search
De beste sciencefictionserie die je gelijk moet gaan kijken: 'See’
Series / Specials

De beste sciencefictionserie die je gelijk moet gaan kijken: 'See’

In de sci-fi serie 'See' speelt Sylvia Hoeks naast Jason Momoa in een post-apocalyptische wereld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de sciencefiction hitserie See uit 2019 speelt onze eigen Sylvia Hoeks een ijzingwekkende rol als Queen Kane. Ze schittert naast niemand minder dan Jason Momoa die in de huid van Baba Voss kruipt.

Deze serie krijgt op IMDb een 7,6 en dat betekent dat je het eigenlijk moet hebben gezien. En, dat kan nog! De serie kun je streamen op Apple TV+. Fans van Sylvia en Jason kunnen deze niet overslaan.

Sciencefiction


Producent Steven Knight, bekend van The Planet of the Apes en The Hunger Games heeft de sciencefictionserie bedacht en de regisseur is Francis Lawrence. Er zijn drie seizoenen - er komt geen vierde - en 24 afleveringen.

Het verhaal speelt zich af honderden jaren in de toekomst. De mens leeft in bergstammen en hebben allemaal hun zicht verloren. Sommigen denken dat het de wraak van God was. Anderen denken dat 'zien' een mythe is.

Zien


Tot het moment dat er een tweeling wordt geboren en Baba Voss zich geroepen voelt de kinderen te adopteren en hun moeder te trouwen. Hij voelt dat er iets is met de kinderen. Hij beseft dat ze kunnen zien.De stam moet alles op alles zetten om uit de handen te blijven van de slechte koningin. Queen Kane wil de kracht van het 'zien' voor zichzelf. Voss moet zijn familie beschermen en dat gaat soms met grof geweld en oorlogen gepaard.

Post-apocalyptisch


De post-apocalyptische dystopie als setting geeft het gevoel alsof alles zich in de middeleeuwen afspeelt. Een virus heeft bijna de hele mensheid doen uitsterven. Al snel vervalt elk levend wezen dan terug op een overlevingsdrang en maakt gebruik van de natuur en haar omgeving.Er werd vooral gefilmd in Canadese provincies zoals British Columbia en Ontario, toch lag de plot van het verhaal in het Westen van Pennsylvania. Sommige namen en locaties in de serie kun je herleiden zoals: Alkenny met Aleghany en Kanzua met Kinzua Dam.

See kijken? Je vindt de serie nog altijd op Apple Tv+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij See een goede aanrader in het sciencefictiongenre?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen