search
De beste scifi-serie van dit moment kreeg voor het nieuwste seizoen de volle 100% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De beste scifi-serie van dit moment kreeg voor het nieuwste seizoen de volle 100% op Rotten Tomatoes

Het vierde seizoen van 'For All Mankind' kreeg net als het tweede seizoen een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Heb je je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als de wereldwijde ruimtewedloop tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie nooit was geëindigd? De sciencefiction-dramaserie For All Mankind geeft je daar een antwoord op. De serie bestaat intussen al uit vier seizoenen waarvan het tweede en vierde seizoen een perfecte score heeft gekregen op Rotten Tomatoes.

Gemaakt door Ronald D. Moore, Matt Wolpert en Ben Nedivi, vertelt de serie een alternatieve geschiedenis waarin wordt afgebeeld wat er zou zijn gebeurd als de wereldwijde ruimtewedloop nooit was geëindigd nadat de Sovjet-Unie erin slaagt om als eerste met een bemanning op de maan te landen, voorafgaand aan de Verenigde Staten.

Grote cast


De titel van de serie is geïnspireerd op de maanplakkaat achtergelaten op de maan door de bemanning van Apollo 11, waarop onder andere staat "We kwamen in vrede voor alle mensen" oftewel in het Engels "We Came in Peace for All Mankind".

For All Mankind bestaat uit een grote cast met onder andere Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Sonya Walger en Krys Marshall. De serie bevat ook veel historische figuren, die gespeeld worden door acteurs of te zien zijn in archiefbeelden, waaronder Apollo 11 astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins, raketwetenschapper Wernher von Braun, astronaut Sally Ride, Amerikaanse senatoren Ted Kennedy en Gary Hart en Amerikaanse presidenten John F. Kennedy, Richard Nixon, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush en Bill Clinton.

Verhaal


For All Mankind speelt zich af in een alternatieve tijdlijn die begint in 1969 met de Sovjet-kosmonaut Alexei Leonov die de eerste mens is die op de maan landt. Dit feit heeft een verwoestend effect op het moraal bij NASA, maar het betekent eveneens de start van een Amerikaanse poging om de achterstand in te halen.Met de Sovjet-Unie die nadruk zet op diversiteit door een vrouw op te nemen in daaropvolgende landingen, worden de Verenigde Staten gedwongen om het tempo bij te houden en ook vrouwen en minderheden op te leiden die grotendeels werden uitgesloten in de eerste decennia van de Amerikaanse ruimteverkenning. Elk volgend seizoen speelt zich 10 jaar later af, waarbij seizoen twee plaatsvindt in de jaren 1980, seizoen drie in de jaren 1990 en seizoen vier in de jaren 2000.

Perfecte score


Intussen zijn er vier seizoenen uitgebracht van For All Mankind met het eerste seizoen dat uitkwam in 2019. Dit is het seizoen dat de kleinste score heeft gekregen op Rotten Tomatoes met 74%. Vanaf het tweede seizoen was de serie veel beter en kreeg het een perfecte score voor zowel het tweede als het vierde seizoen. Het derde seizoen was ook heel goed en had bijna een perfecte score met 97%.De schrijvers van de serie zeiden dat ze vanaf het begin hadden besproken dat hun doel was dat er ongeveer zeven seizoenen zouden zijn en dat het verhaal zich zal uitstrekken over ten minste 70 jaar. Voorlopig is er nog geen officieel nieuws over een vijfde seizoen, maar er zou wel aan gewerkt worden.

Kijken?


Je kan alle vier seizoenen van For All Mankind bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

For All Mankind staat op Apple TV+: Heb jij deze streamingdienst eigenlijk?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen