search

Ons nieuws van dinsdag 2 april 2024

'Loot' seizoen 2: nog steeds een gezellige boel maar geen vooruitgang
Recensie

'Loot' seizoen 2: nog steeds een gezellige boel maar geen vooruitgang

Uitgerekend de makers van een serie over een miljardair lijken niet te weten waar iemand geld aan kan uitgeven.

Regie: Alan Yang, e.a. | Cast: Maya Rudolph (Molly Wells), Nat Faxon (Arthur), Michaela Jaé Rodriguez (Sofia), Joel Kim Booster (Nicholas), Ron Funches (Howard), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 26-31 minuten | Jaar: 2024

Het vorige seizoen van Loot eindigde met iets wat niet voelde als een cliffhanger, maar als een besef: superrijken horen niet te bestaan. Iemand die bij zijn geboorte tien miljoen euro krijgt, hoeft geen dag in zijn leven te werken en kan er toch prima bij zitten. Miljarden bezitten is dus nutteloos en geen enkele miljardair heeft ooit overtuigend het tegendeel beargumenteerd. Maar net zoals de superrijken maakt het nieuwe seizoen van Loot haar beloftes niet waar: de poen wordt amper uitgegeven.

Multimiljardair Molly eindigde het eerste seizoen met de belofte al haar geld te gaan uitgeven, want niemand op deze planeet hoort zo rijk te zijn als zij. Bij aanvang van seizoen twee vindt haar initiatief nog maar weinig navolging onder andere rijken en blijkt het lastig kiezen waar ze haar geld aan gaat spenderen. Ondertussen zijn er volop persoonlijke perikelen op haar kantoor.

Hoewel een tweede seizoen van Loot niet echt nodig was, is het toch fijn dat het er is gekomen. Maya Rudolph is altijd leuk om naar te kijken, vooral in komedie, en ook de overige acteurs doen het prima. De serie verliest geen moment haar vermakelijkheid, maar dat betekent niet dat er geen reden tot kritiek is. Zo is niet elk personage geweldig en blinkt de serie niet uit op de momenten die geïmproviseerd aanvoelen.

Neem Molly's assistent Nicholas: het lijkt alsof acteur Joel Kim Booster het zelf hilarisch vindt om een oppervlakkige bitch te spelen die anderen neerhaalt, maar collega's openlijk afzeiken is eerder iets typisch Amerikaans dan een bron van geslaagde humor. Of Molly's neef Howard: komiek Ron Funches is improviseren gewend, maar hij is er nog steeds niet briljant in.

Toevallig zijn dit de personages die de meeste ruimte krijgen voor emotionele scènes. Maar zij verdienen hun empathie niet helemaal (Nicholas is verwend en gemeen, Howard is lui en teert op Molly's geld) en hun persoonlijke perikelen zijn niet erg boeiend. Dat geldt ook voor de romantiek tussen Molly en haar teamlid Arthur. De acteurs hebben ontzettend fijne chemie, maar het romantische subplot voelt geforceerd en krijgt te weinig aandacht.

En bovendien, hier draait de serie niet om. Loot doet letterlijk een oproep aan achterlijk rijke mensen: geef eens wat van je fortuin uit aan het verbeteren van de wereld. Het grootste mankement is dat dit tweede seizoen wat dat betreft praktisch op z'n gat ligt. Molly komt zelf met een geweldig idee: koop leegstaande panden op en maak daar gratis woningen van voor daklozen. Dat plan wordt weliswaar uitgevoerd, maar die uitvoering krijgt amper aandacht en er wordt totaal niet ingegaan op de positieve (of desnoods negatieve) impact ervan.

Molly is nog steeds behoorlijk met zichzelf bezig, maar krijgt daar nu geen kritiek meer op. In een aflevering over een bezoek aan een kuuroord wordt ze extreem hitsig van een knappe acteur die daar ook aanwezig is. Absoluut om te lachen, maar het lijkt de makers niet te boeien dat Molly's nobele missie steeds meer voelt als een valse belofte.

Wederom is stijve kantoormanager Sofia een van de interessantste personages, al wordt ze niet altijd even goed benut. Een van de afleveringen draait er alleen maar om dat ze stiekem fan is van Taylor Swift. Pas later in het seizoen, wanneer ze begint te daten, komt de complexiteit van dit personage wat meer naar boven: heeft een wereldverbeteraar ruimte voor een liefdesleven en zo ja, hoeveel is ze bereid om daarvoor op te geven?

Het einde van het seizoen lijkt er bijna op aan te sturen dat Molly echt iets teweegbrengt, maar dat blijkt slechts de opzet voor een grap te zijn. Hoe dan ook zit er geen schot in. En dan hebben de makers ook nog het lef ditmaal wel af te sluiten met een opening naar een derde seizoen. Prima, maar hopelijk gaan ze daarin dan ook echt gek doen en eindelijk die miljarden uitgeven, zoals de bedoeling was. Het is echt niet moeilijk om te bedenken wat een mens met tientallen miljarden voor de wereld kan doen.

★★★☆☆

Loot is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarschijnlijk de beste gevangenisserie ooit gemaakt kijk je zo opnieuw: 'Prison Break'
Series / Featured

Waarschijnlijk de beste gevangenisserie ooit gemaakt kijk je zo opnieuw: 'Prison Break'

Prison Break, een populaire serie met vijf seizoenen en 90 afleveringen, houdt fans ademloos geboeid.

Twaalf jaar, van 2005 tot 2017, heeft de serie Prison Break fans aan de buis gekluisterd gehouden. Er zijn vijf seizoenen gemaakt en in totaal zo’n 90 afleveringen. Elke aflevering zit je 45 minuten ademloos te kijken.

De gevangenisserie behoort ondertussen tot de beste in zijn genre. De verhaallijn is geschreven door Paul Scheuring voor Fox, hoewel het idee oorspronkelijk kwam van een vrouwelijke collega. Op IMDb scoort de serie een 8,3.

Golden Globe nominatie


Het eerste jaar werd Prison Break door ruim 10,5 miljoen mensen bekeken. Dat was op FOX op een maandagavond niet meer voorgekomen sinds 1998.

De leadermuziek van Prison Break sleepte in 2006 een Emmy-nominatie in de wacht. De muziek werd gecomponeerd door Ramin Djawadi. De Belgische zangeres Leki nam in het 3e en 4e seizoen de titelsong ‘Over the Rainbow’ voor haar rekening.

Politieke moord


Een onschuldige man wordt veroordeeld op verdenking van een politieke moord. De moord op de vice-president wordt niet licht bestraft en Linc Burrows (Dominic Purcell) wordt in een superbeveiligde gevangenis opgesloten.Zijn jongere broer Wentworth Miller (Michael Scofield) zal alles op alles zetten om zijn broer te redden. Hij bedenkt een geniaal plan om samen uit de gevangenis te ontsnappen. Ga de serie kijken als je wilt weten hoe dat afloopt.

zesde seizoen


Dominic Purcell verkondigde begin 2018 dat er nog een zesde seizoen zit aan te komen. Tot nu toe was daar echter weinig over bekend. Nu weten we dat er iets zit aan te komen maar dat zal zonder de twee broers zijn. En wat precies de verhaallijn zal worden, is nog niet bekendgemaakt.De gevangenis in de serie heet Fox River State Penitentiary. Officieel de Joliet gevangenis in Illinois die buiten gebruik was verklaard. Het eerste seizoen is daar volledig opgenomen. Ook de opnamen binnen in de cellen zijn daar gedraaid. Andere seizoenen zijn gedraaid in Chicago, Woodstock en Ontario.

Kijk Prison Break op: Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Disney-animatieserie heeft de perfecte 100% score op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwste Disney-animatieserie heeft de perfecte 100% score op Rotten Tomatoes

Deze nieuwe Disney-serie blaast iedereen omver en krijgt een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.

Avontuur, science fiction en drama: deze elementen komen tot leven in de gloednieuwe Disney-serie Iwájú. Wat vinden de critici en het publiek eigenlijk van deze nieuwe animatie?

Iwájú speelt zich in het futuristische Lagos in Nigeria af. De serie vertelt het verhaal van het jonge meisje Tola en haar beste vriend Kole, een technologie-expert. Samen ontdekken ze de geheimen van verschillende werelden.

Recensies


De serie is eind februari in première gegaan, maar heeft nu al een goede indruk achtergelaten bij de kijkers. Op het moment van schrijven heeft de serie namelijk een perfect score van 100% op Rotten Tomatoes. Ook het publiek is groot fan van Iwájú en belonen de serie met een score van 81%.

Verschillende recensies prijzen Iwájú om de representatie van de levendige cultuur van Nigeria, terwijl de serie ook de donkere werkelijkheid laat zien.

Afrikaanse cultuur


Zo zegt Decider dat Iwájú "een fascinerende kijk op een futuristische Nigeriaanse stad geeft, met veel slimme karaktermomenten en een Afrobeat-soundtrack die alles met elkaar verbindt."Ook het publiek laat enthousiaste recensies achter op Rotten Tomatoes. Zo noemen de kijkers de serie "origineel", "authentiek" en "prachtig".

Disney+


Ben je benieuwd geworden naar Iwájú? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze '3 Body Problem'-actrice heeft de iconische 'From Dusk Till Dawn'-rol van Salma Hayek overgenomen
Series / Nieuws

Deze '3 Body Problem'-actrice heeft de iconische 'From Dusk Till Dawn'-rol van Salma Hayek overgenomen

Iedereen kent haar nu als Auggie Salazar van 3 Body Problem, maar hoe zag haar carrière voor deze hitserie eruit?

Sinds 3 Body Problem uit is, is actrice Eiza González enorm populair geworden. Binnenkort zal ze samen met Henry Cavill verschijnen in The Ministry of Ungentlemanly Warfare, maar hoe zag haar carrière er voor 3 Body Problem eigenlijk uit?

3 Body Problem is de gloednieuwe hitserie van Game of Thrones makers David Benioff en D.B. Weiss. González schittert in de hoofdrol als Auggie Salazar, maar dit is zeker niet de eerste grote rol voor de actrice.

Carrière


De Mexicaanse actrice en zangeres werd in 2007 bekend toen ze de hoofdrol in de kinderserie Lola, érase una vez speelde. Ze bouwde langzaam maar zeker haar naamsbekendheid op en brak in 2014 echt door.

González werd namelijk gecast in From Dusk Till Dawn: The Series in dezelfde rol als de Mexicaanse actrice, Salma Hayek. From Dusk Till Dawn: The Series is onderdeel van de From Dusk Till Dawn-franchise.

Dezelfde rol


Hayek speelde Santanico Pandemonium/Kisa in de hitfilm From Dusk Till Dawn (1996). Bijna 20 jaar later kwam de serie uit, waarvoor González dus gecast was als Santanico Pandemonium/Kisa.Het lukte González om haar personage op een unieke manier te spelen: fel en dramatisch. González slaagde erin om de tragedie van haar personage te laten zien, door de tegenstrijdige kenmerken van Kisa te benadrukken.

Te streamen op Apple TV+


Stream de film uit 1996 op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere en psychologische thriller toont spierballen op Netflix en vliegt top 10 in
Films / Netflix Kijktip

Duistere en psychologische thriller toont spierballen op Netflix en vliegt top 10 in

De derde film in de Unbreakable-filmreeks van M. Night Shyamalan staat nu op Netflix en trekt veel kijkers.

Vorige week verscheen de prijzige grauwe superheldenfilm Glass op Netflix. De film van M. Night Shyamalan staat nu op plaats vijf in de Netflix Top 10 en lijkt daarmee zeer in trek bij de abonnees.

De film is een vervolg op Unbreakable uit 2000 en Split uit 2016. De belangrijkste gezichten uit die films zijn dan ook terug, met Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy en Anya Taylor-Joy. Sarah Paulson is een groot nieuw gezicht in Glass.

Wisselend succesvol


Aan de wereldwijde bioscoopkassa's deed Glass het prima door bijna $250 miljoen op te halen bij een productiebudget van "slechts" $20 miljoen. De ontvangst onder het publiek bleek ook netjes met een 6,6 op de IMDb en 67 procent als Audience Score op Rotten Tomatoes.

De recensenten waren minder enthousiast. De Tomatometer staat op slechts 37 procent na 410 recensies. "M. Night Shyamalan is met enkele momenten in Glass op zijn best met zijn kenmerkende twist-rijke franchise-opbouw, maar stelt uiteindelijk teleur met deze afsluiting van de langverwachte trilogie."

Nu op Netflix


Heb je Glass nog niet gezien, dan heb je nu de uitgelezen kans om de film alsnog mee te pakken. Je vindt de alternatieve en originele superheldenfilm nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Believers': tot de laatste aflevering blijft het gissen waar dit verhaal naartoe zal gaan
Recensie

'The Believers': tot de laatste aflevering blijft het gissen waar dit verhaal naartoe zal gaan

Drie ondernemers zetten een boeddhistische tempel om in een geldmachine.

Regie: Wattanapong Wongwan | Cast: Teeradon Supapunpinyo (Win), Pachara Chirathivat (Game), Achiraya Nitibhon (Dear), Surasee Patham (Abbot Kiw), Channarong Khuntee-tao (Tang) e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 37-59 minuten | Jaar: 2024

Drie jonge ondernemers zien hun dromen uiteenspatten wanneer een door hen ontwikkeld computerspel wordt gehackt en al zijn marktwaarde verliest. Omdat ze voor de ontwikkeling van het spel een flinke lening hadden afgesloten, blijven ze zitten met een fikse schuld. Voor de afbetaling daarvan stuit het drietal op een wel heel creatieve oplossing: een boeddhistische tempel opkopen en uitbuiten.

Doordat The Believers direct begint met het moment dat alles in gang zet krijgen we niet echt de kans om de personages te leren kennen alvorens de situatie escaleert. Dat heeft echter een positief effect op de kijkervaring, want het achterhouden van informatie zorgt ervoor dat hun handelingen en motivaties mysterieus en spannend zijn. De moraliteit van de personages speelt al snel een rol wanneer de tempel een plek wordt voor dubieuze praktijken zoals de productie van harddrugs.

Religie en kapitalisme kruisten elkaar eerder op vergelijkbare wijze in Ozark, waarin een kerk werd gebouwd om geld te kunnen witwassen. Ook The Believers roept de vraag op hoe ethisch het is om een tempel te runnen wanneer commercieel gewin de voornaamste reden is, maar laat de antwoorden aan de kijker. Dat die geen waarheid opgedrongen krijgt maar zelf over deze vraagstukken mag nadenken, maakt duidelijk dat de makers hun publiek serieus nemen.

Het verhaal krijgt een extra wending en thematisch uitbreiding met de introductie van een personage dat geen interesse heeft in het geld dat in de tempel omgaat, maar wel een ziekelijk verlangen naar macht heeft. Hierdoor komt zijn doel, het vergaren van populariteit, gelijk te staan aan dat van de ondernemers: zo veel mogelijk geld verdienen met de tempel door dus zo veel mogelijk bezoekers te trekken. Dat dit niet onopgemerkt blijft bij prominente politieke figuren, onderstreept hoe kapitaal voor politieke macht kan zorgen.

The Believers bevat bijna nergens ook maar een vleugje voorspelbaarheid. Het enige dat steevast terugkomt is dat de situatie alsmaar escaleert. Ondanks de toenemende stress bij de personages blijft het camerawerk vrij statisch. Als hier een ontwikkeling in had gezeten, had dit wellicht gezorgd voor meer dynamiek en het was het makkelijker geweest om met de personages mee te leven.

Er zijn tal van series waarin de thematiek zodanig de boventoon voert dat die afbreuk doet aan de spanningsboog, maar The Believers heeft daar gelukkig geen last van. De serie snijdt allerlei thema's aan en roept volop vragen op, maar behoudt een stevige focus op het plot. Door de goed uitgewerkte personages en plotlijnen blijft het tot de laatste aflevering gissen waar het verhaal naartoe zal gaan. Het einde maakt veel waar en biedt tegelijkertijd perspectief voor een volgend seizoen.

★★★★☆

The Believers is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In deze Disney-serie maakte Zendaya uit 'Dune' en 'Euphoria' ooit haar debuut als actrice
Series / Nieuws

In deze Disney-serie maakte Zendaya uit 'Dune' en 'Euphoria' ooit haar debuut als actrice

Zendaya werd een Disney-ster door de serie 'Shake It Up', waarin ze de hoofdrol speelde naast Bella Thorne.

Voordat Zendaya een grote ster werd door rollen in Dune en Euphoria, was ze een Disney-ster, die haar debuut maakte als actrice in de serie Shake It Up. In deze komedieserie speelde ze de hoofdrol van Rocky Blue naast Bella Thorne die de rol speelde van Rocky's beste vriendin CeCe Jones.

Shake It Up is gemaakt door Chris Thompson en was te zien op Disney Channel vanaf 7 november 2010 in de Verenigde Staten en vanaf 2011 in een aantal Europese landen. Het bestaat uit 75 afleveringen, verdeeld in drie seizoenen. Een vierde seizoen, getiteld Shake it Up 4-Ever, was gepland, maar Disney Channel heeft de serie toen niet vernieuwd. Naast Zendaya en Thorne speelden ook Davis Cleveland, Roshon Fegan, Adam Irigoyen en Kenton Duty mee in de serie.

Verhaal


Shake It Up volgt de avonturen van beste vrienden CeCe Jones (Thorne) en Rocky Blue (Zendaya), die met de hulp van Rocky's broer Ty (Fegan) en zijn beste vriend Deuce Martinez (Irigoyen) hun dromen vervullen om professionele dansers te worden wanneer ze rollen als dansers krijgen in een lokale show genaamd Shake It Up, Chicago!.

CeCe en Rocky moeten omgaan met hun nieuwe omstandigheden terwijl ze hun sociale status op school behouden, CeCe's kleine broertje Flynn (Cleveland) in de gaten houden en de streken van hun tv-show, waaronder het evenaren van de vaardigheden van hun concurrentie, met name het broer-en-zus-duo Gunther en Tinka (Duty en Caroline Sunshine).

Soundtrack


Zangeres en voormalig Disney-sterretje Selena Gomez zingt het themalied Shake It Up, dat bij elke aflevering te horen was. Ook Zendaya en Thorne hebben een aantal liedjes gemaakt voor de serie, die te horen zijn op de soundtrack van Shake It Up. Zo heb je onder andere de liedjes Watch Me en Contagious Love waarop Zendaya te horen is samen met Thorne.In 2012, tussen de release van seizoen 2 en 3, kwam ook een film uit, genaamd Shake It Up: Made in Japan, die diende als een extra lange seizoensfinale van seizoen 2. In deze film van 90 minuten lang bevinden CeCe en Rocky zich in Japan waar ze schitteren in een interactieve dansvideospel.

Andere Disney-serie


Na Shake It Up en voordat ze te zien zou zijn in onder andere Euphoria, Dune en de Spider-Man-films, speelde Zendaya nog de hoofdrol in een andere Disney-serie. K.C. Undercover kwam zo'n twee jaar na Shake It Up uit en liep van 2015 tot en met 2018.De serie bestaat net als Shake It Up uit 75 afleveringen, verdeeld in drie seizoenen. Zendaya speelt de hoofdrol van K.C. Cooper, een middelbare scholier die traint om net als haar ouders een undercover-spion te worden.

Kijken?


Je kan Zendaya in Shake It Up zien die op Disney+ te vinden is. Ook de andere Disney-serie waarin ze te zien is, K.C. Undercover, kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe ziet 'Star Trek'-eyecatcher Deanna Troi er tegenwoordig uit en acteert ze nog?
Series / Specials

Hoe ziet 'Star Trek'-eyecatcher Deanna Troi er tegenwoordig uit en acteert ze nog?

Marina Sirtis is vooral bekend van haar rol als Deanna Troi in de 'Star Trek'-wereld, maar ze speelde ook in tal van andere projecten.

Star Trek is een grote franchise die bestaat uit heel wat films, series, strips en videospellen. Een van de eyecatchers in de Star Trek-wereld is Deanna Troi, die gespeeld wordt door de Britse-Amerikaanse actrice Marina Sirtis. Ze speelde deze rol gedurende de zeven seizoenen van Star Trek: The Next Generation en hernam deze rol in een aantal andere films en series in de Star Trek-wereld. Maar wat is Sirtis nu mee bezig?

Sirtis, die Griekse roots heeft, groeide op in Londen. Haar ouders wilden niet dat ze een acteercarrière begon. Daarom volgde ze stiekem acteerlessen bij de Royal Shakespeare Company, die verbonden is met de Guild Hall of Music and Drama School. Ze begon haar carrière in het theater en stapte daarna over naar televisiewerk en films.

Begin


In het begin van haar carrière speelde Sirtis verschillende gastrollen in Britse televisieseries. Zo verscheen ze in Raffles (1977), Who Pays the Ferryman (1977), Hazell (1978), Minder (1979), de sitcom Up the Elephant and Round the Castle (1985) en The Return of Sherlock Holmes (1986).

Na enkele rollen in Britse televisieseries had ze in 1978 haar eerste rolletje in een televisiefilm The Thief of Baghdad met onder andere Kabir Bedi, Peter Ustinov en Ian Holm. Ze had ook bijrollen in films als The Wicked Lady uit 1983 met Faye Dunaway, Death Wish 3, waarin haar personage een verkrachtingsslachtoffer is en Blind Date waarin ze een sekswerker speelt die wordt vermoord door een gek.

Deanna Troi


In 1986 verhuisde Sirtis naar de Verenigde Staten, waar ze auditie deed voor de rol van Macha Hernandez in Star Trek: The Next Generation. Denise Crosby deed auditie voor de rol van Deanna Troi. Uiteindelijk werd besloten dat Sirtis de rol van Deanna Troi kreeg, terwijl het karakter Macha Hernandez Tasha Yar ging heten en door Crosby zou worden gespeeld.Sirtis herinnert zich dat op de dag dat ze het telefoontje kreeg waarin haar de rol werd aangeboden van Deanna Troi, ze eigenlijk aan het inpakken was om terug te keren naar Londen omdat haar visum van zes maanden was verlopen en haar acteercarrière niet wilde vlotten.

Star Trek


Sirtis speelde de rol van Deanna Troi gedurende de zeven jaar dat Star Trek: The Next Generation liep. Daarna zou ze ook in andere Star Trek-projecten spelen. Zo is Sirtis ook te zien als Deanna Troi in de films Star Trek Generations (1994), Star Trek: First Contact (1996), Star Trek: Insurrection (1998) en Star Trek: Nemesis (2002).Ook in verschillende Star Trek-series is ze te zien als Deanna Troi. Zo verschijnt Sirtis in drie afleveringen van Star Trek: Voyager, in de laatste aflevering van Star Trek: Enterprise en in het eerste en derde seizoen van Star Trek: Picard. Hierboven zie je een recente clip uit Star Trek: Picard, te zien op Prime Video.

Ander werk


Naast haar vele werk als Deanna Troi in de verschillende Star Trek-projecten, deed Sirtis ook veel ander werk. Haar eerste rol na het einde van Star Trek: The Next Generation in 1994 was in de serie Heaven Help Us. Ze speelde sindsdien kleine rollen in heel wat series waaronder Grey’s Anatomy, Without a Trace, Girlfriends, The Closer, NCIS en Titans. Ook in films was ze te zien zoals Crash (2004), The Grudge 3 (2009) en Little Dead Rotting Hood (2016).

Sirtis heeft ook veel stemacteerwerk gedaan in haar carrière. Zo leende ze haar stem aan onder andere Matriarch Benezia in de Mass Effect-videogameserie, Queen Bee in DC’s Young Justice-serie, Demona in Gargoyles en Elena in het videospel XCOM 2: War of the Chosen.

Toekomst


De laatste projecten waarin Sirtis te zien was, waren de televisiefilms A Thousand Little Cuts uit 2022 en Love's Greek to Me uit 2023 en Star Trek: Picard. Maar er staat een nieuwe film op de planning waarin ze te zien zal zijn: de scifi-film Dream Hacker, waarin ze de rol van Charlotte zal spelen.

Bekijk op instagram
Dream Hacker, geschreven en geregisseerd door Richard Colton, is nu in post-productie en zal dus binnenkort uitkomen. Sirtis denkt dus nog niet aan stoppen en is na al die jaren nog steeds aan het acteren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu nieuw op Disney+: wat voor een serie is 'Renegade Nell'?
Series / Specials

Nu nieuw op Disney+: wat voor een serie is 'Renegade Nell'?

De Britse serie 'Renegade Nell' volgt Nell Jackson, een jonge vrouw die wordt beschuldigd van moord en daardoor een beruchte struikrover wordt.

Sinds vorige week vrijdag kan je op Disney+ genieten van de nieuwe Britse serie Renegade Nell. Deze historische avonturenserie is geschreven door Sally Wainwright met Louisa Harland in de hoofdrol als Nell Jackson, een jonge vrouw die op de vlucht moet nadat ze beschuldigd wordt van moord.

Naast Harland, die je kan kennen van de serie Derry Girls, spelen ook onder andere Joely Richardson, Adrian Lester, Nick Mohammed, Craig Parkinson, Florence Keen, Frank Dillane en Alice Kremelberg mee in de serie. Renegade Nell is vol avontuur, actie, magie en humor.

Verhaal


Renegade Nell speelt zich af in Engeland in de 18e eeuw en volgt Nell Jackson, die valselijk beschuldigd wordt van moord. Ze vlucht weg met haar twee zussen en wordt een vrouwelijke struikrover en de meest gevreesde struikrover van het land.

Maar wanneer een magische geest genaamd Billy Blind verschijnt, realiseert Nell zich dat haar lot groter is dan ze ooit had gedacht. De magische Billy geeft Nell krachten die haar helpen om elke strijd te winnen. Ze komt onder andere in aanraking met koningin Anne en ze zal een rol spelen in de machtsstrijd die zich afspeelt op de Europese slagvelden.

Krachten


In de trailer van Renegade Nell krijg je al een beeld te zien van wat je kan verwachten van de serie. Zo toont het onder andere hoe Nell's krachten werken. Billy Blind, een elfje ter grootte van Tinker Bell, vliegt Nell's mond binnen en haar krachten worden van daaruit geactiveerd. Het is alsof Billy degene is met de krachten, maar ze kunnen alleen worden gebruikt met een menselijke gastheer.Wanneer dat gebeurt, verwijden haar pupillen zich volledig en gaat het haar op haar armen recht overeind staan als een tintelend Spidey-gevoel. Nell omarmt de nieuw ontdekte vermogens, maar wordt in de war gebracht door Billy's bestaan. Zo vraagt ze zich af waarom Billy er is.

Kijken?


Waarom Nell deze krachten heeft gekregen en waarom iemand haar voor moord beschuldigd, zie je in Renegade Nell, dat bestaat uit acht afleveringen, en sinds vrijdag 29 maart op Disney+ staat. En noem haar vooral niet Nelly.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek het nieuwe 'Parasyte: The Grey': de Koreaanse horrorhit op Netflix
Series / Nieuws

Ontdek het nieuwe 'Parasyte: The Grey': de Koreaanse horrorhit op Netflix

Het belooft een spannende en vooral griezelige serie te worden die je vast niet alleen wil kijken.

Sinds de komst van Squid Game realiseerde Netflix zich na het zien van de ongekende populariteit van de serie dat vaker naar Zuid-Korea gekeken moet worden. En dat hebben ze nu weer gedaan.

De streamingdienst komt namelijk binnenkort met de nieuwe horrorserie Parasyte: The Grey. De serie is een live-action adaptatie van een bestaand manga verhaal, en Netflix weet na het succes van One Piece dat dit ook zomaar eens zou kunnen werken.

Trouw aan bronmateriaal of creatieve vrijheid?


Parasyte: The Grey is gebaseerd op Parasyte, de manga van Hitoshi Iwaaki, en speelt zich af in hetzelfde universum. De serie vindt echter plaats op een nieuwe locatie en is een origineel verhaal.

Regisseur Yeon Sang-ho vertelde dat de serie eer doet aan het bronmateriaal, dat "een vaste waarde was voor degenen onder ons die gepassioneerd waren over manga en animatie, maar de kans om erop voort te bouwen en iets nieuws te creëren niet alleen een grote eer is, maar ook een droom die uitkomt."

Parasieten en gedoemde gastheren


In Parasyte: The Grey overleeft een jonge vrouw, genaamd Su-in, een auto-ongeluk maar ze lijkt anders dan normaal. Het blijkt dat ze een van de vele mensen is die geïnfecteerd zijn door parasieten. De meeste van deze slachtoffers verliezen echter de controle over hun geest en worden moordenaars die worden gecontroleerd door de indringers.Su-in bevindt zich echter in een vreemde staat waarin ze een half mutant is en haar geest en menselijkheid kan behouden.

Kijk vanaf komende vrijdag alle afleveringen van Parasyte: The Grey op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar met 'One Day'? Schakel dan over naar deze onweerstaanbare serie op Disney+
Series / Featured

Klaar met 'One Day'? Schakel dan over naar deze onweerstaanbare serie op Disney+

Deze serie op Disney+ is perfect voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de hitserie One Day.

One Day was de perfecte combinatie van wegzwijmelen en heel hard huilen. De nieuwe serie tilde het verhaal van de gelijknamige film naar een ander niveau en zorgde voor niets minder dan magie. One Day is echter niet de enige onweerstaanbare serie die je gezien moet hebben.

Liefde, verdriet en familie. Deze thema's stonden centraal in One Day, maar ook in de serie This is Us. Maker Dan Fogelman kreeg het voor elkaar om een serie te creëren die dicht tegen perfectie aan zit.

This is Us


This is Us gaat over het koppel Jack (Milo Ventimiglia) en Rebecca Pearson (Mandy Moore). In 1980 verwachten zij een drieling, maar één van de kinderen sterft tijdens de geboorte. Het koppel besluit een zwart jongetje te adopteren.

De serie speelt zich af in het heden, maar gebruikt op een slimme manier flashbacks om gebeurtenissen uit het verleden te laten zien. Dit geeft de serie een enorme emotionele lading.

Cast en crew en prijzen


De serie snijdt enkele heftige thema's aan, maar de jonge cast (Sterling K. Brown als Randall, Chrissy Metz als Kate en Justin Hartley als Kevin) weten zich goed staande te houden op deze momenten.This is Us wordt geprezen met een stevige 94% op Rotten Tomatoes en heeft ook enkele prijzen gewonnen voor het schrijf- en acteerwerk. Zo won Brown een Golden Globe, Screen Actors Guild Award en een Emmy voor zijn acteerwerk. De rest van de cast en de serie zelf zijn meerdere keren genomineerd voor Emmy's en Golden Globes.

Disney+


Stream This is Us op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een 8,6 is deze flamboyante fantasyserie veruit de grappigste serie die je op Disney+ kan vinden
Series / Specials

Met een 8,6 is deze flamboyante fantasyserie veruit de grappigste serie die je op Disney+ kan vinden

'What We Do in the Shadows' is geen standaard vampierserie...

Hoewel horrorseries over vampiers de kijker meestal de stuipen op het lijf jagen, kunnen ze soms ook heel grappig zijn. Vooral wanneer ze gaan over vampiers die moeten zien te overleven in de moderne wereld.

Dat is het geval in de serie What We Do in the Shadows, een horror-comedy-mockumentary gemaakt door Jemaine Clement. Het eerste seizoen kwam uit in maart 2019. De serie is deel van een grotere franchise, die begon met een gelijknamige film in 2014.

Niet makkelijk


What We Do in the Shadows gaat over de traditionele vampiers Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry) en Nadja (Natasia Demetriou). Samen met energievampier Colin Robinson (Mark Proksch) delen zij een woning in Staten Island, New York.

Dit huis wordt onderhouden door Nandors familiar Guillermo (Harvey Guillén). Het "leven" als ondoden gaat hen niet altijd makkelijk af, want de vampiers botsen vaak met moderne gebruiken, andere bovennatuurlijke wezens, en niet te vergeten: elkaar.

Goede score


Daar komt nog bij dat Guillermo zijn taken als familiar probeert te balanceren met zijn grote wens om zelf een vampier te worden, terwijl hij eigenlijk een afstammeling van de beruchte Nederlandse vampierjager Van Helsing is.What We Do in the Shadows werd na zijn release enorm goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van maar liefst 97% op de Tomatometer. Het publiek is bijna net zo enthousiast en geeft een score van 93%.

Disney+


Op IMDb krijgt de serie een 8,6/10. Bovendien heeft What We Do in the Shadows een plek in de top 250 series van die site. Daarin staat de serie namelijk op nummer 179.

Inmiddels zijn er vijf seizoenen van de serie en een zesde is onderweg. Bekijk What We Do in the Shadows op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
98% op Rotten Tomatoes: bekijk deze sciencefictionserie zeker als je de kans krijgt
Series / Specials

98% op Rotten Tomatoes: bekijk deze sciencefictionserie zeker als je de kans krijgt

'Torchwood' was na zijn release een groot succes en krijgt een geweldige score.

Toen Doctor Who in 2005 een revival kreeg, hield de populariteit van de serie daar niet op. Een jaar later verscheen namelijk de spin-off Torchwood, die ook een groot succes werd.

Het eerste seizoen van de spin-off Torchwood verscheen in 2006. Nog voor de revival van Doctor Who had showrunner Russell T Davies een idee voor een sciencefictionserie, in de stijl van een Amerikaanse dramaserie als Buffy the Vampire Slayer.

Geheime dienst


Het idee werd op de lange baan geschoven, tot tijdens de revival van Doctor Who het woord Torchwood werd gebruikt. Dit verbond Davies aan zijn eerdere idee en het plan werd doorgezet. De serie was bedoeld voor tieners en volwassenen.

Torchwood speelt zich af in Cardiff, Wales en volgt een geheime dienst die buitenaardse gebeurtenissen op aarde onderzoekt. De dienst is op het randje van crimineel en gebruikt alien technologieën voor eigen gebruik.

Team


Torchwood is een klein, zelfstandig bedrijf dat losstaat van de politie en verder gaat dan de VN. De serie speelt zich af na de finale van Doctor Who seizoen 2, waarin het hoofdkantoor van Torchwood vernietigd werd.In de serie zien we John Barrowman als Captain Jack Harkness, Eve Myers als Gwen Cooper, Kai Owen als Rhys Williams, Gareth David Lloyd als Ianto Jones, Burn Gorman als Owen Harper en Naoko Mori als Toshiko Sato.

Goede score


Op Rotten Tomatoes krijgt Torchwood een score van 98% op de Tomatometer. Van het publiek krijgt de serie 83%. In totaal heeft de serie vier seizoenen.

Helaas is Torchwood momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd bestellen op een van de bekende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.