search
98% op Rotten Tomatoes: bekijk deze sciencefictionserie zeker als je de kans krijgt
Series / Specials

98% op Rotten Tomatoes: bekijk deze sciencefictionserie zeker als je de kans krijgt

'Torchwood' was na zijn release een groot succes en krijgt een geweldige score.

Toen Doctor Who in 2005 een revival kreeg, hield de populariteit van de serie daar niet op. Een jaar later verscheen namelijk de spin-off Torchwood, die ook een groot succes werd.

Het eerste seizoen van de spin-off Torchwood verscheen in 2006. Nog voor de revival van Doctor Who had showrunner Russell T Davies een idee voor een sciencefictionserie, in de stijl van een Amerikaanse dramaserie als Buffy the Vampire Slayer.

Geheime dienst


Het idee werd op de lange baan geschoven, tot tijdens de revival van Doctor Who het woord Torchwood werd gebruikt. Dit verbond Davies aan zijn eerdere idee en het plan werd doorgezet. De serie was bedoeld voor tieners en volwassenen.

Torchwood speelt zich af in Cardiff, Wales en volgt een geheime dienst die buitenaardse gebeurtenissen op aarde onderzoekt. De dienst is op het randje van crimineel en gebruikt alien technologieën voor eigen gebruik.

Team


Torchwood is een klein, zelfstandig bedrijf dat losstaat van de politie en verder gaat dan de VN. De serie speelt zich af na de finale van Doctor Who seizoen 2, waarin het hoofdkantoor van Torchwood vernietigd werd.In de serie zien we John Barrowman als Captain Jack Harkness, Eve Myers als Gwen Cooper, Kai Owen als Rhys Williams, Gareth David Lloyd als Ianto Jones, Burn Gorman als Owen Harper en Naoko Mori als Toshiko Sato.

Goede score


Op Rotten Tomatoes krijgt Torchwood een score van 98% op de Tomatometer. Van het publiek krijgt de serie 83%. In totaal heeft de serie vier seizoenen.

Helaas is Torchwood momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd bestellen op een van de bekende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Doctor Who lijkt niet zo enorm populair in Nederland: ben jij fan?

 • Ja, ik ben fan

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik ben niet zo'n Doctor Who'er

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen