search
Onverwacht succes: deze aanvankelijk onderschatte serie met Idris Elba werd een megahit
Series / Nieuws

Onverwacht succes: deze aanvankelijk onderschatte serie met Idris Elba werd een megahit

Iedereen dacht dat deze serie een grote flop zou worden, maar uiteindelijk werd het een populaire hitserie.

Soms hoef je maar één scène gezien te hebben en dan weet je het al: deze serie wordt een groot succes. Soms is het echter wat lastiger om dit te voorspellen. Niemand had grote hoop in deze serie, maar toch groeide deze uit tot één van de meest populaire series.

Er is een lange lijst van series die niet hadden verwacht dat ze populair zouden worden als ze nu zijn. Stranger Things en YOU staan bijvoorbeeld bovenaan deze lijst, maar ook deze serie moet toegevoegd worden.

The Wire


In 2002 kwam de serie The Wire uit, een criminele dramaserie gemaakt door voormalig politieagent David Simon. De serie werd telkens vernieuwd en eindigde in 2008 met maar liefst 5 seizoenen en 60 afleveringen.

De serie is losjes gebaseerd op de ervaringen van voormalig rechercheur moordzaken en docent Ed Burns: The Wire onderzoekt de illegale drugshandel, het havensysteem, het stadsbestuur, de scholengemeenschap en het nieuws in Baltimore, Maryland.

Geen hoop voor de serie


Toen The Wire in 2002 uitkwam, was de cast nog grotendeels onbekend. Ondanks dat de genres drama en criminaliteit het (bijna) altijd goed doen, moeten de kijkers wel fan worden van de cast.De hele cast en crew van The Wire wist dus niet hoe het publiek zou reageren op hun nieuwe serie. Gelukkig werd iedereen meteen fan van de cast en het verhaal. Zo bewees The Wire dat een serie helemaal geen bekende cast nodig heeft om in de smaak te vallen bij de kijkers.

HBO Max


Stream The Wire op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

'The Wire' wordt nog altijd gezien als een van de - zo niet dé - beste misdaadseries ooit gemaakt. Mee eens?

 • Ja, eens!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, er zijn betere misdaadseries

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen