search
'Sons of Anarchy' werd een stuk minder leuk door slechts één personage
Series / Specials

'Sons of Anarchy' werd een stuk minder leuk door slechts één personage

Er is een personage in 'Sons of Anarchy' die de serie verpestte.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de beste series die nooit een Emmy heeft gewonnen, is Sons of Anarchy. Dit motorrijdersdrama is gemaakt door Kurt Sutter en geïnspireerd door William Shakespeare's Hamlet. Het liep van 2008 tot en met 2014 gedurende 7 seizoenen. Het was een geweldige serie met Charlie Hunnam in de hoofdrol, maar er is ook een personage dat de serie mogelijk voor je verpest(te).

Hunnam speelt de rol van Jax Teller, lid van de gelijknamige motorclub en de belangrijkste protagonist van de serie. Hij brengt het grootste deel van de serie door als de vicepresident van de Sons of Anarchy Motorcycle Club's Redwood Original (SAMCRO), gevestigd in Charming, Californië. Na seizoen vier neemt hij het presidentschap op zich voor de rest van de serie.

Verhaal


Elk seizoen van Sons of Anarchy omvat parallelle verhaallijnen die met elkaar verweven zijn en elkaar overlappen met de focus zowel op het leven van Jax Teller als op SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original), het "Mother Charter" van de organisatie gevestigd in Charming, Californië. SAMCRO houdt zich bezig met wapenhandel in het westen van de Verenigde Staten en heeft te maken met rivaliserende bendes, politici en autoriteiten.

Als vicepresident en later president van SAMCRO worstelt Jax met het managen van de club en de erfenis van zijn overleden vader, John Teller. Hij staat vaak op gespannen voet met zijn stiefvader, Clay Morrow, die de club heeft overgenomen sinds de dood van John, en die nu ook getrouwd is met Jax's moeder en weduwe van John, Gemma Teller Morrow. Jax worstelt ook met zijn relaties met zijn jeugdliefde, Tara Knowles, en zijn jeugdvriend, Opie Winston.

Hells Angels


SAMCRO haalt zijn inspiratie uit de Hells Angels Motorcycle Club. De serie bevat speciale gastoptredens van echte leden van de Hells Angels. Zo diende David Labrava, een lid van het Oakland Charter van Hells Angels in het echte leven, als technisch adviseur en speelde hij ook de terugkerende rol van Happy Lowman.



Sons of Anarchy was een groot succes en kreeg daardoor zelfs een spin-offserie met Mayans M.C., die liep van 2018 tot en met 2023 gedurende 5 seizoenen. Mayans M.C. speelt zich af tweeënhalf jaar na de gebeurtenissen van Sons of Anarchy en speelt zich honderden kilometers verderop af in het fictieve Californische grensstadje Santo Padre. De serie richt zich op de strijd van Ezekiel "EZ" Reyes (J. D. Pardo), lid van het Mayans Motorcycle Club Charter gevestigd aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, die uiteindelijk opklimt tot president van het charter.

Tara Knowles


Ondanks dat de serie goed was en heel wat leuke personages had, is er een personage dat Sons of Anarchy verpestte en dat was Dr. Tara Knowles. Maggie Siff speelde op prachtige wijze deze rol van een neonatale chirurg, die samen is met Jax Teller. Ze verhuisde kort voor de gebeurtenissen van de serie terug naar Charming, Californië, waar de serie zich afspeelt. In seizoen 5 worden Jax en Tara man en vrouw. Ze is ook de moeder van zijn zoon Thomas en stiefmoeder van Abel.



Met dat gezegd te hebben, voelt Reddit-gebruiker HappyDaze84 dat Tara "het verdient om te winnen" als het personage dat de show verpest. Hoe dieper Tara in de wereld van SAMCRO terechtkwam, hoe meer ze haar onafhankelijkheid verloor, waardoor ze een belemmering werd voor Jax. Haar uiteindelijke dood door toedoen van Gemma Teller (Katey Segal) diende als een keerpunt voor Gemma en had daardoor invloed op de serie.

Kijken?


Alle seizoenen van Sons of Anarchy kan je kijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij het hiermee eens: Dr. Tara Knowles verpestte de serie Sons of Anarchy toch best wel een beetje

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen