search

Ons nieuws van dinsdag 26 maart 2024

'Homicide: New York': truecrimedrama vergeet de echte slachtoffers achter de verhalen
Recensie

'Homicide: New York': truecrimedrama vergeet de echte slachtoffers achter de verhalen

Dick Wolf presenteert de New Yorkse politie op uiterst melodramatische wijze.

Regie: Dick Wolf | Afleveringen: 5 | Speelduur: 49-57 minuten | Jaar: 2024

Televisiemaker Dick Wolf, voornamelijk bekend van de Law & Order-series, duikt met de truecrimeserie Homicide: New York in een aantal politiezaken uit het verleden. Daarbij staat het perspectief van de agenten centraal door in te gaan op hoe zij de zaken hebben opgelost, maar vooral hoe gaan zij als persoon omgaan met de verschrikkelijke taferelen die ze bij hun werk tegenkomen. Wolf weet hier alleen geen beste balans in te vinden, waardoor de serie vooral draait op goedkope emotie en melodramatische vertelwijzen.

Elke aflevering richt zich op een specifieke moordzaak in New York. In geuren en kleuren vertellen de geïnterviewde agenten hoe zij deze hebben ervaren en opgelost. Homicide: New York probeert zo de mens in het politie-uniform te laten zien, maar schuwt de sappige details van de moordzaken niet. Door deze morele spagaat begint de inhoud enorm te schuren. Want hoewel er volop aandacht is voor de uitermate persoonlijke en pijnlijke ervaringen van de agenten, toont de serie niet altijd dezelfde zorg voor de slachtoffers.

Met weinig nuance worden alle verschrikkelijke daden uitgelegd, waardoor de serie soms meer wegheeft van een aflevering Law & Order: Special Victims Unit dan een documentaire een waargebeurde verhalen met echt leed. De invloed en creatieve blik van Wolf is helaas volop merkbaar; op sommige momenten zou het SVU-deuntje zo ingestart kunnen worden. Maar de ridicule toon van die fictieserie voelt misplaatst in een truecrimeserie.

Dit wordt niet geholpen door de knullige visuele uitbeelding van tijdlijnen. Aan de hand van een 3D-geanimeerde metro gaan de afleveringen langs de verschillende 'stations' van de verhalen. Op deze manier kan Wolf een zo melodramatisch mogelijke aflevering optuigen waarin alle grote onthullingen aan het einde samenkomen. Het is een visuele vorm die voor het gewicht van de verhalen te simpel overkomt en deze eigenlijk ook ondermijnt.

Homicide: New York lijkt vooral een onverhoopte poging om het imago van de politie te verbeteren. Er wordt empathie gewekt door huilende agenten te laten zien en diep in te gaan op hun gevoelens, maar prik door dit dunne oppervlak heen en er blijft maar weinig over. Zo propt de allereerste aflevering op ongemakkelijke wijze de traumatische ervaring van 9/11 in het verhaal. Hoewel dit te verwachten is van een serie over New York, is het niet direct een logische opvolging van de vijfvoudige moord die de aflevering vult. Dergelijk ongemak geeft de serie een goedkope uitstraling.

Als truecrimeserie pur sang zal Homicide: New York zeker aanslaan bij grote liefhebbers van het genre, dankzij de agenten als invalshoek. Maar maar te veel negatieve aspecten van dat genre steken de kop op en behalve de nog niet wereldwijd bekende verhalen presenteert Homicide: New York weinig nieuws. Ideaal voor doorgewinterde kijkers die op zoek zijn naar nieuwe zaken, maar geen verrijking voor het truecrimegenre.

★★☆☆☆

Homicide: New York is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf morgen neemt Sylvester Stallone Netflix over met explosieve actieflop
Films / Specials

Vanaf morgen neemt Sylvester Stallone Netflix over met explosieve actieflop

De Expendables voorkomen een grootse ramp in Libië in het nieuwste deel van de franchise.

Fans van The Expendables opgelet: het nieuwste deel uit de franchise staat vanaf morgen, woensdag 27 maart, op de streamingdienst Netflix. Dit keer wordt de garde gestuurd naar Libië om een grote ramp te voorkomen.

De Expendables-reeks kent een wisselende regie, met Scott Waugh aan het roer voor de nieuwste film. Eerder nam Sylvester Stallone, tevens een prominente acteur in de reeks, de regie op zich voor het eerste deel, terwijl Simon West de regisseur was voor het tweede deel en Patrick Hughes voor het derde deel.

Derde Wereldoorlog


Wanneer terroristen kernwapens proberen te stelen, worden de Expendables ingezet om dit te stoppen en zo een potentiële derde wereldoorlog te voorkomen. Nieuwe teamleden sluiten zich aan en brengen nieuwe tactieken mee in de strijd tegen een wapenhandelaar met zijn eigen privéleger.

Natuurlijk schittert Stallone opnieuw als Barney Ross, de charismatische leider van het team. Jason Statham keert terug als de stoere Lee Christmas. Daarnaast zien we nieuwe gezichten in de reeks, waaronder Megan Fox die de rol van Gina vertolkt.

Kritiek


Na de teleurstellende prestaties van de derde film in de reeks bleef het lang onduidelijk of er wel een vierde film zou verschijnen. Dit ging toch door, maar de productie werd vertraagd door verschillende factoren, waaronder de impact van de covidpandemie.



De vierde film heeft ook aanzienlijke kritiek gekregen, met slechts een beoordeling van 14% op de Tomatometer. Bovendien werd hij maar liefst zeven keer genomineerd voor een Golden Raspberry Award, een satirische awardshow die de slechtste prestaties in de filmwereld belicht. De film won uiteindelijk twee van deze twijfelachtige prijzen.

Kijken?


De Amerikaanse actiefilm ging op 15 september 2023 in première. De film werkte met een budget van 100 miljoen dollar, de opbrengst was slechts 51 miljoen dollar. Toch benieuwd? De film is vanaf morgen te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Inspirerende nieuwe Netflix Original met 69% op Rotten Tomatoes zet klauwen in top 10
Series / Netflix Kijktip

Inspirerende nieuwe Netflix Original met 69% op Rotten Tomatoes zet klauwen in top 10

De biopic Shirley met Regina King en wijlen Lance Reddick vindt publiek op Netflix.

De Netflix Top 10 is weer een biografisch drama rijker. In de nieuwe Netflix Original Shirley zien we actrice Regina King als Shirley Chisholm, een vrouw die jarenlang opkwam voor burgerrechten voor zwarten, armen en vrouwen en de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

Shirley verscheen afgelopen vrijdag op Netflix en werd geregisseerd door John Ridley, onder andere bekend van de film Needle in a Timestack uit 2021. In Shirley zie je ook rollen van wijlen Lance Reddick, Terrence Howard, Lucas Hedges en André Holland.

Shirley


De film laat een deel van het bewogen leven van Shirley Chisholm zien. Ze was de eerste zwarte vrouw in het Huis van Afgevaardigden. In 1972 stelde ze zich namens de Democratische partij kandidaat voor het presidentschap van de VS.

De ontvangst is voor een Netflix Original netjes, met 69 procent op de Tomatometer na 52 stemmen. "Regina King doet fantastisch werk in de titelrol als Shirley en doordrenkt deze vrij standaard biopic met het juiste gevoel dat het onderwerp zo rijkelijk verdient," aldus de critics consensus.

IMDb


Op de IMDb vind je ook een positieve beoordeling met een 6,3 na 785 stemmen. Dit cijfer is toch iets minder overtuigend. De publieksscore van 74 procent op Rotten Tomatoes geeft hoop op een prima biopic-avondje.



Shirley staat nu op de negende plaats in de Netflix Top 10. Stem op Netflix af als je deze biopic een kans wil geven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet vergeten sciencefictionserie die een nieuwe kans verdient: 'Flashforward'
Series / Specials

Compleet vergeten sciencefictionserie die een nieuwe kans verdient: 'Flashforward'

De sciencefictionserie 'Flashforward' werd geannuleerd na één seizoen, maar verdiende overduidelijk meer.

Soms krijgen series niet de kans om echt uit de grond te komen en worden ze snel vergeten. Dit was het geval van de sciencefictionserie Flashforward die na één seizoen al geannuleerd werd. Het is gemaakt door Brannon Braga en David S. Goyer en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1999 van Canadees sciencefictionschrijver Robert J. Sawyer.

Flashforward werd in de Verenigde Staten op televisie getoond op de zender ABC van september 2009 tot en met mei 2010. In Nederland was de serie ook op tv te zien op de zender Veronica. Flashforward begint met negen hoofdrolspelers gespeeld door onder andere Joseph Fiennes, John Cho, Sonya Walger, Jack Davenport en Courtney B. Vance.

Verhaal


Flashforward draait om het leven van verschillende mensen wanneer een mysterieuze gebeurtenis ervoor zorgt dat iedereen op de planeet tegelijkertijd het bewustzijn verliest voor twee minuten en zeventien seconden. Tijdens deze black-out heeft iedereen een visioen over wat er met hen zal gebeuren over exact 6 maanden, een wereldwijde flashforward.

Een team van FBI-agenten uit Los Angeles, geleid door Stanford Wedeck (Vance) en aangevoerd door Mark Benford (Fiennes), beginnen te onderzoeken wat er is gebeurd en of dit in de toekomst weer zal kunnen gebeuren. Benford heeft tijdens zijn visioen een deel van de uitkomst van het onderzoek gezien en kan daarom het team in de goede richting sturen. Hij en zijn team gebruiken de aanwijzingen uit zijn visioen voor hun huidige onderzoek. Ondertussen gaan de dingen die de mensen hebben gezien in hun visioen steeds meer hun dagelijkse leven bepalen.

Geannuleerd


Ondanks zijn intrigerend verhaal en sterke start, werd Flashforward ten onrechte geplaatst in een tijdslot dat doorgaans gereserveerd is voor familievriendelijke programma's, wat leidde tot annulering na zijn veelbelovende debuutseizoen. Het werd hierdoor ook niet genoeg bekeken, wat een van de redenen van de annulering was.



De seizoensfinale werd opgenomen voordat bekend was dat de serie geannuleerd zou worden en eindigde met onthullingen over de oorsprong van de black-out, waarbij sommige vragen onbeantwoord bleven. Flashforward verdient een nieuwe kans om zijn verhaal voort te zetten, vooral nadat het eindigde met nog een black-out en visioenen die nog verder in de toekomst reiken. Heel wat fans van de serie waren dan ook teleurgesteld dat de serie na een seizoen gedaan was en velen vinden dat de serie een nieuwe kans verdient.

Kijken?


Alle afleveringen van Flashforward kan je bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een 8,8 op de IMDb is deze krachtige en onmisbare dramaserie nog altijd te kijken op HBO Max
Series / Specials

Met een 8,8 op de IMDb is deze krachtige en onmisbare dramaserie nog altijd te kijken op HBO Max

In 'Succession' strijden de personages om de macht over het bedrijf van hun vader. Maar moeten ze dat wel willen?

HBO Max staat vol met geweldige series, waaronder Succession uit 2018. Deze serie over een familiebedrijf heeft een indrukwekkende score op IMDb en staat zelfs in de top 250 beste series van deze site.

Succession is een Amerikaanse satirische comedyserie, gemaakt door Jesse Armstrong. Het eerste seizoen verscheen in de zomer van 2018 op HBO Max. Het vierde en laatste seizoen van de serie ging in mei van vorig jaar in première.

Strijd om de macht


De serie volgt de familie Roy, die de eigenaren zijn van een groot mediaconglomeraat in New York genaamd Waystar RoyCo. Wanneer de gezondheid van patriarch Logan Roy (Brian Cox) verslechtert, begint er tussen zijn kinderen een strijd om de macht over het bedrijf.

Deze vier kinderen zijn de vervreemde oudste zoon Connor (Alan Ruck), de machtsbeluste Kendall (Jeremy Strong), de oneerbiedige Roman (Kieran Culkin) en gewiekste dochter Shiv (Sarah Snook). Allemaal zijn ze op hun eigen manier verbonden aan het bedrijf.


Verschrikkelijke eigenschappen


Terwijl de personages zich voorbereiden op een toekomst zonder hun vader, zien we hoe deze strijd steeds sluwer wordt. Bij alle personages komen hun eigen verschrikkelijke eigenschappen naar boven. Wie wint uiteindelijk de macht over Waystar RoyCo?



Naast de acteurs die de vader en kinderen binnen de familie Roy spelen, komen er nog veel meer bekende gezichten voor in de serie. Zo zien we Peter Friedman als Frank Vernon, Matthew Macfadyen als Tom Wambsgans, Hiam Abbass als Marcia Roy en Nicholas Braun als Greg Hirsch.

IMDb top 250


Op IMDb scoort Succession een geweldige score van 8,8/10. Ook heeft de serie een plek in de top 250 series van deze site, namelijk op nummer 54.

Bekijk Succession op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dystopisch en ijzersterk: deze scifi-mysterieserie met 84 procent op Rotten Tomatoes vind je nog altijd op Prime Video
Series / Specials

Dystopisch en ijzersterk: deze scifi-mysterieserie met 84 procent op Rotten Tomatoes vind je nog altijd op Prime Video

'The Man in the High Castle' speelt zich af in een parallel universum waarin de Asmogendheden Wereldoorlog II hebben gewonnen.

Wat zou er gebeurd zijn als niet de Geallieerden maar de Asmogendheden Wereldoorlog II wonnen? De dystopische sci-fiserie The Man in the High Castle geeft daar een antwoord op. De serie werd gemaakt door Frank Spotnitz en is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1962 van Philip K. Dick.

The Man in the High Castle speelt zich af in een parallel universum waarin de Asmogendheden van nazi-Duitsland en het Keizerrijk Japan de wereld regeren na hun overwinning in de Tweede Wereldoorlog. De serie bestaat uit 40 afleveringen, verdeeld in 4 seizoenen en liep van 2015 tot en met 2019.

Duitsland en Japan


De serie speelt zich af in 1962 in een parallel universum waar de Asmogendheden de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen in 1946 nadat Giuseppe Zangara met succes de verkozen president van de Verenigde Staten, Franklin D. Roosevelt, heeft vermoord in 1933, wat een reeks ontwikkelingen met zich meebrengt, waaronder de Duitsers die een atoombom laten vallen op Washington, D.C.

Het Duitse Rijk strekt zich uit tot Europa en Afrika en het Keizerrijk Japan omvat Azië, maar het grootste deel van de serie speelt zich af in het voormalige VS-gebied en in Duitsland zelf. Duitsland en Japan hebben de Verenigde Staten verdeeld in het Groot-Duitse Rijk in het oosten, met New York City als zijn regionale hoofdstad, en de Japanse Pacifische Staten in het westen, met San Francisco als hoofdstad. Deze territoria worden gescheiden door een neutrale zone die de Rocky Mountains omvat.

Films


The Man in the High Castle volgt personages van wie de lotsbestemmingen met elkaar verweven raken wanneer ze in contact komen met films die uitzichten tonen van talrijke andere werelden, waaronder sommige waar de Geallieerden zegevieren, sommige met geëxecuteerde Geallieerde leiders (zoals Winston Churchill en Jozef Stalin) en sommige waar een Amerikaans verzet het goed doet.



Deze films werden verzameld door the Man in the High Castle, de mysterieuze figuur waarvan wordt geloofd dat hij de beelden heeft gemaakt. Daarom dat de serie deze titel heeft. Een van de mensen die in contact komt met de films is Juliana Crain (Alexa Davalos), een jonge vrouw uit San Francisco die naar buiten toe gelukkig lijkt te zijn onder Japanse controle. Ze is een expert in aikido en is bevriend met de Japanse mensen die in San Francisco wonen. Als Juliana hoort van the Man in the High Castle en zijn films, begint ze zich te verzetten. Ze gelooft dat de films de sleutel tot vrijheid bevatten en is vastbesloten om hun mysterieuze beschermer te vinden.

Goed ontvangen


The Man in the High Castle werd vanaf het begin goed ontvangen. Het eerste seizoen heeft de hoogste score van de vier op Rotten Tomatoes met 95%. De kritische consensus van de site over het eerste seizoen luidt: "Onder leiding van uitvoerend producent Ridley Scott is The Man in the High Castle anders dan alles wat er op tv te zien is, met een direct meeslepend verhaal gedreven door snel ontwikkelde personages in een volledig gerealiseerde post-WOII-dystopie."



Het tweede seizoen was niet zo'n succes als het eerste seizoen en kreeg gemengde reacties en een score van 64%, maar het is zeker de moeite om verder te kijken want de twee volgende seizoenen waren heel goed en kregen opnieuw positieve reacties. Zo heeft seizoen 3 een score van 86% en seizoen 4 een score van 92%. In totaal heeft de serie een score van 84% op Rotten Tomatoes.

Kijken?


Alle seizoenen van The Man in the High Castle kan je kijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt nieuwe informatie over seizoen vijf van 'YOU' bekend
Series / Nieuws

Netflix maakt nieuwe informatie over seizoen vijf van 'YOU' bekend

YOU is al vier seizoenen lang een ware hitserie en nu heeft Netflix een spannende update over het laatste seizoen.

Fans maken zich mentaal klaar voor het einde van de hitserie YOU. De Netflix-serie is op dit moment namelijk bezig met haar laatste seizoen. En hier is een spannende update over.

YOU is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes en volgt de manager van een boekwinkel wanneer hij geobsedeerd wordt met een aspirant-schrijver. Al snel wordt duidelijk dat hij alles voor haar zou doen, maar dan ook echt álles.

Seizoen 5


Netflix heeft onlangs onthuld dat de serie nu officieel begonnen is aan de productie. Het filmen en al het andere voorbereidend werk zit er dus op. Dit werd bekendgemaakt door middel van een Instagram-post.

De foto is een kijkje achter de schermen en brengt iedereen terug naar de plek waar alles begon, aldus Netflix. Op de foto is Penn Badgley (Joe Goldberg) te zien in de straten van Londen.

Instagram


Veel fans reageerden op de foto. Zo grapte @richie.fonseco: "Ik ben nu aan het wachten op de spin-off ME". Andere fans reageerden met een mix van vrolijke GIF’s.

Bekijk op instagram


Ook reageerde artiest @yoitsthony onder de foto: "Het werd eens tijd, want hoe had het zo af kunnen lopen!!!!". Ook content-creator Lauren Speed-Hamilton is blijkbaar fan van You, want ze reageerde met de vraag hoe ze een gastrol kon krijgen in het laatste seizoen.

Netflix


Er is nog geen officiële verschijningsdatum bekend. Seizoen 1-4 zijn te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schitterende sciencefiction en pakkende misdaad zegevieren op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Schitterende sciencefiction en pakkende misdaad zegevieren op Netflix

3 Body Problem duwt de goed bekeken misdaadserie The Gentlemen van de eerste plaats in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 heeft een nieuwe koploper. Na de succestitels Avatar: The Last Airbender en The Gentlemen is het nu de prijzige scifi-serie 3 Body Problem die bovenaan de lijst staat.

The Gentlemen staat hierdoor op de tweede plaats en ook de misdaadseries Mano de Hierro en Homicide New York dalen een plekje. De Top vijf is compleet met de Avatar-serie.

Andere nieuwkomers


Ten opzichte van een week geleden zijn er naast 3 Body Problem nog een aantal nieuwkomers. Zo staat op de zevende plaats de competitieve realityserie Physical: 100.

Dat is net een plaatsje lager dan het tweede seizoen van Buying Beverly Hills, een docusoap die zich richt op het familiebedrijf The Agency van Mauricio Umansky. Veel mooie, luxueuze huizen dus, met de bijhorende problemen.

Complete Top 10


Opvallend is dat ook Feel Me Once weer even terug is in de lijst en dat de Duitse miniserie Das Signal verdwenen is. Hieronder de complete Top 10 met series op Netflix.

1. 3 Body Problem - seizoen 1 [nieuw]
2. The Gentlemen - seizoen 1
3. Mano de Hierro - seizoen 1
4. Homicide New York - docuserie [nieuw]
5. Avatar: The Last Airbender - seizoen 1
6. Buying Beverly Hills - seizoen 2 [nieuw]
7. Physical: 100 - seizoen 2 [nieuw]
8. One Day - miniserie
9. Hot Wheels: Tijd om te racen - animatieserie
10. Fool Me Once - miniserie [terug]

Verdwenen


Naast Das Signal zijn ook The Program, Bandidos, Outreau: Un cauchemar français en het derde seizoen van Young Royals niet meer terug te vinden in de Top 10 van deze week.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de 8 meest opvallende Netflix-series die je niet mag missen in april
Series / Nieuws

Ontdek de 8 meest opvallende Netflix-series die je niet mag missen in april

De streamingdienst trapt april af met een hele reeks aan bekende klassiekers en recente topseries.

Netflix zet in april weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


From


Verschijnt op: Maandag 1 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Horror / Mysterie | Kijk op: Netflix

Verdwaalde reizigers komen vast te zitten in een mysterieus stadje waar ze niet uitraken en waar kwade machten hun geest beïnvloeden en ze 's nachts worden opgejaagd.




Sex and the City


Verschijnt op: Maandag 1 april | Release: Seizoen 1-6 | Genre: Komedie / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Sekscolumniste Carrie Bradshaw wendt zich tot haar beste vriendinnen Miranda, Charlotte en Samantha voor advies terwijl ze liefde en lust ervaart in New York City.




Sherlock


Verschijnt op: Maandag 1 april | Release: Seizoen 1-4 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie

Sherlock Holmes was een moderne man. De wereld is oud geworden. Nu is hij terug zoals hij zou moeten zijn: gespannen, moeilijk en gevaarlijk om te kennen. Wanneer ex-soldaat en dokter John Watson Sherlock leert kennen, is het duidelijk dat de twee mannen enorm veel van elkaar verschillen, maar er ontstaat toch een onverbrekelijke band wanneer ze samen verbijsterende zaken onderzoeken.




The Rookie


Verschijnt op: Maandag 1 april | Release: Seizoen 5 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Netflix

Na een ingrijpend incident jaagt een 45-jarige man zijn droom na om politieagent te worden. Nu moet hij aan zichzelf en zijn superieuren van de LAPD bewijzen dat hij het aankan.




Ripley


Verschijnt op: Donderdag 4 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

Een oplichter neemt een unieke baan aan in Italië en belandt in een wereld van geld en privilege. Maar om het leven te krijgen dat hij wil, moet hij een web van leugens spinnen.




Parasyte: The Grey


Verschijnt op: Vrijdag 5 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Horror / Sciencefiction | Kijk op: Netflix

Wanneer onbekende parasieten met geweld menselijke gastheren overnemen en steeds sterker worden, moet de mensheid in actie komen om zich te verdedigen tegen de groeiende dreiging.




Our Living World


Verschijnt op: Woensdag 17 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire | Kijk op: Netflix

Deze prachtige natuurserie, verteld door Cate Blanchett, onderzoekt de intelligentie, vindingrijkheid en onderlinge verbondenheid van het leven op onze planeet.




Dead Boy Detectives


Verschijnt op: Donderdag 25 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Netflix

Twee tienergeesten werken samen met een helderziende om mysteries op te lossen voor hun bovennatuurlijke klanten, totdat een machtige heks hun plannen dwarsboomt.




Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans schreven twee aangekondigde Marvel-series al af, maar ze komen er toch
Series / Nieuws

Fans schreven twee aangekondigde Marvel-series al af, maar ze komen er toch

Disney-topman komt met een langverwachte update over twee nieuwe producties in het MCU.

Twee miniseries die zich officieel in het MCU-universum afspelen zijn tot op heden onderbelicht gebleven. Brad Winderbaum is Hoofd Televisie, Streaming en Animatie bij Marvel Studios en gaf eindelijk meer openheid van zaken.

In zijn interview met Agents of Fandom onthulde Winderbaum dat Ironheart en Wonder Man er toch echt gaan komen. Hoewel nog steeds niet duidelijk is waarom deze twee producties zo weinig publiciteit krijgen blijven ze dus niet op de plank liggen.

Nooit aangekondigd


Eerder schreven wij al over Ironheart. Riri Williams (Dominique Thorne) was te zien in Black Panther: Wakanda Forever en krijgt nu een eigen miniserie die uit zes afleveringen zal bestaan.

Wonder Man is helemaal een apart verhaal, deze serie over de acteur en stuntman Simon Williams is namelijk nooit officieel aangekondigd. De hoofdrol wordt gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II, die we kennen als Black Manta uit de Aquaman-films. In de strips is Simon de zoon van een industrieel die zijn lichaam laat veranderen om te infiltreren bij de Avengers. De miniserie met zijn avonturen bestaat uit tien afleveringen.

Post-productie


Ironheart heeft de opnames een tijd geleden afgerond, en Wonder Man is in januari 2024 weer begonnen met filmen nadat de Hollywoodstaking officieel was geëindigd. Winderbaum gaf aan dat beide series momenteel in post-productie zijn: "[De series] gaan er absoluut komen, momenteel zijn we druk bezig met de montage".



"Het zijn ongelooflijke series waarin we verschillende uithoeken van het [MCU-]universum verkennen. We kunnen echt niet wachten om Riri en Simon voor te stellen aan het grote publiek," aldus de Disney-baas.

Waar en wanneer te zien?


Ironheart wordt in de loop van 2025 verwacht op Disney+. Het is momenteel nog niet bekend wanneer Wonder Man te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende docuserie over kindsterren van Nickelodeon die het daglicht niet kan verdragen is binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Onthullende docuserie over kindsterren van Nickelodeon die het daglicht niet kan verdragen is binnenkort te streamen

Met 100% op Rotten Tomatoes is deze onthullende vierdelige docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV erg goed ontvangen.

Op Rotten Tomatoes krijgt de docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV de volle 100 procent op de Tomatometer en dat lijkt niet onterecht. De docu maakt namelijk inzichtelijk hoe in de jaren 90 belangrijke mensen bij de zender Nickelodeon omging met de kindsterretjes uit de bekende jeugdseries.

In april verschijnt op de zender ID en op de streamingdienst Discovery+ de vierdelige docuserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV die meerdere schokkende gebeurtenissen boven water brengt.

Misbruik


Cast en crew van meerdere jeugdseries van Nickelodeon laten onder meer weten niet veilig te zijn geweest als ze in de omgeving van Dan Schneider waren. Hij was van 1994 tot 2019 een van de producenten bij Nickelodeon.

Kindacteurs werden gedwongen om bedenkelijke scènes op te nemen. Zo werd een kind ingesmeerd met pindakaas en vervolgens afgelikt door honden. Ook werd het gezicht of ontblote lichaam van tienermeisjes ondergespoten met water of slijm en dat leidde tot nogal seksueel getinte scènes. Vrouwelijke castleden werden gedwongen om Schneider schoudermassages te geven.

Discovery+


In de docu komen de kinderen van toen, hun ouders en medewerkers van achter de schermen aan het woord, bekend van onder andere de Nickelodeon-series Drake and Josh, All That en The Amanda Show.



Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV verschijnt op zondag 7 april en zondag 14 april op Discovery+ en om 21:00 uur op ID.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de grootste hits van HBO Max is weer vertraagd: teleurstelling voor fans 'Euphoria'
Series / Nieuws

Een van de grootste hits van HBO Max is weer vertraagd: teleurstelling voor fans 'Euphoria'

Misschien is het goed om de makers wat meer tijd te geven om een topseizoen te maken.

Fans van de Amerikaanse dramaserie Euphoria moeten nog even geduld hebben voordat ze weer op HBO kunnen afstemmen voor het derde seizoen. De productie is helemaal in de soep gelopen.

Momenteel is maker Sam Levinson druk bezig met de scripts van het aankomende derde seizoen en dat betekent dat de geplande opnames tijdelijk zijn stopgezet. Het wordt nog flink gepuzzel nu alle drukke schema's helemaal omgegooid moeten worden.

Nog een jaar wachten


Het televisienetwerk laat in een verklaring weten: "HBO en Sam Levinson blijven zich inzetten voor een exceptioneel derde seizoen. In de tussentijd laten we onze veelgevraagde cast andere kansen benutten."

Er is gesproken over de mogelijkheid om in plaats van een derde seizoen een film te maken, maar de focus is nu weer op het produceren van een nieuw seizoen. Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO en HBO Max Content, zei in november dat het plan is om het derde seizoen van Euphoria in 2025 uit te zenden, en vooralsnog blijft dat het streven.

Cast is flink in trek


De populaire serie, waarvan het tweede seizoen meer dan twee jaar geleden werd uitgezonden, heeft de carrières van de cast doen ontploffen. De cast bestaat onder andere uit filmsterren zoals Zendaya, Sydney Sweeney, Jacob Elordi en Colman Domingo, die recent een Oscarnominatie ontving.



De hoge vraag naar deze acteurs heeft HBO doen besluiten hen andere werkzaamheden te laten aannemen tijdens de productievertraging, aangezien ze contractueel verplicht zijn aan Euphoria.

Californische tienerdrama


Euphoria speelt zich af in het fictieve stadje East Highland, Californië, waar inwoners hoop zoeken terwijl ze de druk van liefde, verlies en verslaving balanceren. De serie is gebaseerd op een Israëlische serie met dezelfde naam, gecreëerd door Ron Leshem en Daphna Levin.



Kijk alle afleveringen van Euphoria op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plannen voor '3 Body Problem' seizoen 2 zijn in vergevorderd stadium
Series / Nieuws

Plannen voor '3 Body Problem' seizoen 2 zijn in vergevorderd stadium

De vraag is nu of het eerste seizoen een groot genoeg succes is om een tweede seizoen te waarborgen.

Netflix-serie 3 Body Problem, een verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Liu Cixin, debuteerde afgelopen weekend met lovende kritieken.

Het blijft nog even afwachten hoe populair de serie zal blijken, maar degenen die het eerste seizoen hebben gezien, zullen grotendeels hopen dat er meer op komst is. De verhaallijn belooft namelijk een hoop grote gebeurtenissen in de toekomst.

Plan ligt klaar


Medebedenker en showrunner Alexander Wood werd tijdens de Inside Total Film-podcast gevraagd naar toekomstige seizoenen, en daar wilde hij het volgende over kwijt:

"Nou ja er zijn drie boeken in de trilogie. De boeken zijn steeds langer, dus ik weet niet of we aan drie seizoenen genoeg hebben. We hebben al een heel sterk idee over wat we in seizoen 2 willen laten zien, maar daarna wordt het allemaal wat vager."

Kom op Netflix!


Woo vervolgde met:



"Het doel is om het einde van de trilogie te bereiken, waar in elk geval meer dan twee seizoenen voor nodig zijn. Het is nog moeilijk te zeggen hoe het gaat lopen."

Gewoon doorwerken


Netflix heeft ondertussen nog niet het groene licht gegeven voor een tweede seizoen van 3 Body Problem, maar dat weerhoudt het creatieve team er niet van om al te werken aan de vervolgseizoenen. Aldus medebedenker D.B. Weiss:

"We hebben nog geen groen licht voor een tweede seizoen, maar we werken door alsof we dit wel hebben. Want als we een tweede seizoen mogen maken, willen we meteen met volle vaart vooruit om het publiek zo snel mogelijk een nieuw seizoen te geven. Het kost veel tijd om een serie als deze te maken, dus je kunt het je niet permitteren om op het groene licht te wachten."

3 Body Problem is nú te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste 'Star Wars'-serie nu op Disney+: Op welke dag verschijnt de volgende aflevering?
Series / Specials

Nieuwste 'Star Wars'-serie nu op Disney+: Op welke dag verschijnt de volgende aflevering?

Een nieuwe aflevering van 'Star Wars: The Bad Batch' is iedere week te zien op Disney+.

Het Star Wars-universum is weer uitgebreid met een nieuw seizoen van The Bad Batch op Disney+. Van het derde seizoen komt iedere week een nieuwe aflevering online.

Star Wars: The Bad Batch is een animatieserie, gemaakt door Dave Filoni. Het is een spin-off van het laatste seizoen van The Clone Wars. Seizoen 1 kwam uit in 2021 en een tweede seizoen verscheen in 2023.

Uitdagende missies


De serie gaat over Clone Force 99, ook wel The Bad Batch genoemd. Deze groep bestaat uit elite clones met genetische mutaties, die geïntroduceerd werden in The Clone Wars. In de nasleep van de Clone Wars neemt de groep uitdagende missies aan.

De groep baant zich een weg door het nieuwe Empire om uit te vinden waarom alle clone groepen, behalve zij, zich tegen hun Jedi generaal hebben gekeerd. Lukt het hen om aan Emperor Palpatine te ontsnappen?

Wanneer nieuwe afleveringen?


Ongeveer een maand geleden verscheen alweer de eerste aflevering van het derde seizoen. Hierin zien we hoe The Bad Batch probeert om zich te herenigen met Omega, terwijl ze zichzelf met hun nieuwe kennis proberen te bevrijden van The Empire.



Iedere woensdag komt er een nieuwe aflevering van The Bad Batch online op Disney+. De eerste verscheen op 21 februari, de laatste van het seizoen zal op woensdag 1 mei te zien zijn.

Seizoen 4?


Voor fans van de serie is er helaas teleurstellend nieuws, want seizoen 3 betekent ook meteen het einde van de serie. Hoewel het seizoen goed beoordeeld wordt, is het verhaal na dit nieuwste seizoen afgerond.

Bekijk Star Wars: The Bad Batch iedere woensdag op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste scifi-serie van dit moment kreeg voor het nieuwste seizoen de volle 100% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De beste scifi-serie van dit moment kreeg voor het nieuwste seizoen de volle 100% op Rotten Tomatoes

Het vierde seizoen van 'For All Mankind' kreeg net als het tweede seizoen een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Heb je je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als de wereldwijde ruimtewedloop tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie nooit was geëindigd? De sciencefiction-dramaserie For All Mankind geeft je daar een antwoord op. De serie bestaat intussen al uit vier seizoenen waarvan het tweede en vierde seizoen een perfecte score heeft gekregen op Rotten Tomatoes.

Gemaakt door Ronald D. Moore, Matt Wolpert en Ben Nedivi, vertelt de serie een alternatieve geschiedenis waarin wordt afgebeeld wat er zou zijn gebeurd als de wereldwijde ruimtewedloop nooit was geëindigd nadat de Sovjet-Unie erin slaagt om als eerste met een bemanning op de maan te landen, voorafgaand aan de Verenigde Staten.

Grote cast


De titel van de serie is geïnspireerd op de maanplakkaat achtergelaten op de maan door de bemanning van Apollo 11, waarop onder andere staat "We kwamen in vrede voor alle mensen" oftewel in het Engels "We Came in Peace for All Mankind".

For All Mankind bestaat uit een grote cast met onder andere Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Sonya Walger en Krys Marshall. De serie bevat ook veel historische figuren, die gespeeld worden door acteurs of te zien zijn in archiefbeelden, waaronder Apollo 11 astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins, raketwetenschapper Wernher von Braun, astronaut Sally Ride, Amerikaanse senatoren Ted Kennedy en Gary Hart en Amerikaanse presidenten John F. Kennedy, Richard Nixon, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush en Bill Clinton.

Verhaal


For All Mankind speelt zich af in een alternatieve tijdlijn die begint in 1969 met de Sovjet-kosmonaut Alexei Leonov die de eerste mens is die op de maan landt. Dit feit heeft een verwoestend effect op het moraal bij NASA, maar het betekent eveneens de start van een Amerikaanse poging om de achterstand in te halen.



Met de Sovjet-Unie die nadruk zet op diversiteit door een vrouw op te nemen in daaropvolgende landingen, worden de Verenigde Staten gedwongen om het tempo bij te houden en ook vrouwen en minderheden op te leiden die grotendeels werden uitgesloten in de eerste decennia van de Amerikaanse ruimteverkenning. Elk volgend seizoen speelt zich 10 jaar later af, waarbij seizoen twee plaatsvindt in de jaren 1980, seizoen drie in de jaren 1990 en seizoen vier in de jaren 2000.

Perfecte score


Intussen zijn er vier seizoenen uitgebracht van For All Mankind met het eerste seizoen dat uitkwam in 2019. Dit is het seizoen dat de kleinste score heeft gekregen op Rotten Tomatoes met 74%. Vanaf het tweede seizoen was de serie veel beter en kreeg het een perfecte score voor zowel het tweede als het vierde seizoen. Het derde seizoen was ook heel goed en had bijna een perfecte score met 97%.



De schrijvers van de serie zeiden dat ze vanaf het begin hadden besproken dat hun doel was dat er ongeveer zeven seizoenen zouden zijn en dat het verhaal zich zal uitstrekken over ten minste 70 jaar. Voorlopig is er nog geen officieel nieuws over een vijfde seizoen, maar er zou wel aan gewerkt worden.

Kijken?


Je kan alle vier seizoenen van For All Mankind bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sons of Anarchy' werd een stuk minder leuk door slechts één personage
Series / Specials

'Sons of Anarchy' werd een stuk minder leuk door slechts één personage

Er is een personage in 'Sons of Anarchy' die de serie verpestte.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de beste series die nooit een Emmy heeft gewonnen, is Sons of Anarchy. Dit motorrijdersdrama is gemaakt door Kurt Sutter en geïnspireerd door William Shakespeare's Hamlet. Het liep van 2008 tot en met 2014 gedurende 7 seizoenen. Het was een geweldige serie met Charlie Hunnam in de hoofdrol, maar er is ook een personage dat de serie mogelijk voor je verpest(te).

Hunnam speelt de rol van Jax Teller, lid van de gelijknamige motorclub en de belangrijkste protagonist van de serie. Hij brengt het grootste deel van de serie door als de vicepresident van de Sons of Anarchy Motorcycle Club's Redwood Original (SAMCRO), gevestigd in Charming, Californië. Na seizoen vier neemt hij het presidentschap op zich voor de rest van de serie.

Verhaal


Elk seizoen van Sons of Anarchy omvat parallelle verhaallijnen die met elkaar verweven zijn en elkaar overlappen met de focus zowel op het leven van Jax Teller als op SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original), het "Mother Charter" van de organisatie gevestigd in Charming, Californië. SAMCRO houdt zich bezig met wapenhandel in het westen van de Verenigde Staten en heeft te maken met rivaliserende bendes, politici en autoriteiten.

Als vicepresident en later president van SAMCRO worstelt Jax met het managen van de club en de erfenis van zijn overleden vader, John Teller. Hij staat vaak op gespannen voet met zijn stiefvader, Clay Morrow, die de club heeft overgenomen sinds de dood van John, en die nu ook getrouwd is met Jax's moeder en weduwe van John, Gemma Teller Morrow. Jax worstelt ook met zijn relaties met zijn jeugdliefde, Tara Knowles, en zijn jeugdvriend, Opie Winston.

Hells Angels


SAMCRO haalt zijn inspiratie uit de Hells Angels Motorcycle Club. De serie bevat speciale gastoptredens van echte leden van de Hells Angels. Zo diende David Labrava, een lid van het Oakland Charter van Hells Angels in het echte leven, als technisch adviseur en speelde hij ook de terugkerende rol van Happy Lowman.



Sons of Anarchy was een groot succes en kreeg daardoor zelfs een spin-offserie met Mayans M.C., die liep van 2018 tot en met 2023 gedurende 5 seizoenen. Mayans M.C. speelt zich af tweeënhalf jaar na de gebeurtenissen van Sons of Anarchy en speelt zich honderden kilometers verderop af in het fictieve Californische grensstadje Santo Padre. De serie richt zich op de strijd van Ezekiel "EZ" Reyes (J. D. Pardo), lid van het Mayans Motorcycle Club Charter gevestigd aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, die uiteindelijk opklimt tot president van het charter.

Tara Knowles


Ondanks dat de serie goed was en heel wat leuke personages had, is er een personage dat Sons of Anarchy verpestte en dat was Dr. Tara Knowles. Maggie Siff speelde op prachtige wijze deze rol van een neonatale chirurg, die samen is met Jax Teller. Ze verhuisde kort voor de gebeurtenissen van de serie terug naar Charming, Californië, waar de serie zich afspeelt. In seizoen 5 worden Jax en Tara man en vrouw. Ze is ook de moeder van zijn zoon Thomas en stiefmoeder van Abel.



Met dat gezegd te hebben, voelt Reddit-gebruiker HappyDaze84 dat Tara "het verdient om te winnen" als het personage dat de show verpest. Hoe dieper Tara in de wereld van SAMCRO terechtkwam, hoe meer ze haar onafhankelijkheid verloor, waardoor ze een belemmering werd voor Jax. Haar uiteindelijke dood door toedoen van Gemma Teller (Katey Segal) diende als een keerpunt voor Gemma en had daardoor invloed op de serie.

Kijken?


Alle seizoenen van Sons of Anarchy kan je kijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.