search
Slechts één bedenkelijk personage wist de hitserie 'Lost' bijna geheel te verpesten
Series / Specials

Slechts één bedenkelijk personage wist de hitserie 'Lost' bijna geheel te verpesten

Er is een personage in 'Lost' die de serie wat minder maakte.

Lost wordt gezien als een van de beste series ooit gemaakt met een grote cast die speelt in de serie. Vanwege de grote cast en de kosten van het filmen, wat voornamelijk gebeurde op locatie in Oahu, Hawaii, was de serie toen een van de duurste op televisie, waarbij alleen de eerste aflevering al meer dan 14 miljoen dollar kostte. Maar er is wel een personage dat de serie bijna geheel verpestte.

Lost is een sciencefictionavontuur-dramaserie gemaakt door Jeffrey Lieber, J. J. Abrams en Damon Lindelof. Het werd uitgezonden van 2004 tot 2010 gedurende zes seizoenen en 121 afleveringen en is geïnspireerd door de film Cast Away uit 2000 met Tom Hanks.

Verhaal


Lost volgt de overlevenden van een commerciële passagiersvliegtuig dat tussen Sydney en Los Angeles vloog en dan is neergestort op een mysterieus eiland ergens in de Stille Oceaan. Dit is de hoofdverhaallijn van de serie, die zich afspeelt op het eiland en de overlevenden volgt.

Iedere aflevering wordt daarnaast aangevuld met flashbacks die op het leven van een van de personages inzoomt voorafgaand aan het vliegtuigongeluk, of met flashforwards, die een vooruitblik op het leven van de personages geeft na het eiland. Daarnaast zijn er ook flash sideways te zien, waarin wordt weergegeven hoe het leven zou zijn verlopen als het vliegtuig nooit neer was gestort.

Jack Shephard


Het personage in kwestie dat Lost bijna verpestte is Jack Shephard, gespeeld door Matthew Fox. Hij is te zien in 113 van de 121 afleveringen en is een van de hoofdpersonages en dus in elk seizoen te zien. Hij is een ruggenmergchirurg, die de leider wordt van de groep overlevenden.De makers van de serie wilden zo graag dat we voor Jack zouden juichen, maar wanneer hij op het scherm verscheen, eindigde je met een frustrerend gevoel. Hij maakte altijd slechte keuzes en toch deed de serie alsof hij het morele kompas van de serie was. Hij was zo humeurig, verwend en arrogant, en hij was constant aan het huilen. De andere personages waren veel interessanter, dus het was teleurstellend om te zien dat ze voortdurend tekort werden gedaan om Jack in het middelpunt van de actie te krijgen.

Groot succes


Oorspronkelijk was Michael Keaton gecast als Jack en zou Jack in de eerste versie van het scenario veel eerder gedood worden door een monster nadat hij bij de cockpit was aangekomen. ABC, het netwerk achter de serie, vertelde de producenten dat ze hem niet zo snel in de serie moesten laten sterven en het scenario werd veranderd. Na de verandering trok Keaton zich terug uit de rol omdat hij zich niet wilde verplichten aan een reguliere serie.Ondanks dat Jack een minder leuk personage was om te zien, werd Lost een groot succes en een van de beste series ooit gemaakt. Het won heel wat prijzen waaronder 11 Emmy Awards, 13 Saturn Awards, een Golden Globe Award en een SAG Award. Heel wat series die volgden waren geïnspireerd op Lost en er zijn ook heel wat referenties naar Lost in heel wat andere series.

Kijken?


Je kan alle seizoenen van Lost bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hoop jij nog altijd op een revival van Lost?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen