search
Een van de grootste tv-hufters zit in de Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'
Series / Specials

Een van de grootste tv-hufters zit in de Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'

Steven Crain maakt geen vrienden in 'The Haunting of Hill House' van Netflix.

Mike Flanagan heeft de voorbije jaren heel wat series gemaakt voor Netflix en een van die series is The Haunting of Hill House uit 2018. In deze horrorserie speelt Ne-derlander Michiel Huisman de rol van Steven Crain, die een echte hufter kan zijn in de serie.

The Haunting of Hill House dient als het eerste deel in de anthologieserie The Haunting met The Haunting of Bly Manor die volgde in 2020. The Haunting of Hill House is losjes gebaseerd op de roman uit 1959 met dezelfde naam van Shirley Jackson en bestaat uit 10 afle-veringen. Naast Huisman spelen ook onder andere Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel en Victoria Pedretti mee in de serie.

Verhaal


Het verhaal van The Haunting of Hill House wisselt af tussen twee tijdlijnen, waarbij vijf vol-wassen broers en zussen worden gevolgd wier paranormale ervaringen in Hill House hen blijven achtervolgen in het heden. We krijgen ook flashbacks te zien die de gebeurtenissen laten zien die leidden tot de bewogen nacht in 1992 toen de familie vluchtte uit het landhuis.

Het is in de zomer van 1992 dat Hugh en Olivia Crain en hun vijf kinderen - Steven, Shirley, The-odora, Luke en Eleanor - naar Hill House verhuizen om het landhuis te renoveren en het te ver-kopen om hun eigen huis te bouwen, ontworpen door Olivia. Door onverwachte reparaties moe-ten ze langer blijven en beginnen ze steeds meer paranormale verschijnselen te ervaren, wat leidt tot een tragisch verlies en de vlucht van de familie uit het huis. Zesentwintig jaar later komen de broers en zussen en hun vervreemde vader weer samen nadat hen opnieuw een tragedie treft en ze worden gedwongen om te confronteren hoe hun tijd in Hill House elk van hen heeft beïnvloed.

Hufter


Steven Crain is de oudste zoon van de familie. Hij werd een beroemde auteur nadat hij had ge-schreven over de ervaringen van zijn familie in Hill House, ondanks de afkeuring van zijn broers en zussen. Hierdoor komen de banden met zijn broers en zussen onder druk te staan. Hoewel het een bestseller wordt, mist hij het grootste deel van de angstaanjagende ervaringen en gelooft hij eigenlijk niet in het paranormale.



Steven is door dit te doen gewoon een echte hufter. Hij luistert niet naar zijn familie en helpt zijn broers en zussen helemaal niet. Hij is ook een hypocriet omdat hij spookverhalen publiceer-de waar hij zelf niet in geloofde.

Kijken?


Je kan alle afleveringen van The Haunting of Hill House bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Steven Crain van Michiel Huisman ook zo'n hufter?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen