search
Met een 8,6 is deze flamboyante fantasyserie veruit de grappigste serie die je op Disney+ kan vinden
Series / Specials

Met een 8,6 is deze flamboyante fantasyserie veruit de grappigste serie die je op Disney+ kan vinden

'What We Do in the Shadows' is geen standaard vampierserie...

Hoewel horrorseries over vampiers de kijker meestal de stuipen op het lijf jagen, kunnen ze soms ook heel grappig zijn. Vooral wanneer ze gaan over vampiers die moeten zien te overleven in de moderne wereld.

Dat is het geval in de serie What We Do in the Shadows, een horror-comedy-mockumentary gemaakt door Jemaine Clement. Het eerste seizoen kwam uit in maart 2019. De serie is deel van een grotere franchise, die begon met een gelijknamige film in 2014.

Niet makkelijk


What We Do in the Shadows gaat over de traditionele vampiers Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry) en Nadja (Natasia Demetriou). Samen met energievampier Colin Robinson (Mark Proksch) delen zij een woning in Staten Island, New York.

Dit huis wordt onderhouden door Nandors familiar Guillermo (Harvey Guillén). Het "leven" als ondoden gaat hen niet altijd makkelijk af, want de vampiers botsen vaak met moderne gebruiken, andere bovennatuurlijke wezens, en niet te vergeten: elkaar.

Goede score


Daar komt nog bij dat Guillermo zijn taken als familiar probeert te balanceren met zijn grote wens om zelf een vampier te worden, terwijl hij eigenlijk een afstammeling van de beruchte Nederlandse vampierjager Van Helsing is.What We Do in the Shadows werd na zijn release enorm goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van maar liefst 97% op de Tomatometer. Het publiek is bijna net zo enthousiast en geeft een score van 93%.

Disney+


Op IMDb krijgt de serie een 8,6/10. Bovendien heeft What We Do in the Shadows een plek in de top 250 series van die site. Daarin staat de serie namelijk op nummer 179.

Inmiddels zijn er vijf seizoenen van de serie en een zesde is onderweg. Bekijk What We Do in the Shadows op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij What We Do in the Shadows gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen