search
CBS-baas over 'Star Trek'
Series / Nieuws

CBS-baas over 'Star Trek'

Waarom gaat de serie naar hun streamingkanaal?

Na jaren van geruchten was er eindelijk een aankondiging. CBS zal in 2017 een gloednieuwe serie lanceren in de Star Trek-franchise. Gek genoeg besloot de Amerikaanse zender de serie niet op tv uit te gaan zenden, maar via het CBS All Access streaming platform. CBS-bons Les Moonves ging daar op in, en onthulde de eerste synopsis.


"Er is veel gesproken over wat we met Star Trek zouden gaan doen. All Access is erg belangrijk voor ons. We blijven goede partner voor Netflix en Hulu. Maar Star Trek is als een familiejuweel, een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. We willen originele content maken voor All Access en dat platform opbouwen. Netflix is onze vriend en onze concurrent. Zij zijn bijvoorbeeld concurrent van [CBS Corps] Showtime. All Access zal nieuwe content maken en gezien de loyaliteit van Star Trek fans, zal het er beter van worden. Er zijn een miljard kanalen daarbuiten, en dankzij Star Trek zullen mensen weten waar All Access om draait."

"Alle series hebben goed gedaan als je kijkt naar streamingcijfers. Daarnaast is Star Trek een gigantische internationale franchise. Onze man die over de internationale distributie gaat wordt helemaal gek. Hij kan niet wachten om op de markt de serie te verkopen. Op dit moment zijn we dankzij de internationale distributie alleen al halverwege het terugverdienen van de kosten. Het risico is dus klein. We denken dat het geweldig wordt en tot meer abonnees leidt. We hebben er veel zin in."


De serie van Alex Kurtzman heeft ook een kleine synopsis gekregen. Die luidt als volgt. De nieuwe Star Trek introduceert nieuwe personages die nieuwe werelden en nieuwe beschavingen bezoeken. Daarnaast verkent de serie de dramatische hedendaagse thema's die onderdeel van de franchise zijn sinds 1966.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen