search
4 uitstekende boekverfilmingen op Netflix: "een absolute overwinning"
Series / Specials

4 uitstekende boekverfilmingen op Netflix: "een absolute overwinning"

Met het recente Boy Swallows Universe en de eerdere topper The Queen's Gambit.

Verfilmingen van boeken doen het vaak erg goed bij het publiek. De verhalen zijn regelmatig al breed bekend en doordat er een goed verhaal aanwezig is, hoeven de schrijvers van de series niet al te veel beroep te doen op hun eigen fantasie.

Op Netflix vind je vele uiteenlopende series die gebaseerd zijn op een boek of boekenreeks. Hieronder vier series die goed zijn ontvangen en mogelijk nog aan jouw aandacht zijn ontsnapt.

Boy Swallows Universe (2024)



Gebaseerd op: Deze miniserie is gebaseerd op de semi-autobiografische gelijknamige roman van de Australische schrijver Trent Dalton. Het boek verscheen in 2018 en kreeg heel wat heruitgaven in uiteenlopende landen. De serie bestaat uit zeven afleveringen en vind je hier op Netflix.

Rotten Tomatoes: 87% - "Een gevaarlijke wereld wordt bekeken door Eli's dromerige, soms nieuwsgierige en angstige perspectief, zonder de voortdurende bedreigingen waarmee zijn familie wordt geconfronteerd te schuwen, noch zijn bestaan ​​te reduceren tot een neerbuigend snikkend verhaal," aldus Judy Berman van TIME Magazine.



Synopsis: Een jongetje dat in de jaren 80 opgroeit in de buitenwijken van Brisbane, wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het leven en het naderende onheil dat zijn gezin bedreigt.

The Night Agent (2023 - heden)



Gebaseerd op: Deze serie debuteerde met veel succes in 2023 en een tweede seizoen is al aangekondigd. The Night Agent is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse journalist/schrijver Matthew Quirk. Het boek verscheen in 2019. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen en vind je hier op Netflix.

Rotten Tomatoes: 74% - "The Night Agent is bingewatchbare serie als een boek in de trein, maar net zo vergeetbaar. De serie is een routinematige spionagethriller, verteld met een lovenswaardige bravoure," aldus de Critics Consensus.



Synopsis: Een waakzame FBI-agent heeft nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.

Outlander (2014 - heden)



Gebaseerd op: Deze romantische en historische serie debuteerde in 2014 op de Amerikaanse zender Starz en later dit jaar wordt deze afgerond met het tweede deel van seizoen 7. Outlander is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse schrijver Diana Gabaldon. Het eerste boek verscheen in 1991. Een negende boek verscheen in 2019, Go Tell the Bees That I Am Gone. De reeds verschenen afleveringen vind je hier op Netflix.

Rotten Tomatoes: 90% - "Outlander is een unieke, bevredigende bewerking van het bronmateriaal, tot leven gebracht door weelderige landschappen en krachtige chemie tussen de hoofdrolspelers," aldus de Critics Consensus over seizoen 1.



Synopsis: Claire is verpleegster geweest in het Britse leger gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar man Frank is historicus. Op deze reis wil hij meer onderzoek doen naar zijn voorvader, de beruchte Jonathan "Black Jack" Randall, die als kapitein in het Britse leger diende.

The Queen's Gambit (2020)



Gebaseerd op: Deze dramaserie debuteerde in 2020 op Netflix en ondanks de schreeuw om een tweede seizoen blijft The Queen's Gambit een miniserie. Outlander is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Walter Tevis. Het boek verscheen in 1983. De zeven afleveringen van deze miniserie vind je hier op Netflix.

Rotten Tomatoes: 96% - "De voortgang is niet altijd perfect, maar door de energierijke acteerprestatie van Anya Taylor-Joy, de ongelooflijk gerealiseerde historische details en een emotioneel intelligent scenario is The Queen's Gambit een absolute overwinning." aldus de Critics Consensus.



Synopsis: In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet kiezen: kijk jij liever The Queen's Gambit of Outlander?

  • The Queen's Gambit

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Outlander

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen