search
Inspirerende nieuwe Netflix Original met 69% op Rotten Tomatoes zet klauwen in top 10
Series / Netflix Kijktip

Inspirerende nieuwe Netflix Original met 69% op Rotten Tomatoes zet klauwen in top 10

De biopic Shirley met Regina King en wijlen Lance Reddick vindt publiek op Netflix.

De Netflix Top 10 is weer een biografisch drama rijker. In de nieuwe Netflix Original Shirley zien we actrice Regina King als Shirley Chisholm, een vrouw die jarenlang opkwam voor burgerrechten voor zwarten, armen en vrouwen en de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

Shirley verscheen afgelopen vrijdag op Netflix en werd geregisseerd door John Ridley, onder andere bekend van de film Needle in a Timestack uit 2021. In Shirley zie je ook rollen van wijlen Lance Reddick, Terrence Howard, Lucas Hedges en André Holland.

Shirley


De film laat een deel van het bewogen leven van Shirley Chisholm zien. Ze was de eerste zwarte vrouw in het Huis van Afgevaardigden. In 1972 stelde ze zich namens de Democratische partij kandidaat voor het presidentschap van de VS.

De ontvangst is voor een Netflix Original netjes, met 69 procent op de Tomatometer na 52 stemmen. "Regina King doet fantastisch werk in de titelrol als Shirley en doordrenkt deze vrij standaard biopic met het juiste gevoel dat het onderwerp zo rijkelijk verdient," aldus de critics consensus.

IMDb


Op de IMDb vind je ook een positieve beoordeling met een 6,3 na 785 stemmen. Dit cijfer is toch iets minder overtuigend. De publieksscore van 74 procent op Rotten Tomatoes geeft hoop op een prima biopic-avondje.Shirley staat nu op de negende plaats in de Netflix Top 10. Stem op Netflix af als je deze biopic een kans wil geven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: ga jij de biopic Shirley een kans geven?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen