search
Ben je fan van 'Shogun'? Kijk dan ook deze stevige Japanse serie op HBO Max
Series / Featured

Ben je fan van 'Shogun'? Kijk dan ook deze stevige Japanse serie op HBO Max

Deze stevige en bikkelharde serie is de perfecte vervanging voor de immens populaire Shogun.

De gloednieuwe Amerikaanse miniserie Shogun heeft heel veel goede recensies gekregen. Veel fans kunnen dan ook geen genoeg krijgen van deze ijzersterke serie. Voor die fans is deze Japanse serie de perfecte vervanging.

Sinds het succes van Squid Game is er veel meer aandacht voor Aziatische series en Tokyo Vice is daar één van. Deze bikkelharde serie is perfect voor fans van Shogun.

Tokyo Vice


Tokyo Vice is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jake Adelstein. Het boek is een memoir van Adelstein over zijn jaren als de eerste niet-Japanse journalist bij de grootste Japanse krant, Yomiuri Shimbun.

De serie ging in 2022 in première met Ansel Elgort (The Fault in Our Stars, Baby Driver) in de hoofdrol als Adelstein. Hij deelt het scherm met Ken Watanabe, Rachel Keller, Hideaki Itō en Sho Kasamutsa.

De synopsis


De serie speelt zich af in 1999, het jaar dat Adelstein naar Tokio verhuisde. Hier moet hij een schriftelijk examen afleggen om aangenomen te kunnen worden. Eenmaal aangenomen moet hij zich elke dag bewijzen aan een ervaren rechercheur die hem de officiële regel van de stad leert: "er vindt geen enkele moord plaats in Tokio".Het eerste seizoen viel heel erg in de smaak bij kijkers en in februari 2024 kwam het tweede seizoen uit. Hoewel de serie tot nu toe 'maar' 16 afleveringen heeft, duurt elke aflevering ongeveer een uur.

HBO Max


Stream dit spannende verhaal op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Shogun of Tokyo Vice: welke serie is jouw favoriet?

 • Tokyo Vice

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Shogun

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen