search
Na 1 seizoen gecanceld, de thrillerserie 'Stalker' met een 7,5 op de IMDb verdient een tweede kans
Series / Specials

Na 1 seizoen gecanceld, de thrillerserie 'Stalker' met een 7,5 op de IMDb verdient een tweede kans

De serie 'Stalker' kreeg niet genoeg kijkers voor een tweede seizoen, maar verdient het eigenlijk om verder te gaan.

Er is niets zo irritant als een serie die eindigt op een cliffhanger. Helaas stoppen series soms eerder dan de makers voor ogen hadden. Dat is ook het geval bij de inmiddels vergeten serie Stalker.

De eerste aflevering van Stalker verscheen in oktober van 2014. De serie werd in Amerika uitgezonden op CBS, tot mei 2015. Stalker werd gemaakt door Kevin Williamson, die ook The Vampire Diaries en Dawson's Creek creëerde.

Stalking


Stalker gaat over een team detectives van de LAPD dat zaken over stalking onderzoekt. Detective Jack Larsen is recentelijk overgeplaatst naar deze afdeling. Zijn sterke persoonlijkheid heeft hem voorheen in de problemen gebracht, maar zou nu goed van pas kunnen komen.

Zijn baas luitenant Beth Davis is een expert in het veld, gedreven door een traumatische persoonlijke ervaring. Met de rest van hun team onderzoeken Davis en Larsen zaken en ondernemen ze actie, voordat het stalken en intimideren uit de hand loopt.

Cliffhanger


In het begin wist de serie een fatsoenlijk aantal kijkers te trekken. Naarmate het seizoen vorderde ging dat aantal steeds meer omlaag. Helaas besloot CBS daarom de serie te cancellen.



Deze beslissing werd genomen terwijl er nog een paar afleveringen te gaan was. De laatste afleveringen van Stalker werden nog wel uitgezonden, maar de serie eindigde op een cliffhanger.

Tweede kans


De laatste aflevering wist de persoonlijke verhalen af te ronden, maar hintte ook op nieuwe uitdagingen die niet opgelost waren. De intense sfeer en de pakkende verhaallijnen zouden een reden zijn om deze serie een tweede kans te geven.

Stalker schijnt daarnaast ook een licht op een deel van waargebeurde misdaad waar nog niet genoeg aandacht voor is en dat vaak niet serieus wordt genomen, namelijk stalking zaken. Wie weet kan het verhaal van de serie ooit toch nog verder gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Stalker gezien? En vind jij dat deze serie meer verdient?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen