search
Fan van 'The Wire'? Start dan direct met deze rauwe misdaadserie
Series / Specials

Fan van 'The Wire'? Start dan direct met deze rauwe misdaadserie

In 'Snowfall' volg je de opkomst en ondergang van drugsdealer Franklin Saint.

Was je grote fan van de rauwe misdaadserie The Wire? Dan is deze nieuwere serie zeker iets voor jou. Snowfall biedt een meeslepend verhaal van het overwinnen van obstakels zoals The Wire, waarbij moreel dubbelzinnige personages worden gepresenteerd in een complexe wereld. De serie bestaat uit 6 seizoenen en liep van 2017 tot en met 2023.

Snowfall is gemaakt door John Singleton, Eric Amadio en Dave Andron. Het is losjes gebaseerd op het leven van de LA-drugskoning "Freeway" Rick Ross en volgt de opkomst en ondergang van drugsdealer Franklin Saint, gespeeld door Damson Idris. Ook te zien in de serie zijn onder andere Sergio Peris-Mencheta, Carter Hudson, Emily Rios, Michael Hyatt en Amin Joseph.

Verhaal


Snowfall vindt plaats in Los Angeles tussen 1983 en 1986 en volgt het leven van drugsdealer Franklin Saint (Idris) en zijn familie, die manieren vinden om geld te verdienen met de verkoop van crack cocaïne tijdens de crackepidemie van de jaren 1980 in Zuid-Centraal Los Angeles. Ze jagen op het grote geld, botsen met rivaliserende facties en politieagenten, en raken verstrikt met de CIA.

De serie richt zich ook op het leven van de Mexicaanse worstelaar Gustavo "El Oso" Zapata (Peris-Mencheta), CIA-agent Teddy McDonald (Hudson) en de nicht van een Mexicaanse misdaadbaas, Lucia Villanueva (Rios). Hun levens en de wereld om hen heen zal voor altijd veranderen door de crackepidemie.

Antiheld


Snowfall presenteert een perfecte antiheld in Franklin, wiens opkomst in de drugshandel een soort middelvinger is naar een systeem dat hem heeft weerhouden van het succes dat hij zo graag wil. Het is een verhaal dat een menselijk gezicht geeft aan een vreselijke epidemie die een gemeenschap heeft verwoest.



Franklin is een samengesteld personage, net zo meedogenloos als Avon Barksdale en even zakelijk als Stringer Bell uit The Wire. Met Franklin krijgt het publiek het beste van beide personages in één pakket, maar met een extra laag van politieke intriges, aangezien Franklin en zijn CIA-tegenhanger de drijvende kracht worden achter de crackepidemie in Los Angeles rond 1980.

Spin-off


Na 6 seizoenen moesten we afscheid nemen van Franklin en Snowfall, maar er wordt gewerkt aan een spin-offserie in dezelfde wereld als Snowfall. In deze serie zou Gali Bean haar rol hernemen als Wanda Simmons, de vriendin, en later vrouw, van Leon, de beste vriend van Franklin.



De spin-off zal een voortzetting zijn van het originele verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1990, terwijl South Central LA overgaat van het crack-tijdperk naar de gangster rap-business, met gebieden die zwaar geteisterd worden door bendes. Wanda zou dienen als het verbindende element tussen de oorspronkelijke serie en de spin-off, waarvan wordt verwacht dat het andere hoofdpersonages introduceert. Het is nog niet bekend of andere personages uit de originele serie ook in deze nieuwe spin-off kunnen verschijnen.

Kijken?


Alle seizoenen van Snowfall kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Snowfall is niet zo bekend in Nederland: heb jij eerder iets over deze goed ontvangen serie gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen