Dvd-recensie: 'Sleepy Hollow' seizoen 2

Dvd-recensie: Sleepy Hollow seizoen 2

Mooi beeld, mooi geluid en veel leuke extra's!

Jim Pedd, 04-11-2015 12:10

Bedenkers: Phillip Iscove, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Len Wiseman | Cast: Tom Mison (Ichabod Crane), Nicole Beharie (Abbie Mills), Lyndie Greenwood (Jenny Mills), Katia Winter (Katrina Crane) | Zender: Fox | Jaren: 2013 - heden
Een moderne kijk op het in 1820 verschenen korte verhaal The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving is sinds 2013 te zien op Fox. Cetraal staan de avonturen van Ichabod Crane, een soldaat die in 1781 de Headless Horseman doodt. Tegelijk wordt hijzelf gedood, waarna hij 230 jaar later (in het heden) weer ontwaakt. Een strijd tussen de twee ontketent zich"

Ondertussen is de serie in de Verenigde Staten alweer aan zijn derde seizoen toe. Hier in Nederland komt echter nog eerst het tweede seizoen uit op Dvd. Nadat Ichabod Crane (Tom Mison) zijn leven riskeerde om luitenant Abbie Mills (Nicole Beharie) uit het Vagevuur te redden, zijn beiden nog meer in gevaar nu de duistere krachten in Sleepy Hollow sterker worden. Nu Katrina door de Hoofdloze Ruiter gevangen gehouden wordt, en Frank Irving op mysterieuze wijze weer tot leven is gekomen, moeten Ichabod en Abbie instinctief aanvoelen wie ze in vertrouwen kunnen nemen voor hun missie om Moloch voor eens en voor altijd te verslaan ... en de Apocalyps te verhinderen. Ze krijgen echter hulp uit onverwachte hoek, en het seizoen eindigt met een schokkende climax.

Het tweede seizoen is erg goed ontvangen door critici. Op RottenTomatoes is de score 100%, op basis van 11 recensies (gemiddeld gaf men een 8.3 van de 10 aan het seizoen). "Sleepy Hollow blijft een punch leveren in zijn tweede seizoen, met fantastisch schrijfwerk en een boel schrikmomenten."

Met de kijkcijfers zat het verder ook goed. De premièreaflevering van het tweede seizoen trok 5,51 miljoen mensen naar Fox. Gedurende de rest van het seizoen daalde dat aantal naar 4,35 miljoen tegen de tijd dat men aan aflevering 18 toe was, de finale. Als je ook online kijkers etc mee telt, kwam Fox gemiddeld op 6,12 miljoen kijkers per aflevering uit. Een stuk minder dan seizoen 1, dat gemiddeld 8,6 miljoen kijkers trok.Dvd: Sleepy Hollow seizoen 2 | Duur: ongeveer 14 uur | Release: oktober 2014 | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 5x Dvd | EAN: 8-712626-089100 | Met dank aan: 20th Century Fox

De uitgave is een flinke slipcover, waarin vijf afzonderlijke dunne Dvd-hoezen zitten. Elk van die hoezen heeft exact hetzelfde coverdesign en toont de twee hoofdpersonen van de serie. De hoezen zelf hebben op de achterkant de synopsissen van de afleveringen die je op de schijven aantreft. Binnen in de hoesjes verder telkens één schijf, met daarop een monster afgedrukt. Het is jammer dat die ontwerpen het niet gehaald hebben tot de hoezen zelf, want daarmee zou het een veel leukere uitgave geworden zijn.

De uitgave bevat prima beeld. Donkere scènes zijn soms wat te donker, maar dat ligt vermoedelijk deels aan de digitale camera's die gebruikt zijn bij de opnames. Gelukkig zijn de kleuren verder wel mooi en is het geheel nog scherper dan je zou verwachten van een Dvd-uitgave. De soundtrack is verder ook erg goed en biedt een hoop interessante afwisseling. Je merkt dat de sound designers plezier in hun werk gehad hebben bij de monsters.

Extra's
Er zijn veel extra's toegevoegd aan de dvd. Zo is er een kwartier durende mini-docu over de fans van de serie, die kwamen opdraven voor de Comic-Con. Ook is er een 25 minuten durende docu over de grootste verhaallijnen van dit seizoen en eentje die specifiek ingaat op de monsters. Andere wat meer standaard zaken zijn audiocommentaren, verwijderde scènes en een gag reel.Toekomst
Sinds 1 oktober is Sleepy Hollow bezig met zijn derde seizoen. Dat zal uit 18 afleveringen bestaan en wordt tot dusverre redelijk goed bekeken, maar weer minder dan het vorige. De seizoenspremière trok bijvoorbeeld maar 3,46 miljoen kijkers. Hoogtepunt was een crossover met Bones, die 4,57 miljoen kijkers trok.

Lees meer over: bluray, dvd, blu ray, recensie, review, dvd, bluray, recensie, review, sleepy hollow, phillip iscove, alex kurtzman, roberto orci, len wiseman, tom mison, nicole beharie, lyndie greenwood, katia winter

Informatie over de serie: Sleepy Hollow

Populair nieuws