 10 en de misdaadserie van Guy Ritchie krijgt nu gezelschap van een andere misdaadserie, namelijk het Spaanse Mano de Hierro.

Mano de Hierro verscheen eind vorige week op Netflix en staat nu op de tweede plaats. En dat is boven de ambitieuze Netflix-serie Avatar: The Last Airbender die klaarblijkelijk de kijkers niet helemaal vast kan houden. Een tweede nieuwe misdaadserie is Bandidos die binnenkomt op plaats acht. Meer over die serie lees je hier.

Nieuwkomer


Een tweede nieuwkomer is de vierdelige docu-miniserie Outreau: Un cauchemar français over de gerechtelijke dwalingen tijdens een zaak over pedofilie in Frankrijk, die zich eind jaren 90 heeft afgespeeld. Meer over de serie lees je in ons eerdere artikel.

Verder zien we dat de Duitse scifi-serie Das Signal in het bovenste deel van de lijst blijft hangen en dat One Day nog steeds in de lijst staat. De romantische dramaserie verscheen op 8 februari op Netflix.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete Netflix Top 10 met series:

1. The Gentlemen - seizoen 1
2. Mano de Hierro - seizoen 1 [nieuw]
3. Avatar: The Last Airbender - seizoen 1
4. Das Signal - miniserie
5. Hot Wheels: Tijd om te racen - animatieserie
6. One Day - miniserie
7. The Program - miniserie
8. Bandidos - seizoen 1 [nieuw]
9. Outreau: Un cauchemar français - docu-miniserie [nieuw]
10. Young Royals - seizoen 3

Verdwenen


Uit bovenstaande lijst zijn het eerste seizoen van Resident Alien verdwenen en ook het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive heeft na zo'n drie weken afscheid genomen van de Netflix Top 10.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aangrijpende en onvoorstelbare nachtmerrie grijpt Netflix en zijn kijkers bij de keel
Series / Nieuws

Aangrijpende en onvoorstelbare nachtmerrie grijpt Netflix en zijn kijkers bij de keel

De docuserie Outreau: Un cauchemar français komt de Netflix Top 10 binnen.

Netflix heeft weer een docuserie online gezet die ongetwijfeld de tongen los zal krijgen. In Outreau: Un cauchemar français alias The Outreau Case: A French Nightmare zien we namelijk een bijzonder bedenkelijke rechterlijke dwaling in een zaak over kindermisbruik in Frankrijk.

Outreau: Un cauchemar français uit 2023 verscheen vorige week vrijdag op Netflix en bestaat uit vier afleveringen van elk zo'n drie kwartier. De Netflix Original werd geregisseerd door Olivier Ayache-Vidal en Agnès Pizzini.

Frans schandaal


De zaak Outreau vond in de zomer van 2004 plaats en ging over pedofilie die plaatsvond tussen 1997 en 2000 in Outreau in Noord-Frankrijk. Tijdens de zaak worden tien volwassenen schuldig bevonden van pedofilie en krijgen daarvoor gevangenisstraffen.

In hoger beroep in 2005 werden velen vrijgesproken, waaronder enkele ouders van kinderen die als slachtoffer werden erkend. Hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren, bekijkt de serie Outreau: Un cauchemar français.

Excuses


President Jacques Chirac bood de vrijgesproken mensen presidentiële excuses aan en kregen een financiële compensatie. Opvallend is dat een vrijgesproken echtpaar in 2011 opnieuw werd gearresteerd. Ze zouden hun kinderen ernstig verwaarloosd hebben.



Outreau: Un cauchemar français, ook bekend onder de titel L'Affaire d'Outreau, vind je nu op Netflix en hieronder zie je de trailer voor deze opvallende docureeks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een 8,8 op de IMDb is deze mysterieuze en bejubelde serie een aanrader voor iedereen
Series / Specials

Met een 8,8 op de IMDb is deze mysterieuze en bejubelde serie een aanrader voor iedereen

De mysterieuze en iconische serie 'Twin Peaks' moet iedereen gezien hebben.

In een tijd waarin er zoveel series worden gemaakt, is het natuurlijk een hele eer als je in een lijst van beste series terechtkomt. De bekende serie Twin Peaks mag zich gelukkig prijzen. Deze staat namelijk in de IMDb top 250 van beste series.

En dat is natuurlijk helemaal terecht, want Twin Peaks heeft ruim 30 jaar na de release van het eerste seizoen nog steeds een iconische status. De serie werd gemaakt door David Lynch en Mark Frost. Het eerste seizoen verscheen in 1990.

Mysterieuze moord


Het verhaal van de serie begint wanneer het lichaam van een jong meisje genaamd Laura Palmer aanspoelt op een afgelegen strand, nabij het stadje Twin Peaks in Washington. FBI-agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) wordt opgeroepen om de mysterieuze moord te onderzoeken.

In zijn onderzoek ontdekt Cooper een web van geheimen en mysteries. Dit zorgt ervoor dat hij niet alleen terecht komt in de krochten van de bossen die de stad omringen, maar ook in die van zijn eigen ziel…

Derde seizoen


Naast MacLachlan, zien we in de serie Mädchen Amick als serveerster Shelly Johnson, Michael Ontkean als lokale sheriff Harry S. Truman, Dana Ashbrook als Laura's vriendje Bobby Briggs en Richard Beymer als zakenman Benjamin Horne.



Een jaar na de release van het eerste seizoen verscheen in 1991 het tweede. Dat was tijdenlang het laatste seizoen van de serie, totdat Twin Peaks in 2017 terugkeerde voor een derde seizoen.

Cultstatus


Twin Peaks heeft door de jaren heen een cultstatus bereikt en wordt gezien als een van de beste series ooit gemaakt. Op IMDb scoort de serie een unieke 8,8/10. In de top 250 van beste series van die site staat de serie op nummer 69.

Tegenwoordig is Twin Peaks gelukkig gewoon te streamen. Bekijk de serie op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de ijzersterke serie 'Euphoria' met Zendaya en Sydney Sweeney bijna verwoest werd door één personage
Series / Specials

Hoe de ijzersterke serie 'Euphoria' met Zendaya en Sydney Sweeney bijna verwoest werd door één personage

Het punt van 'Euphoria' is dat alle personages gebreken hebben, maar volgens fans was dit personages echt onuitstaanbaar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Euphoria wist na de première van het eerste seizoen binnen no-time de wereld te veroveren. Toch zitten er in goede series ook vaak minder goede personages, en volgens veel fans is dat ook zo in Euphoria.

Het eerste seizoen van Euphoria kwam uit in 2019. Nadat deze goed ontvangen werd verscheen in 2022 het tweede seizoen.

Verslaving


Euphoria gaat over middelbare scholieren in de fictieve stad East Highland, Californië. We zien hoe ze proberen te balanceren tussen liefde, seks, verlies en verslaving. Dit wordt vooral weergegeven door de ogen van Rue (Zendaya), een 17-jarige drugsverslaafde.

Naast Zendaya zien we in de serie ook Sydney Sweeney als Cassie, Maude Apatow als Maude, Angus Cloud als Fez, Alexa Demie als Maddy, Hunter Schafer als Jules en Jacob Elordi als Nate.

Elliot


Er zijn in series altijd geliefde en minder geliefde personages onder fans. In Euphoria is het personage dat bij fans de afgelopen jaren flink wat kritiek heeft gekregen Elliot, gespeeld door Dominic Fike.



Volgens Hannah Marder van Buzzfeed voegde Elliot niet veel toe: "Het enige wat hij deed was de personages dwingen zich buiten hun karakter te gedragen. Ik denk nog steeds dat het niet bij haar karakter past dat Jules met hem naar bed is geweest".

Hypocriet


Ook was hij volgens haar hypocriet: "En ik ben zelfs nog bozer over het feit dat hij wist van Rues plan om drugs te verkopen en Jules en Rues moeder ze door het toilet te laten spoelen - en zich vervolgens gedroeg alsof Rue HEM een verontschuldiging schuldig was!"

Daarnaast moesten we in seizoen 2 vijf volle minuten luisteren naar zijn gezang, waarvoor het verhaal even op pauze werd gezet. Dat viel ook niet zo goed bij fans. Bekijk Euphoria op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.