search
Famke Janssen in eerste Nederlandse serie: 'Amsterdam Empire' van Netflix
Series / Nieuws

Famke Janssen in eerste Nederlandse serie: 'Amsterdam Empire' van Netflix

De Nederlandse ster Famke Janssen gaat in een Nederlandse serie van Netflix spelen.

De Nederlandse actrice Famke Janssen kennen we alleen uit Hollywood-producties. De in 1964 in Amstelveen geboren brunette speelde nog nooit in een Nederlandse productie. Tot nu!

Netflix heeft namelijk de serie Amsterdam Empire aangekondigd. De zevendelige Nederlandse Original van schrijvers Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, bekend van Undercover, wordt geregisseerd door Jonas Govaerts. Dit werd onthuld door Larry Tanz, VP of Content voor EMEA.

Allereerste Nederlandse rol


"Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol! Het is een eer om samen te mogen werken met Nico Moolenaar en de rest van dit getalenteerde team," zegt Janssen in het persbericht van Netflix Benelux.

Ze gaat verder: "Ik ben dankbaar om weer met Netflix te mogen werken en een deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt."

Amsterdam Empire


Amsterdam Empire wordt Netflix bestempeld als een "extravagant misdaaddrama vol glamour en grime" en speelt zich af in de Amsterdamse cannabis-scene. De serie is naar verwachting in 2025 op Netflix te zien.


De synopsis is ook al onthuld: Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet kiezen: Famke Janssen in X-Men of Famke Janssen in GoldenEye?

 • X-Men

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • GoldenEye

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen