search
Eindelijk inzage in MCU-connectie met Netflix-series als 'Daredevil' en 'The Defenders'
Series / Nieuws

Eindelijk inzage in MCU-connectie met Netflix-series als 'Daredevil' en 'The Defenders'

Producent Brad Winderbaum over hoe de Netflix-series tot stand kwamen naast de grote MCU-bioscoopfilms.

Alweer enige tijd vind je de series over personages als Daredevil en Luke Cage op Disney+. Deze verschenen oorspronkelijk op Netflix en leken verbonden aan het Marvel Cinematic Universe. Toch was er veel onduidelijk over de connectie met de grote bioscoopfilms van Marvel Studios.

De series werden ontwikkeld door Marvel Television, een divisie die op dat moment geen onderdeel uitmaakte van Marvel Studios. Ondanks communicatie tussen beide partijen werden aan beide kanten eigen creatieve keuzes gemaakt. Hierdoor ontstond regelmatig onduidelijkheid.

Geliefd


De reeks van Netflix leverde zes series op met in totaal dertien seizoenen over Marvel-personages als Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en Kingpin. In enkele recentere films en series in het Marvel Cinematic Universe keerden enkele van deze personages al terug.

Dit komt doordat Marvel Studios overduidelijk doorheeft dat de personages uit de voormalige Netflix-series erg geliefd zijn. De serie Daredevil: Born Again wordt nu zelfs een soort vervolg op de Netflix-reeks.

Connectie


In gesprek met The Hollywood Reporter geeft producent Brad Winderbaum inzage in hoe de series werden ontwikkeld en hoe er nu naar de personages wordt gekeken. Hij geeft aan dat de oorspronkelijke Netflix-reeks volledig onderdeel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe.



"Eindelijk hebben we het hardop gezegd," aldus Winderbaum die onderstreept dat de Netflix-serie onderdeel zijn van de MCU-tijdslijn, zoals in het menu op Disney+ te zien is. "We waren opeens van: 'We moeten het gewoon doen. Laten we het doen.' Het werd ook gestimuleerd door de herontwikkeling van Daredevil: Born Again, toen we ons echt gingen verdiepen in een deel van de mythologie en het achtergrondverhaal dat in die Netflix-series werd opgebouwd."

Tijd


De producent geeft aan dat Marvel Studios in de periode dat de Marvel-series op Netflix verschenen geen tijd had om zich te verdiepen in de reeks. "Toen de Netflix-series gemaakt werden, bouwden we op richting Infinity War en Endgame. We probeerden al de filmreeksen in evenwicht te houden en ze op het witte doek te laten uitmonden in twee epische films," aldus Winderbaum.



Marvel Studios had simpelweg geen tijd van Daredevil en co. Winderbaum: "Het zou te veel zijn geweest, ook al communiceerden we heen en weer" en: "Je kunt zien dat er een bepaalde continuïteit is. De verwijzingen kloppen, maar het was voor ons op dat moment gewoon te veel om over na te denken."

Toekomst


Na optredens van Kingpin in de MCU-series Hawkeye en Echo en Daredevil in de film Spider-Man: No Way Home en de series She-Hulk: Attorney at Law en Echo zien we veel van de personages terug in Daredevil: Born Again die in 2025 op Disney+ verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: Vind jij de Netflix/Marvel-series bij elkaar "Fresh" of "Rotten"?

  • Fresh

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Rotten

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen