search
Eerste recensies nieuwe Marvel-serie 'X-Men '97': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies nieuwe Marvel-serie 'X-Men '97': kijken of skippen?

Na bijna 30 jaar is er een vervolg op de geliefde animatiereeks The Animated Series: X-Men '97 scoort hoog op recensies en publieksbeoordelingen.

Met vijf seizoenen en 75 afleveringen was X-Men: The Animated Series misschien wel de populairste animatieserie in de jaren 90 over superhelden. In 1997 stopte de serie en nu is er eindelijk een vervolg, op Disney+.

De nieuwe reeks heet X-Men '97 en na veel geruchten en gepraat werd in 2021 de revival aangekondigd. De nieuwe serie start daar waar X-Men: The Animated Series de fans achterlieten: het verlies van Professor Charles Xavier.

X-cellent


De eerste twee afleveringen staan ondertussen op Disney+ en al heel wat recensenten zagen deze of meer afleveringen. Op het moment van schrijven levert dit de volle 100 procent op Rotten Tomatoes op na 33 recensies.

"X-Men '97 levert de x-traordinaire prestatie om trouw te blijven aan zijn geliefde voorganger en tegelijkertijd een pad voorwaarts voor de franchise uit te stippelen, en is gewoonweg x-cellent," aldus de creatieve Critics Consensus op Rotten Tomatoes.

Publiek


Ook de fans lijken dolgelukkig, gezien de publieksscore van 93 procent op Rotten Tomatoes. De IMDb staat na zo'n 1.500 stemmen op een uitstekende 9,1. Ter vergelijking: het eerdere X-Men: The Animated Series staat op de IMDb op een 8,4 na 47 duizend stemmen.



De toekomst ziet er voor X-Men '97 alvast goed uit. Er verschijnen nog acht afleveringen op Disney+ en een tweede seizoen is al in ontwikkeling en het derde seizoen staat gepland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: heb jij een of meer afleveringen van X-Men: The Animated Series gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen