search
De beste sciencefictionserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Humans'
Series / Specials

De beste sciencefictionserie die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien: 'Humans'

Liefhebbers van sciencefiction zijn enthousiast over Humans, een Britse sf-serie met robots die steeds menselijker worden.

Liefhebbers van sciencefiction zijn laaiend enthousiast over Humans. De Britse sf-serie die in 2015 op Channel 4 werd gelanceerd, krijgt op IMDb een dikke 8,2.

De serie is geschreven door Jonathan Brackley en Sam Vincent. Het verhaal is gebaseerd op het Zweedse sf-drama Real Humans.

Robots


In de serie gaat het vooral over de zoektocht naar de verhoudingen tussen kunstmatige intelligentie en robots met een focus op het sociale, culturele en psychologische effect tijdens de testen.

Deze anthropo-morphistische robots worden in de serie synths genoemd. Naarmate de onderzoeken vorderen worden deze robots steeds menselijker. Maar is de wereld zoals wij die kennen daar al klaar voor?

Sterren


Er zijn 3 seizoenen geproduceerd van elk 8 afleveringen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor deze sterren: Katherine Parkinson, Gemma Chan, Lucy Carless en Tom Goodman-Hill.



Humans speelt zich af in een parallelle wereld in onze huidige tijd. Het laatste ‘must have gadget’ dat op de markt is gebracht voor drukke families is een ‘synth’.

Twee


Dat zijn super hoogontwikkelde robotbedienden die als twee druppels water lijken op de echte levende bediende van het gezin. Al gauw merkt het gezin dat het samenleven met een robot verstrekkende gevolgen heeft.



De huiveringwekkende SF-thriller Humans is nog steeds te streamen op Disney plus.

Kijken: Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wat zeg jij: is Humans een aanrader of zou je deze juist afraden?

  • Aanrader

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Afrader

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen