search
'Doctor Slump': zoetsappig drama over een vete die uitmondt in een romance
Recensie

'Doctor Slump': zoetsappig drama over een vete die uitmondt in een romance

Na jaren van rivaliteit ontstaat tussen twee artsen ineens iets moois.

Regie: Hyun-jong Oh | Cast: Shin-hye Park (Ha-neul), Hyung-sik Park (Jeong-woo), Yoon Park (Dae-yeong), Seong-ha Kong (Hong-ran), Hye-jin Jang (Wol-seon), Bong-sik Hyun (Tae-seon), Ji-woo Song (Hye-ji), e.a. | Afleveringen: 16 | Speelduur: 61-74 minuten | Jaar: 2024

Anesthesist Ha-neul en plastisch chirurg Jeong-woo kennen elkaar al sinds hun studententijd. Ze konden elkaar toen al niet uitstaan en maken elkaar sindsdien het leven zuur. Maar wanneer de levens van de twee artsen om medische redenen eventjes on hold komen te staan, neemt hun relatie een opvallende romantische wending.

Het begin van Doctor Slump is wat verwarrend. Er is een terugblik naar een ongeluk van Ha-neul dat herhaaldelijk terugkomt, maar het wordt maar niet duidelijk wat er tijdens dat ongeluk precies gebeurde. Ook gaat de serie uitgebreid in op de periode waarin de rivaliteit tussen Ha-neul en Jeong-woo begon, maar het is niet duidelijk afgebakend wat zich wanneer afspeelt. De makers willen duidelijk veel achtergrondinformatie geven, maar brengen het allemaal wat rommelig en onoverzichtelijk. Zodra de gebeurtenissen een wat logischere volgorde krijgen, is de serie direct prettiger te bekijken.

Het acteerwerk is weinig natuurlijk te noemen. De simpelste gebeurtenissen worden gepresenteerd alsof er iets wereldschokkends aan de hand is. Met name Jang Hye-jin, die Ha-neuls moeder speelt, weet alles sterk te overdrijven. Het ongezond hard huilen en overdreven hard lachen gaat zo ver dat de serie geregeld over de irritatiegrens gaat.

Daarnaast staat het verhaal bol van de zoetsappigheid. De kalverliefde tussen de twee artsen is pril, jeugdig en wat ondeugend. Alsof ze iets doen wat niet mag, terwijl ze allebei vrijgezel en volwassen zijn en zich keurig gedragen. Wanneer de twee artsen smoorverliefd op elkaar worden volgt een hoop kleffigheid en een bijna volmaakt liefdesverhaal dat bijna constant gepaard gaat van romantische muziek.

Erg geloofwaardig is het allemaal niet. Het plot is als een soort modern sprookje, een melodramatisch liefdesverhaal om bij weg te zwijmelen, maar zonder onderliggende boodschap. De moraal is wellicht dat twee mensen die eerst botsen het uiteindelijk toch prima met elkaar kunnen vinden, maar het doel van de makers lijkt toch vooral van entertainende aard te zijn.

Die makers hebben het verduidelijken van context overigens iets te serieus genomen. Door werkelijk alles in woord en beeld uit te leggen, laat de serie maar weinig aan de verbeelding over. Ook wordt het verhaal hierdoor onnodig langdradig. Doctor Slump telt zestien afleveringen van elk ruim een uur, maar had met de helft daarvan kunnen volstaan en was daarmee waarschijnlijk ook een stuk prettiger te bekijken geweest.

★★☆☆☆

Doctor Slump is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om Doctor Slump te gaan kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen