search
De serie 'Castlevania' met een 8,3 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Specials

De serie 'Castlevania' met een 8,3 op de IMDb heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'Castlevania' is een van de meest succesvolle geanimeerde series op Netflix, en dat is niet zonder reden.

Steeds meer videogames krijgen hun eigen serie of film. In 2017 gebeurde dat ook bij Castlevania, een serie die je absoluut niet gemist mag hebben. Op IMDb scoort hij namelijk enorm hoog.

Het eerste seizoen van Castlevania kwam uit in 2017. Inmiddels zijn er vier seizoenen van de geanimeerde fantasyserie, waarvan het meest recente verscheen in 2021. Castlevania is gebaseerd op de gelijknamige Japanse videogame van Konami.

Dracula


Wanneer zijn vrouw op de brandstapel wordt verbrand nadat ze beschuldigd is van hekserij, kondigt Vlad Tepes (of wel Dracula) aan dat alle inwoners van Wallachia hiervoor zullen betalen met hun leven. Hij roept een leger aan moordlustige demonen uit de hel op, die het land afgaan en onderweg inwoners afslachten of in doodsangst achterlaten.

Gelukkig is er Trevor Belmont. Hij is de laatste van de Belmont-clan, een beruchte familie van monsterjagers. Trevor besluit het gevecht aan te gaan tegen de krachten van Dracula. Dit doet hij samen met de magiër Sypha Belnades en Dracula's zoon Alucard.

Succesvol


De rol van Dracula wordt ingesproken door Graham McTavish (The Hobbit, Outlander) en Trevor door Richard Armitage (Fool Me Once, The Hobbit). Daarnaast verschijnen in de latere seizoenen meerdere bekende acteurs als stemmen in de serie, waaronder Theo James, Jason Isaacs, Bill Nighy en Jessica Brown Findlay.



Na de première van het eerste seizoen wist de serie tot de release van seizoen 2 maar liefst 30 miljoen kijkers te vergaren. Hiermee werd de serie een van de meest succesvolle geanimeerde series op Netflix.

Netflix


Op de IMDb wordt Castlevania hoog beoordeeld, met een 8,3/10. Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een uitstekende gemiddelde score van 94% op de tomatometer. Seizoen 2 en 4 krijgen zelfs een score van 100%.

Bekijk Castlevania op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Castlevania: zou jij deze animatieserie een aanrader noemen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen