search
Vanaf morgen neemt Sylvester Stallone Netflix over met explosieve actieflop
Films / Specials

Vanaf morgen neemt Sylvester Stallone Netflix over met explosieve actieflop

De Expendables voorkomen een grootse ramp in Libië in het nieuwste deel van de franchise.

Fans van The Expendables opgelet: het nieuwste deel uit de franchise staat vanaf morgen, woensdag 27 maart, op de streamingdienst Netflix. Dit keer wordt de garde gestuurd naar Libië om een grote ramp te voorkomen.

De Expendables-reeks kent een wisselende regie, met Scott Waugh aan het roer voor de nieuwste film. Eerder nam Sylvester Stallone, tevens een prominente acteur in de reeks, de regie op zich voor het eerste deel, terwijl Simon West de regisseur was voor het tweede deel en Patrick Hughes voor het derde deel.

Derde Wereldoorlog


Wanneer terroristen kernwapens proberen te stelen, worden de Expendables ingezet om dit te stoppen en zo een potentiële derde wereldoorlog te voorkomen. Nieuwe teamleden sluiten zich aan en brengen nieuwe tactieken mee in de strijd tegen een wapenhandelaar met zijn eigen privéleger.

Natuurlijk schittert Stallone opnieuw als Barney Ross, de charismatische leider van het team. Jason Statham keert terug als de stoere Lee Christmas. Daarnaast zien we nieuwe gezichten in de reeks, waaronder Megan Fox die de rol van Gina vertolkt.

Kritiek


Na de teleurstellende prestaties van de derde film in de reeks bleef het lang onduidelijk of er wel een vierde film zou verschijnen. Dit ging toch door, maar de productie werd vertraagd door verschillende factoren, waaronder de impact van de covidpandemie.De vierde film heeft ook aanzienlijke kritiek gekregen, met slechts een beoordeling van 14% op de Tomatometer. Bovendien werd hij maar liefst zeven keer genomineerd voor een Golden Raspberry Award, een satirische awardshow die de slechtste prestaties in de filmwereld belicht. De film won uiteindelijk twee van deze twijfelachtige prijzen.

Kijken?


De Amerikaanse actiefilm ging op 15 september 2023 in première. De film werkte met een budget van 100 miljoen dollar, de opbrengst was slechts 51 miljoen dollar. Toch benieuwd? De film is vanaf morgen te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: Zou jij graag Expendable5 willen zien, oftewel The Expendables 5?

 • Ja, doe mij maar Expendable5

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Expendable5... Laat maar zitten

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen