search
'Stranger Things' houdt er aparte praktijken op na bij het filmen van seizoen 5
Series / Nieuws

'Stranger Things' houdt er aparte praktijken op na bij het filmen van seizoen 5

Een van de hoofdrolspelers onthulde een bijzondere manier van filmen van de hitserie.

Het einde van Netflix' Stranger Things lijkt nog steeds ver weg, maar de opnames zijn toch echt hervat. Dit betekent natuurlijk dat de cast en crew in principe weten hoe het afloopt met de hoofdpersonages.

De Duffer Broers hebben Stranger Things zo'n zeven jaar geleden volledig gepland. Vooralsnog is alleen bekend dat het een episch einde zal worden.

Blockbuster


Bij dit soort hints denk je natuurlijk automatisch aan een blockbuster-achtige afwikkeling, en met elementen als bovennatuurlijke krachten en een alternatieve, duistere wereld is dit zeker haalbaar. Het rare is echter dat de hoofdrolspelers net zo min weten hoe het afloopt als de fans.

Dit onverwachte feit werd onthuld door hoofdrolspeler Finn Wolfhard, die Mike Wheeler speelt. In een interview aan Access Online gaf hij aan dat hijzelf en zijn collega's de scenario's niet van tevoren krijgen. Deze krijgen ze te zien in lijn met het filmen. Wolfhard voegde hier aan toe dat de bezetting "op het puntje van de stoelen" zit wat de afronding betreft.

Lord of the Rings-stijl


Wolfhard: "Ik zou een gelukkig einde in de stijl van 'The Lord of the Rings' geweldig vinden. Ze wachten bewust met het delen van de scenario's: momenteel zijn we bij de op-twee-na-laatste aflevering. Dus we kunnen niet wachten om de allerlaatste aflevering te lezen".

Bekijk op instagram


Het mag gezegd worden dat de makers weten hoe ze de spanning er in moeten houden. Het slotseizoen van de serie wordt in de loop van 2025 verwacht. In de tussentijd kun je Stranger Things bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Van welk personage zie je graag een spin-off van Stranger Things?

 • Jim Hopper

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Dr. Martin Brenner

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen