The Last Kingdom: The invasion has started

The Last Kingdom: The invasion has started

'The Last Kingdom' is de Britse 'Game of Thrones' en start a.s zaterdag met een nieuw seizoen!

Tako, 12 november 2015 om 09:55


Op 7 november start op BBC First, de Nederlandse zender van de Britse BBC, de gloednieuwe serie van The Last Kingdom. Dit historische actie-drama is in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië al een zeer grote hit. Veel recensenten stellen de serie gelijk aan HBO-kraker Game of Thrones en die vergelijking is meer dan terecht. Geweld, intrige, seks... maak je borst maar nat!

'The Last Kingdom' speelt zich af in het jaar 872, toen Engeland nog bestond uit veel verschillende, vaak met elkaar strijdende koninkrijken. De meesten daarvan vielen in handen van de Vikingen en alleen Wessex bood nog verzet. De serie concentreert zich op Uhtred, de zoon van een edelman die door de Noormannen ontvoerd wordt en als één van hen opgevoed. Hij moet kiezen tussen het koninkrijk waar hij vandaan komt en de mensen die hem opvoedden. Leuk voor ons Nederlanders is dat niemand minder dan Rutger Hauer een van de hoofdrollen speelt in de serie! Hij is Ravn, een dichter van de Vikingen, die Uhtred (een rol van Alexander Dreymon) voorziet van wijs advies.

'The Last Kingdom' is vanaf 7 november om 22:00 op BBC First te zien (kanaal 23 van KPN). Speciaal voor de seizoensstart worden twee afleveringen uitgezonden. Vervolgens is er wekelijks een nieuwe aflevering te zien. BBC First is de Nederlandse zender van de Britse BBC en toont veel toffe series. Denk maar aan het nieuwe seizoen van Doctor Who, New Tricks en Ordinary Lies. Kortom: voor elk wat wils!

Viking invasie ‘The Last Kingdom’ treft AmsterdamBron: BBC First

Lees meer over: the last kingdom, game of thrones, Rutger Hauer

Informatie over de serie: The Last Kingdom

Populair nieuws